Πραγματοποιήθηκε στη Λάρνακα η 42η Πορεία Χριστοδούλας

Με τη συμμετοχή βουλευτών Λάρνακας όλων των κομμάτων, της Αστυνομίας, της εκκλησίας και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Λάρνακα η 42η Πορεία Χριστοδούλας που διοργανώθηκε από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και την Τράπεζα Κύπρου.

Σε εκδήλωση που προηγήθηκε της Πορείας στην εξέδρα των Φοινικούδων, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση «έρχεται να μας ευαισθητοποιήσει στα θέματα που αφορούν την επάρατη νόσο, τον καρκίνο, θυμίζοντας μας ότι ο καρκίνος δεν αφορά μόνο τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, αλλά είναι υπόθεση όλων μας. Η Πορεία Χριστοδούλας γίνεται πρωτοπόρα δύναμη στην αντικαρκινική προσπάθεια και η κορυφαία εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης, γνήσιου αλτρουισμού και εθελοντικής συμπαράστασης στους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας και στις οικογένειες τους».

Αναφερόμενος στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου είπε ότι «επιτελεί αξιόλογο και πρωτοπόρο έργο στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας στους συνανθρώπους μας. Παράλληλα, κάνει προσπάθειες για έγκυρη ενημέρωση του κοινού όσον αφορά την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, αλλά και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου».

Σημείωσε ωστόσο ότι «για να μπορέσει ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου να συνεχίσει το πολύπλευρο και πολυσήμαντο έργο του στον αγώνα κατά του καρκίνου, προσφέροντας ανιδιοτελώς ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και υπηρεσιών στους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας, χρειάζεται οικονομική ενίσχυση. Η Πορεία Χριστοδούλας μας θυμίζει ότι ο καρκίνος αφορά όλους μας, ότι αντιμετωπίζεται με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και αγάπη».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν για την διοργάνωση της φετινής 42ης Πορείας Χριστοδούλας, τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου «για την πολύχρονη και αξιόλογη δράση του στον τομέα της υγείας» και τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής  Λάρνακας που «προσφέρουν ακούραστα τις υπηρεσίες τους», σημειώνοντας πως το «έργο τους συνιστά φωτεινό παράδειγμα αλτρουισμού και ανιδιοτέλειας».

Ο Ανδρέας Βύρας προσέφερε για την σημερινή 42η Πορεία Χριστοδούλας εκ μέρους του Δήμου Λάρνακας το συμβολικό ποσό των 200 ευρώ.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Περιφερειακός Διευθυντής Λάρνακας/ Αμμοχώστου της Τράπεζας Κύπρου Κυριάκος Ανδρέου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τα τελευταία 18 χρόνια η Τράπεζα Κύπρου δηλώνει ανελλιπώς το παρών της ενάντια στον καρκίνο και έχει συνδέσει το όνομα της με την Πορεία Χριστοδούλας. Δημιούργησε και στηρίζει το Ογκολογικό Κέντρο και το ποσό που δαπανήθηκε για το σκοπό αυτό ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ενώ το ποσό που έχει δοθεί για ενίσχυση του έργου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ».

Πρόσθεσε ότι η διεύθυνση και το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου συνεχίζουν να στηρίζουν τις προσπάθειες του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου «για ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα καρκίνου, αλλά και για την οικονομική ενίσχυση για συντήρηση και αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στους καρκινοπαθείς τόσο στο σπίτι τους όσο και μέσω του Νοσηλευτηρίου Αροδαφνούσα».

Εξάλλου η Αντιπρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λάρνακας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Ελενα Αδάμου στο δικό της χαιρετισμό ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή στην 42η Πορεία Χριστοδούλας και σημείωσε πως «είμαστε εδώ γιατί μας ενώνει η αγάπη και η θέληση της προσφοράς στους συγγενείς, στους φίλους και στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν, μάχονται και αγωνίζονται ενάντια στον καρκίνο».

Η κ. Αδάμου αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, το Κέντρο Αροδανούσα στη Λευκωσία, το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Ευαγόρειο» στη Λεμεσό, η Υπηρεσία κατ’ Οίκον Φροντίδας αλλά και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και σημείωσε πως «η ζωή του κάθε ανθρώπου είναι πολύτιμη και μοναδική και ο κάθε καρκινοπαθής δικαιούται να λαμβάνει την καλύτερη θεραπεία».

Ακολούθησε η παράδοση από την Δέσπω Μαυρομιχάλη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ευ – Ζώ ενός τροχοκαθίσματος για τις ανάγκες του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.

Κατά την διάρκεια της Πορείας παιάνιζε η Φιλαρμονική του Πολιτιστικού Συλλόγου Ομόνοιας Αραδίππου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:09

Τελευταιες Ειδησεις

27 Ιανουαρίου
Σκάνδαλο στον ΚΟΑ αποκαλύφθηκε στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής
12:55
Η κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση της ΕΕ για την παραχώρηση χορηγίας για το έργο EuroAsia Interconnector
12:41
Ανακοίνωσε Αυλωνίτη ο Απόλλωνας
12:38
Παράταση στο θρίλερ αναμονής της έκθεσης για το "partygate" στη Βρετανία
12:12
Αδικαιολόγητες στην παρούσα φάση θεωρεί η κυβέρνηση τις αυξήσεις λιμενικών τελών
11:57
«Υποχρέωσή μας να μην ξεχάσουμε ποτέ», δήλωσε ο ΠτΔ για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος
11:47
«Δεν θα ξεχάσουμε» το μήνυμα του Υπουργείου Εξωτερικών για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος
11:39
Και επίσημα στον Ολυμπιακό ο Αντρέας Μακρής
11:22
Παραμένουν τα προβλήματα σε πολλές περιοχές των δήμων της Αττικής
11:11
Παρέμβαση από την Ελεγκτική στο θεμα των χρεώσεων στο λιμάνι Λεμεσού
11:11
Χωρίς υποχρεωτικούς περιορισμούς κατά Covid από σήμερα η Αγγλία
10:49
Η κυπριακή πολιτεία και κοινωνία αποτίει φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος, αναφέρει ο ΥΠΠΑΝ
10:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand