Η« Βασίλισσα» έμεινε στο θρόνο της

Η Ομόνοια έκανε δεύτερο μπρέικ στην αίθουσα «Αφροδίτη» κερδίζοντας τον GreenAirΠαφιακό με 3-0 κάνοντας το 4-1 στις νίκες.

Ταυτόχρονα, η Ομόνοια πήρε για τρίτη σερί χρονιά τον τίτλο. Στον μικρό τελικό και στον αγώνα Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα – ΑΠΟΕΛ οι «ερυθρόλευκοι» κερδισαν με 3-2 σετ και πήραν την τρίτη θέση.
Η «Βασίλισσα» έμεινε στο θρόνο της. Η Ομόνοια κατέκτησε για τρίτη σερί σεζόν το πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» πέτυχαν δεύτερη νίκη μέσα στην Πάφο κερδίζοντας τον ισάξιο GreenΑirΠαφιακό με 0-3 σετ μετά από ένα σπουδαίο τελικό κάνοντας το 4-1 στις νίκες.
Μετά τα αρχικά στάδια η Ομόνοια έλεγξε τον αγώνα εκμεταλλευόμενη τα πολλά χαμένα σέρβις του GreenΑirΠαφιακού και μετά τα μέσα του πρώτου σετ 11-12 οι «πράσινοι», οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 15-23. Καταλυτική  η παρουσία του Σωτήρη Πετρακκίδη στο φιλέ, αλλά και τα τελειώματα του Λουγκάνετς. Οι Παφίτες προσπάθησαν να κερδίσουν ότι μπορούσαν από το σετ, αλλά η Ομόνοια κέρδισε με 19-25 σε 23 λεπτά και έκανε το 0-1.

Σετ που τα είχε όλα
Η ομάδα του Γκρέσιτς μπήκε καλύτερα στο δεύτερο σετ και αφού διόρθωσε το σερβίς της βρήκε λύσεις με Βερίσιμο και Μίλεφ και προηγήθηκε με 08-05. Ο Βερίσιμο οδηγούσε τους «μπλε» που χάρις και τα μπλοκ του Χρυσοστόμου προηγήθηκε 13-09. Στο σημείο εκείνο η Ομόνοια αντέδρασε και κατόρθωσε βάζοντας πίεση στο φιλέ και την άνοδο του Σ. Πετρακκίδη να ισοφαρίσει σε 15-15.
Ωστόσο, ο Κωνσταντίνος Ευσταθίου  οδηγούσε τον GreenΑirΠαφιακό που διατηρούσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων 20-16. Το σετ όμως δεν τελείωσε αφού η Ομόνοια κατάφερε να φέρει το σετ στον πόντο 20-19. Ο Βερίσιμο όμως ήταν εκεί και οδήγησε με άσσο την ομάδα του στο 23-20. Το σετ όμως είχε και άλλα να δώσει αφού ο Λουγκάνετς με δυο ωραίες περιστροφές έφερε το  σετ στον πόντο 23-22.
Μετά από τέσσερα χαμένα σετ πόιντς των γηπεδούχων η Ομόνοια κατόρθωσε στους έξτρα πόντους να πάρει το σετ με 28-30 σε 29 λεπτά γράφοντας το 0-2. Άξιο αναφοράς τα 12 λάθη στο σερβίς για τον
GreenAirΠαφιακό.
Στα αρχικά στάδια του τρίτου σετ η Ομόνοια εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και τα λάθη του GreenΑirΠαφιακού προηγούμενη 05-09. Οι «πράσινοι» διαχειρίστηκαν άψογα το μπλοκ και την επίθεση και μοιραία προηγήθηκαν 06-12.  Η ομάδα του Σάββα Σάββα δεν άφησε ανεκμετάλλευτο κανένα λάθος των Παφιτών και αύξησε σε 09-16. Στον αντίποδα η ομάδα του Γκρέσιτς ήταν πολύ κακή. Η αποτελεσματικότητα του Βερίσιμο, το σερβίς του Κωνσταντινίδη και η κακή υποδοχή της Ομόνοιας έδωσαν στον GreenΑirΠαφιακό να κάνει σερί 05 -00 και να μειώσει στο 16-19. Η Ομόνοια πήρε δυο πόντους από λάθη και προηγήθηκε 18-21. Ένα διπλό μπλοκ από Λαμπ, Αλεξίου έδωσε την ευκαιρία στους «πράσινους» να «καθαρίσουν» το σετ, τη νίκη και τον τίτλο με 22-25 κάνοντας το 0-3.

GREEN AIR ΠΑΦΙΑΚΟΣ(Μ. ΓΚΡΕΣΙΤΣ): Ευσταθίου, Οικονομίδης, Βερίσιμο, Χρυσοστόμου, Μίλεφ, Κωνσταντινίδης – Λίμπερο: Αντωνίου. – Αλλαγές: Ανθής, Ανδρέου, Τσαγγαρίδης.

ΟΜΟΝΟΙΑ(Σ. ΣΑΒΒΑ): Σ. Πετρακκίδης, Λαμπ, Λουγκάνετς, Αλεξίου, Ροντρίγκο, Αχ. Πετρακκίδης – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου. – Αλλαγές: Παφίτης.

Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Χρίστος Μαϊφόσιης και Γιαννάκης Σοφοκλέους. Για τον δεύτερο ήταν ίσως το τελευταίο παιχνίδι στην καριέρα του αφού αποχωρεί από την ενεργό δράση.

Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές
Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα μίλησαν στην τηλεόραση του ΡΙΚ 2 οι πρωταγωνιστές του τρίτου και τελευταίου όπως αποδείχθηκε τελικό.


Σ. Σάββα: «Πρώτη φορά είδα πρόεδρο στην προπόνηση»
Ο αρχιτέκτονας των μεγάλων επιτυχιών της Ομόνοιας Σάββας Σάββα ανέφερε ότι η Ομόνοια πρέπει να κατακτά τίτλους. Όπως είπε, μετά το χαμένο τελικό του Κυπέλλου ο πρόεδρος του σωματείου Αντώνης Τζιωνής επισκέφθηκε τους παίκτες στην προπόνηση, κάτι που έδωσε ώθηση στην ομάδα. Σύμφωνα με τον κόουτς «είμαι από 13 ετών στην Ομόνοια και πρώτη φορά είδα πρόεδρο της ομάδας στην προπόνηση». Ο κ. Σάββα είπε ότι η ομάδα δεν άρχισε καλά τη σεζόν, αλλά στα πλέι – οφς ανασυντάχθηκε και πήρε τον τίτλο.


Μ. Παπαχριστοδούλου «Ο πρώτος μου τίτλος»
Ο λίμπερο της Ομόνοιας Μαρίνος Παπαχριστοδούλου μιλώντας στην κάμερα του ΡΙΚ 2 ανέφερε ότι «αποδείξαμε στα πλέι – οφς ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα άνκαι δεν αποδώσαμε το καλύτερο βόλεϊ στην αρχή της σεζόν». Ο λίμπερο του «τριφυλλιού» ανέφερε ότι για τον ίδιο είναι μια σημαντική ημέρα αφού είναι ο πρώτος του τίτλος.


Γ. Χρυσοστόμου: «Μας στοίχισε ο τραυματισμός του Ασπιώτη»
Ο κεντρικός του
GreenAirΠαφιακού Γιώργος Χρυσοστόμου αφού έδωσε τα συγχαρητήριά του στην Ομόνοια δήλωσε στην κάμερα του ΡΙΚ 2 ότι στοίχισε στην ομάδα του ο τραυματισμός του Άκη Ασπιώτη στον τελικό του Κυπέλλου. Ο διεθνής άσσος ανέφερε ότι καθοριστικό για την έκβαση των τελικών ήταν ο πρώτος και ο τρόπος που χάθηκε στην Πάφο.


Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:09

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.