8ήμερη κράτηση τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση απόπειρας φόνου

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον των τεσσάρων προσώπων τα οποία συνελήφθηκαν σε σχέση με την υπόθεση απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης, κατά την οποία ρίφθηκε πυροβολισμός εναντίον οχήματος 50χρονου Αγγλοκύπριου.

Για την υπόθεση αναζητούνται τρία ακόμη πρόσωπα, ενώ έχει εντοπιστεί και έμφορτο πιστόλι.
Συγκεκριμένα, υπό κράτηση τέθηκαν δυο αδέλφια από την Αλβανία 37 και 32 χρόνων, ένας 26χρονος ομογενής από τη Γεωργία και ένας 39χρονος Ελληνοκύπριος, οι οποίοι φέρεται να βρίσκονταν μαζί με τον πρώτο ύποπτο στη σκηνή, όταν πυροβόλησε το όχημα του 50χρονου, σε ανοικτό χώρο ανατολικά της Λεμεσού.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 50χρονος είχε κάποιες οικονομικές διαφορές με τον 37χρονο, τον οποίο στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει και υποψιαζόταν για διάρρηξη της κατοικίας του στη Λευκωσίας, πριν μερικές εβδομάδες, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.
Την περασμένη Δευτέρα, ο 1ος ύποπτος επισκέφθηκε τον παραπονούμενο με τον 2ο και 3ο ύποπτο, λέγοντας του πως μπορούσε να βρει  μέρος της περιουσίας που κλάπηκε από την οικία του και συγκεκριμένα τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ την Πέμπτη διευθετήθηκε ραντεβού στη Λεμεσό για να του παραδοθούν τα κινητά τηλέφωνα.
Ο  50χρονος έφτασε στη Λεμεσό έξω από ξενοδοχείο της τουριστικής περιοχής και ακολούθως δυο πρόσωπα που επίσης έφτασαν με όχημα, τον καθοδήγησαν στο χώρο όπου τον ανέμενε ο 37χρονος, μαζί με δυο ακόμη πρόσωπα. Όταν αρνήθηκε να κατεβεί από το όχημα του, ο 37χρονος ανέσυρε πιστόλι και πυροβόλησε την πόρτα του οδηγού, με αποτέλεσμα ο παραπονούμενος να τραπεί σε φυγή.
 Ακολούθησε τηλεφώνημα από τον 2ο ύποπτο, ο οποίος ζήτησε από τον 50χρονο χρηματικό ποσό 1,100 ευρώ επειδή είχε πει σε κάποια πρόσωπα να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό στο όχημα του αδελφού του, ισχυρισμό που απορρίπτει ο παραπονούμενος.
Η Αστυνομία ερεύνησε χθες το διαμέρισμα των δυο αδελφών στο οποίο βρισκόταν και ο 39χρονος Ελληνοκύπριος, ενώ από έρευνα στο όχημα του εντοπίστηκε πιστόλι με επτά φυσίγγια. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως είχε δανείσει το όχημα του στα δυο αδέλφια και δεν γνώριζε για την ύπαρξη του πιστολιού, ενώ τοποθετεί τον εαυτό του και όλους τους υπόπτους στη σκηνή του περιστατικού.
Ο 37χρονος Αλβανός αν και τοποθετεί τον εαυτό του στη σκηνή και παραδέχεται την κατοχή του πιστολιού, αρνείται πως πυροβόλησε, παρόλο που στο όχημα εντοπίζεται πλήγμα από σφαίρα. Υποστηρίζει ακόμη πως είχε εξασφαλίσει το πιστόλι από κάποιο πρόσωπο βουλγαρικής καταγωγής.
Ο αδελφός του αρνείται κάθε ανάμειξη, ενώ από περαιτέρω εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως βρίσκεται παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας, καθώς είχε απελαθεί από τη Δημοκρατία, ενώ τα στοιχεία του βρίσκονται στο στοπ-λιστ από τις 2 Απριλίου 2015.
Ο 3ος ύποπτος συνελήφθη όταν διαπιστώθηκε πως σε αυτόν ανήκει το όχημα που καθοδήγησε τον 50χρονο στη σκηνή, καθώς και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου από το οποίο έγινε ένα από τα τηλεφωνήματα στον παραπονούμενο. Ανακρινόμενος ο ύποπτος τοποθετεί τον εαυτό του στη σκηνή αλλά αρνείται τα όσα κατήγγειλε ο παραπονούμενος.
Μόνο ο 3ος ύποπτος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο με δικηγόρο, ενώ κανένας δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για 8ήμερη κράτηση, το οποίο ενέκρινε το δικαστήριο.

Εναντίον τους διερευνάται υπόθεση απόπειρας φόνου, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης κατοχής, μεταφοράς και χρήσης πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β` και εκρηκτικών υλών, και απαίτηση χρημάτων με απειλές με σκοπό την κλοπή. Εναντίον του 2ου υπόπτου διερευνώνται επίσης αδικήματα  παράνομης εισόδου και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας και παράνομου μετανάστη.
Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για εντοπισμό των στοιχείων, τόσο του Βούλγαρου που φέρεται να έδωσε το πιστόλι στον 37χρονο, καθώς και δυο άλλων προσώπων που ήταν στη σκηνή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:09

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.