Από το νοσοκομείο καταθέτει μάρτυρας εναντίον της Έφης

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας για μετάβασή του στο American Medical Center στη Λευκωσία, για σκοπούς εξέτασης του μάρτυρα κατηγορίας, Λοχία Λοΐζου Λοΐζου, σε σχέση με την υπόθεση της Έφης Ηροδότου και του θανατηφόρου τροχαίου, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, στη Λεμεσό.

Η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, Αντιγόνη Μιχαήλ, είχε υποβάλει στις 30 Μαρτίου του 2017, αίτημα για μετάβαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας στο American Medical Center, για λήψη μαρτυρίας από τον Λοΐζο Λοΐζου, τη μαρτυρία του οποίου θεωρεί άκρως σημαντική.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο η Κατηγορούσα Αρχή, ο συγκεκριμένος μάρτυρας ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα στις 05/03/2017 και νοσηλεύεται ως πολυτραυματίας στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο.

Όπως είχε αναφέρει στο Δικαστήριο, ο μάρτυρας φέρει πολλαπλά κατάγματα στη λεκάνη, στη σπονδυλική στήλη και δεν μπορεί να μετακινηθεί, υποστηρίζοντας ότι είναι προς το συμφέρον της δικαιοσύνης να μεταβεί το δικαστήριο στο χώρο του ιατρικού κέντρου και να εξετάσει τον συγκεκριμένο μάρτυρα.

Απαντώντας σήμερα στο αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής, ο δικαστής ανέφερε ότι ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου με τη συναίνεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ενέκρινε το αίτημα και έτσι θα μεταβεί αύριο, στις 12:00, στο American Medical Center, για λήψη μαρτυρίας από τον Λοΐζο Λοΐζου.

Σημειώνεται ότι έχουν γίνει όλες οι διευθετήσεις για τη διαρρύθμιση αίθουσας στο ιατρικό κέντρο, ώστε να γίνει η διαδικασία πιο εύκολη για το δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι η 30χρονη σήμερα Έφη Ηροδότου είναι αντιμέτωπη με τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου, λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από επικίνδυνη πράξη και της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:12

Τελευταιες Ειδησεις

14 Ιουνίου
Σύνοδος ΝΑΤΟ: Οι 30 σύμμαχοι επιβεβαίωσαν την ενότητα της συμμαχίας-Δεσμεύονται σε ενίσχυση της άμυνας της ευρωατλαντικής περιοχής, έναντι όλων των απειλών
20:03
Περιφέρεια Νάπολης: Δεν θα χορηγήσουμε εμβόλιο Pfizer σε όσους πολίτες έλαβαν την πρώτη δόση με Astrazeneca
19:54
Μέρκελ: Η Συμμαχία πρέπει να βρει «τη σωστή ισορροπία» απέναντι στην Κίνα
19:12
Xωρίς μάσκα υπάρχει ο κίνδυνος της επανεμφάνισης της πανδημίας, σύμφωνα με επιστήμονες
18:42
Και για το Kυπριακό μίλησαν στο περιθώριο του ΝΑΤΟ Μέρκελ - Ερντογάν
18:07
Κορονοϊός- Eλλάδα: 472 νέα κρούσματα - 18 θάνατοι - 353 διασωληνωμένοι
18:02
Η Γεωργία περιμένει την απόφαση του ΝΑΤΟ για την ένταξή της στην συμμαχία
17:26
Υπ.Γεωργίας:Αποδεκτές από Διοικητικό Δικαστήριο προσφυγές για το χαλλούμι, διορθώνεται το τυπικό λάθος
17:13
Μια θέση για ταξίδι στο διάστημα με τον Τζεφ Μπέζος πωλήθηκε για 28 εκ δολάρια
16:47
Κ.Μητσοτάκης: Nα ενισχύσουμε τους θεσμούς για να διαχειριστούμε μελλοντικές απειλές
16:29
Ανακοινώθηκαν από την Τουρκία οι δρόμοι που θα κατασκευάσει στα κατεχόμενα
16:22
Λάρνακα:Εντοπισμός απομιμήσεων επώνυμων ειδών ένδυσης σε υποστατικό
16:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand