Από το νοσοκομείο καταθέτει μάρτυρας εναντίον της Έφης

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας για μετάβασή του στο American Medical Center στη Λευκωσία, για σκοπούς εξέτασης του μάρτυρα κατηγορίας, Λοχία Λοΐζου Λοΐζου, σε σχέση με την υπόθεση της Έφης Ηροδότου και του θανατηφόρου τροχαίου, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, στη Λεμεσό.

Η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, Αντιγόνη Μιχαήλ, είχε υποβάλει στις 30 Μαρτίου του 2017, αίτημα για μετάβαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας στο American Medical Center, για λήψη μαρτυρίας από τον Λοΐζο Λοΐζου, τη μαρτυρία του οποίου θεωρεί άκρως σημαντική.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο η Κατηγορούσα Αρχή, ο συγκεκριμένος μάρτυρας ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα στις 05/03/2017 και νοσηλεύεται ως πολυτραυματίας στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο.

Όπως είχε αναφέρει στο Δικαστήριο, ο μάρτυρας φέρει πολλαπλά κατάγματα στη λεκάνη, στη σπονδυλική στήλη και δεν μπορεί να μετακινηθεί, υποστηρίζοντας ότι είναι προς το συμφέρον της δικαιοσύνης να μεταβεί το δικαστήριο στο χώρο του ιατρικού κέντρου και να εξετάσει τον συγκεκριμένο μάρτυρα.

Απαντώντας σήμερα στο αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής, ο δικαστής ανέφερε ότι ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου με τη συναίνεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ενέκρινε το αίτημα και έτσι θα μεταβεί αύριο, στις 12:00, στο American Medical Center, για λήψη μαρτυρίας από τον Λοΐζο Λοΐζου.

Σημειώνεται ότι έχουν γίνει όλες οι διευθετήσεις για τη διαρρύθμιση αίθουσας στο ιατρικό κέντρο, ώστε να γίνει η διαδικασία πιο εύκολη για το δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι η 30χρονη σήμερα Έφη Ηροδότου είναι αντιμέτωπη με τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου, λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από επικίνδυνη πράξη και της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:12

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.