ΟΗΕ:Δεύσμευση των δύο ηγετών για λύση του Κυπριακού

Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν την κοινή τους δέσμευση για εξεύρεση μιας λύσης προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων, δήλωσε από την Νέα Υόρκη, χθες, ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Stéphane Dujarric, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε θα συνεχίσει να είναι σε επαφή με τους δύο ηγέτες για να θέσουν τις βάσεις για την επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ  «κατά τη χθεσινή τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης των Ηνωμένων Εθνών στην έδρα του οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ο Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα  Stéphane Dujarric ανέφερε ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή μια ανοικτή και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τους τελευταίους μήνες».

«Οι δύο ηγέτες, συνέχισε ο Εκπρόσωπος, επαναβεβαίωσαν την κοινή τους δέσμευση για εξεύρεση μιας λύσης προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων. Αντάλλαξαν, επίσης, ιδέες σχετικά με την περαιτέρω πορεία», προστίθεται.

Ο κ. Dujarric δήλωσε ακόμη ότι «ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα κ. Espen Barth Eide θα συνεχίσει να είναι σε επαφή με τους δύο ηγέτες για να θέσουν τις βάσεις για την επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:13

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.