ΠτΔ: Να δωθούν πληροφορίες για τους αγνοούμενους

Δεν μπορούν να γίνουν τα απαραίτητα βήματα στο θέμα των αγνοουμένων, όσο η Τουρκία συνεχίζει να αρνείται, απάνθρωπα, να δώσει πληροφορίες και χώρους ταφής, τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.


 Μιλώντας κατά την παρουσίαση του βιβλίου "Φάκελος, Αγνοούμενοι της Κύπρου" του Νίκου Σεργίδη, τόνισε, επίσης, ότι αυτή η εγκληματική στάση των Τούρκων, είναι ηθικά και νομικά απαράδεκτη και αντίθετη στην όποια έννοια του ανθρωπισμού.
 Ο πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για επίλυση του Κυπριακού, η οποία εξέφρασε την ελπίδα να επαναρχίσει σύντομα, το θέμα των αγνοουμένων είχε και έχει ξεχωριστή θέση.
 Για την ελληνοκυπριακή πλευρά, είπε, δεν νοείται επίλυση του Κυπριακού χωρίς συνάμα να υπάρξουν και συγκεκριμένα, σαφή αποτελέσματα, με τα οποία να διευκρινίζεται η τύχη των αγνοουμένων.
 Αυτή, τόνισε, είναι και η βαθύτερη έννοια της προσπάθειας που καταβάλλουμε προς επίλυση του Κυπριακού, γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας.
 Και μέσα από την επίμονη διαπραγμάτευση, κατέληξε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, αναζητούμε τον τρόπο, να καταστήσουμε την Κύπρο, ένα κράτος ειρήνης και ευημερίας, στο οποίο οι δημοκρατικοί θεσμοί και τα ανθρώπινα δικαιώματα να εφαρμόζονται σε όλη την επικράτειά του.

Πηγή:ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:13

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Την αναστολή, από την πρώτη Ιουνίου, της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και κλειστούς χώρους αποφάσισε το Υπουργικό
06:37
Νεκρός δεκαπεντάχρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη
06:17
Επιστολή ΠτΔ προς τον Ερσίν Τατάρ για υιοθέτηση ΜΟΕ με στόχο την επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό
05:53
27 Μαΐου
Ουκρανία, ενέργεια, επισιτιστική ασφάλεια, άμυνα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου
21:57
Την παραίτηση του Τατάρ ζήτησε στα κατεχόμενα το ΡΤΚ
21:37
Παλαιστίνη: Τουλάχιστον 90 τραυματίες σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις
21:21
Κ.Ε.: Το συνολικό ποσό που θα έχει δαπανηθεί μέχρι την 31 Αυγούστου 2022 για αντιμετώπιση της ακρίβειας ανέρχεται στα €300εκ.
21:00
Στο 81,3% η εμπιστοσύνη των Ρώσων πολιτών στον Πούτιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση
20:44
Αιχμές Αναστασιάδη προς τη διεθνή κοινότητα. Οι Τουρκικές προκλήσεις θα σταματήσουν αν επιτέλους κάποιοι ευαισθητοποιηθούν (ΒΙΝΤΕΟ)
20:26
Αμελητέα άνοδος στο ΧΑΚ την Παρασκευή, σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη
20:12
Βίαιη κατάληψη δύο πλοίων ελληνικής σημαίας στον Περσικό Κόλπο - Διάβημα Ν. Δένδια στο Ιράν
19:51
Ευρείας κλίμακας επιχείρηση της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό. Εντοπίστηκαν 6,5 κιλά κοκαΐνης
19:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand