Οι αντιδράσεις των κομμάτων από το δείπνο

 Τη βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιθυμεί επιστροφή στο διάλογο, χθες, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Δεν είμαι το ίδιο σίγουρος, είπε, ότι και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης επιδιώκει το ίδιο αποτέλεσμα.
 Μιλώντας επίσης στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Νεοφύτου επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα, όταν και εφόσον ενημερωθεί για ποιο λόγο, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, δεν δέχθηκε να επαναρχίσουν αμέσως οι διαπραγματεύσεις.
 Κληθείς να σχολιάσει τις απόψεις του Πρόεδρου του ΔΗΚΟ ότι η πλευρά μας θα ταπεινωθεί εάν την Παρασκευή η Βουλή ψηφίσει αλλαγή της απόφασης της για το ενωτικό δημοψήφισμα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι είναι καλύτερα καθ' ένας να μιλά για τη δική του αξιοπρέπεια.
 Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι ο ίδιος δεν αμφισβήτησε τον πατριωτισμό και την αξιοπρέπεια του κυρίου Παπαδόπουλου, για να προσθέσει επί λέξη, ότι λίγη σεμνότητα δεν βλάπτει, έστω και αν κοιμούμαστε και ξυπνούμε με την έγνοια για τις Προεδρικές Εκλογές.

 Αρνητικό, αλλά αναμενόμενο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του δείπνου, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.
 Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Κυπριανού έκαμε λόγο για δυσκολίες στην προσπάθεια επανέναρξης του διάλογου, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι θα τοποθετηθεί αφού πρώτα τύχει πλήρους ενημέρωσης.
 Ο κύριος Κυπριανού απέφυγε να σχολιάσει πληροφορίες, ότι ο Μουσταφά Ακιντζί επιμένει σε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει ενημέρωση για το θέμα. Σημείωσε, πάντως, ότι μια τέτοια απαίτηση θα ήταν λανθασμένη, αφού, όπως τόνισε, το Κυπριακό βρίσκεται σε μία φάση στην οποία δεν πρέπει να χάνεται χρόνος με τέτοιες συζητήσεις.
 Σημείωσε, παράλληλα, ότι τα προβλήματα στις συνομιλίες δεν ξεκίνησαν χθες, αλλά από τη Γενεύη, υπό την έννοια ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονταν χάριν των διαπραγματεύσεων, αφού, όπως είπε, οι δύο πλευρές απλώς επαναλάμβαναν τις θέσεις τους.
Πριν από την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος στην Τουρκία, η άλλη πλευρά δεν πρόκειται να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών, δήλωσε ο πρόεδρος του Δήκο, Νικόλας Παπαδόπουλος, κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα του δείπνου Αναστασιάδη- Ακιντζί.
 Μιλώντας επίσης στο Πρωινό Δρομολόγιο, ανέφερε ότι αυτή την περίοδο ο Ερντογάν χρειάζεται τις ψήφους των εθνικιστών και των ακροδεξιών και χαρακτήρισε απλοϊκότητα και αφέλεια, τις όποιες αντίθετες τοποθετήσεις.
 Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η Βουλή να διαφοροποιήσει την απόφαση της για το ενωτικό δημοψήφισμα, έκαμε λόγο για επιμονή του Δησύ και του ΑΚΕΛ να εξευτελίσουν και να ταπεινώσουν, κατά την έκφραση του, το λαό, υποκύπτοντας στους εκβιασμούς της Άγκυρας.
 Ερωτηθείς για τις διεργασίες στο ενδιάμεσο χώρο, ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ότι το Δήκο θα αξιολογήσει την κατάσταση μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου επαφών με τα κόμματα και εντός των ημερών θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τα επόμενα βήματα. Παραμένουμε στοχευμένοι, πρόσθεσε, στην εξεύρεση τρόπου συνεργασίας και των πέντε κομμάτων.
Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι ο κ. Ακιντζί συνεχίζει να οδηγεί την κατάσταση εκεί που τον βολεύει. Από τη μία παγώνει τις συνομιλίες μέχρι το δημοψήφισμα στην Τουρκία, χωρίς να εμφανίζεται υπεύθυνος για αυτό και από την άλλη, παρασκηνιακά, προωθεί το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών.

Ο κ. Ακιντζί πέτυχε τον στόχο του στο χθεσινό δείπνο, δηλαδή να μην οριστεί επανέναρξη των συνομιλιών και μάλιστα χωρίς να είναι ο υπαίτιος.
Δυστυχώς, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει εγκλωβιστεί σε μία κατάσταση για την οποία φέρει απόλυτη ευθύνη.  
Φαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη το πλάνο που φέρει τον κ. Άιντε και το Λονδίνο να έχουν εξασφαλίσει την «κατανόηση» των Βρυξελλών για την «ανάγκη» παραχώρησης «διμερών διευκολύνσεων» από το κυπριακό ομόσπονδο κράτος προς την Άγκυρα, συνεχίζει.
« Η αδράνεια στις συνομιλίες δεν σημαίνει και παύση των επικίνδυνων εξελίξεων σε παρασκηνιακό επίπεδο, όπου η Τουρκία με την στήριξη του κ. Άιντε, φαίνεται κυρίαρχη» καταλήγουν οι Οικολόγοι.

Πηγή: ΡΙΚ, Ανακοίνωση

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:24

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών για τη πράσινης φορολογίας, έστειλε το ΑΚΕΛ
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
11:47
Ατύχημα η έκρηξη που σημειώθηκε σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων, στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Το υπουργείο Υγείας έθεσε θέμα στον ΟΑΥ και τον ΟΚΥΠΥ πριν από την καταστροφή φαρμάκων
09:36
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.