Το Υπουργικό ενέκρινε σχέδιο Κινήτρων 6 εκατ. για ανέργους

Το υπουργικό συμβούλιο, ενέκρινε το Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για την Απασχόληση Νέων Ηλικίας από 25 μέχρι 29 ετών που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.


Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να προβαίνει σε οποιεσδήποτε τροποποιήσεις του Σχεδίου κρίνει απαραίτητες για σκοπούς συγχρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ή/και σε άλλες, επουσιώδεις, τροποποιήσεις, καθώς και σε οποιεσδήποτε τροποποιήσεις απαιτηθούν ως αποτέλεσμα της αναθεώρησης των Κανονισμών για τις Ενισχύσεις Ήσσονος Σημασίας και όπου αυτή κρίνει  σκόπιμο και να ενημερώνει ανάλογα το Υπουργικό Συμβούλιο ή/και να επαναφέρει το θέμα σε αυτό.
Το Σχέδιο προνοεί την παροχή ενισχύσεων-χορηγιών σε εργοδότες για την πρόσληψη κατά την περίοδο της πρόσκλησης, νέων ηλικίας από 25 μέχρι 29 ετών (29 ετών και 364 ημερών), εγγεγραμμένων στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΑ) που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης.  
Η ενίσχυση με βάση το Σχέδιο αφορά παροχή οικονομικής βοήθειας προς τον εργοδότη ύψους 70% του μισθολογικού κόστους του εργοδοτούμενου που θα προσληφθεί με ανώτατο όριο 8 χιλιάδων 400 ευρώ.  
Η χορηγία θα παραχωρείται για τους πρώτους δέκα μήνες απασχόλησης και με υποχρέωση του εργοδότη για διατήρηση της εργοδότησης του απασχολουμένου για δύο πρόσθετους μήνες χωρίς επιχορήγηση.
Το υπό αναφορά Σχέδιο καταρτίστηκε με βάση σχετικό Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 18ης Δεκεμβρίου 2013 για την εφαρμογή των άρθρων 107 και 108 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του Σχεδίου ανέρχεται στα 6 εκ.700 χιλιάδες ευρώ και ο στόχος είναι η τοποθέτηση 800 ανέργων.  Οι αιτήσεις συμμετοχής από ενδιαφερόμενους θα υποβάλλονται σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους που θα καθορίζονται στις προσκλήσεις που ανακοινώνει ο Φορέας Διαχείρισης.  Σε περίπτωση που εξαντληθεί το ποσό του προϋπολογισμού, το Σχέδιο θα λήξει με ανακοίνωση στον ημερήσιο Τύπο.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:07

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.