Σχέδιο “Προίκα του Μωρού” για μείωση της στέρησης

Σχέδιο με την ονομασία «Προίκα του Μωρού» με σκοπό τη μείωση της υλικής στέρησης και τον περιορισμό του κινδύνου του κοινωνικού αποκλεισμού των επωφελούμενων οικογενειών και παιδιών, ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η δαπάνη του Σχεδίου αναμένεται να ανέλθει στα 3 εκ. 600 χιλιάδες ευρώ ποσό το οποίο θα αντληθεί από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Άπορους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, με βάση το Σχέδιο, στις επωφελούμενες οικογένειες θα παρέχονται δωρεάν καθορισμένα βασικά καταναλωτικά αγαθά για τις ανάγκες των παιδιών τους και συνοδευτικά μέτρα.

Η εφαρμογή του εν λόγω Σχεδίου αναμένεται να συμβάλει, στη μείωση της υλικής στέρησης και στον περιορισμό του κινδύνου του κοινωνικού αποκλεισμού των επωφελούμενων οικογενειών και ειδικά των επωφελούμενων παιδιών, στην ενίσχυση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των επωφελούμενων οικογενειών και ειδικά των επωφελούμενων παιδιών, στην υγιεινή διαβίωση και σωστή ανάπτυξη των επωφελούμενων παιδιών.

Επίσης, αναμένεται να συμβάλει στον ευρωπαϊκό στόχο της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020» για την καταπολέμηση της φτώχειας ή/και του κοινωνικού αποκλεισμού, και κατ’ επέκταση στον εθνικό στόχο της Κύπρου για την καταπολέμηση της φτώχειας ή/και του κοινωνικού αποκλεισμού. Παράλληλα, θα συμβάλει στην υποστήριξη της ευρύτερης δημογραφικής πολιτικής του κράτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές σε ημερομηνία που ανακοινωθεί αργότερα και αφότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες σύναψης δημοσίων συμβάσεων προμηθειών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:06

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Την αναστολή, από την πρώτη Ιουνίου, της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και κλειστούς χώρους αποφάσισε το Υπουργικό
06:37
Νεκρός δεκαπεντάχρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη
06:17
Επιστολή ΠτΔ προς τον Ερσίν Τατάρ για υιοθέτηση ΜΟΕ με στόχο την επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό
05:53
27 Μαΐου
Ουκρανία, ενέργεια, επισιτιστική ασφάλεια, άμυνα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου
21:57
Την παραίτηση του Τατάρ ζήτησε στα κατεχόμενα το ΡΤΚ
21:37
Παλαιστίνη: Τουλάχιστον 90 τραυματίες σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις
21:21
Κ.Ε.: Το συνολικό ποσό που θα έχει δαπανηθεί μέχρι την 31 Αυγούστου 2022 για αντιμετώπιση της ακρίβειας ανέρχεται στα €300εκ.
21:00
Στο 81,3% η εμπιστοσύνη των Ρώσων πολιτών στον Πούτιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση
20:44
Αιχμές Αναστασιάδη προς τη διεθνή κοινότητα. Οι Τουρκικές προκλήσεις θα σταματήσουν αν επιτέλους κάποιοι ευαισθητοποιηθούν (ΒΙΝΤΕΟ)
20:26
Αμελητέα άνοδος στο ΧΑΚ την Παρασκευή, σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη
20:12
Βίαιη κατάληψη δύο πλοίων ελληνικής σημαίας στον Περσικό Κόλπο - Διάβημα Ν. Δένδια στο Ιράν
19:51
Ευρείας κλίμακας επιχείρηση της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό. Εντοπίστηκαν 6,5 κιλά κοκαΐνης
19:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand