Τηλεφωνική επικοινωνία Μέι-Τραμπ για Συρία, Ιράν, Βόρεια Κορέα

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Δευτέρας η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και ο Πρόεδρος των ΗΠ Ντόναλντ Τραμπ για να συζητήσουν το αμερικανικό χτύπημα κατά αεροπορικής βάσης στη Συρία ως αντίποινα για την επίθεση με χημικά εναντίον αμάχων που καταλογίζεται από τη Δύση στο καθεστώς Άσαντ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Πρόεδρος Τραμπ ευχαρίστησε την κα Μέι για την υποστήριξή της μετά από την αμερικανική επίθεση.
 Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι υπάρχει τώρα ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για να πειστεί η Ρωσία ότι η συμμαχία της με τον Μπασάρ αλ Άσαντ «δεν είναι πλέον προς το στρατηγικό συμφέρον της».
Συμφώνησαν επίσης ότι η επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον στη Μόσχα την Τετάρτη παρέχει «την ευκαιρία επίτευξης προόδου προς μία λύση που θα φέρει στη Συρία έναν πολιτικό διακανονισμό με διάρκεια».
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης θέματα που άπτονται της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης της «απειλής» από το Ιράν, όπως πρόσθεσε  εκπρόσωπος.
«Η Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος τόνισαν επίσης τη σημασία του να ασκήσει η διεθνής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, πίεση στη Βόρεια Κορέα να περιορίσει την απειλή που συνιστά», κατέληξε ο εκπρόσωπος του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου.
Η συνομιλία Μέι-Τραμπ έγινε την ώρα που στη Λούκα της Ιταλίας ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί κατά τη διήμερη σύνοδο των ομολόγων του από το G7 να τους πείσει να υιοθετήσουν νέες κυρώσεις κατά Σύρων και Ρώσων στρατιωτικών αξιωματούχων που πιστεύεται ότι εμπλέκονται στην πολύνεκρη επίθεση με χημικά στη Συρία.
Εξάλλου, σε συνέντευξή του στην Daily Telegraph ο γιος του Ντόναλντ Τραμπ, Έρικ λέει ότι η απόφαση του πατέρα του να επιτεθεί με πυραύλους στη Συρία αποδεικνύει ότι δεν είναι σε συνεννόηση με τη Ρωσία και ότι δε θα «άγεται και φέρεται» από τον Πρόεδρο Πούτιν.
Προσθέτει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος δε θα φοβηθεί από τις ρωσικές προειδοποιήσεις περί πολέμου και ότι κανένας δε θα ήταν πιο σκληρός από τον πατέρα του εάν «εξαπατούσαν» τις ΗΠΑ.
Εκτιμά επίσης ότι όντως η αδερφή του Ιβάνκα επηρέασε σε ένα βαθμό τον πατέρα τους στην απόφασή του να επιτεθεί στη Συρία.
Η Telegraph αναφέρει επίσης ότι ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών πιστεύεται πως έχει πει στον Μπόρις Τζόνσον ότι πλέον η Ουάσιγκτον υποστηρίζει την αλλαγή του καθεστώτος στη Συρία, κάτι που ο ίδιος ο κ. Τίλερσον απέφυγε να πει δημοσίως μόλις την Κυριακή.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός, ΡΙΚ Λονδίνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:07

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Ετοιμάζεται να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα η Τουρκία
05:42
Ενώπιον της Βουλής ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ, στην σκιά των απειλών για απεργίες
05:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.