Ο Επίτροπος Στυλιανίδης ανακοίνωσε €42,5 εκ. ανθρωπιστική βοήθεια για το Ιράκ

Η Κομισιόν κλιμακώνει την απάντησή της στην ανθρωπιστική κρίση στο Ιράκ με ένα νέο πακέτο βοήθειας  αξίας €42.500.000. Η χρηματοδότηση ανακοινώθηκε από τον Επίτροπο για ανθρωπιστική βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα την 5η επίσκεψή του στη χώρα από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Μιλώντας σήμερα από το στρατόπεδο Qayaarah για εσωτερικά εκτοπισμένα άτομα, ο Επίτροπος Στυλιανίδης  ανέφερε ότι "Σε αυτό το κρίσιμο σημείο στη μάχη για την απελευθέρωση της Μοσούλης, επισκέπτομαι τις περιοχές των συγκρούσεων να επαναλάβω την υποστήριξη της ΕΕ και να αξιολογήσω προσωπικά τις ανάγκες. Τα ανθρωπιστικά κεφάλαια που ανακοινώσαμε θα σκοπό έχουν να βοηθήσουν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς σε ενεργές περιοχές συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένης της Μοσούλης, του Telafar και της Hawidja, για τους πολίτες σε πρόσφατα απελευθερωμένες περιοχές και για εκείνους που έχουν εκτοπιστεί δια της βίας."

"Ζητώ και πάλι την προστασία όλων των πολιτών κατά τη διάρκεια και μετά τη διεξαγωγή των εχθροπραξιών, αλλά και εγγυημένη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας για όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, παντού. Αυτό είναι απαραίτητο τόσο για να σωθούν ζωές, αλλά και για τις μελλοντικές προοπτικές  συμφιλίωσης και σταθερότητας στο Ιράκ και σε ολόκληρη την περιοχή", τόνισε.

Η ΕΕ έχει ήδη συνεισφέρει € 159 εκατομμύρια σε ανθρωπιστική βοήθεια από το 2016 και περίπου 266 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που προσφέρεται από χώρες μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης Μοσούλη. Η βοήθεια της ΕΕ που καλύπτει τις βασικές ανάγκες των πιο ευάλωτων στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, νερού, αποχέτευσης, υγιεινής, καθώς και την προστασία, στέγη και εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:50

Τελευταιες Ειδησεις

03 Ιουνίου
Ο Αμερικανός Πρόεδρος υπέγραψε το νόμο που αυξάνει το όριο του χρέους
22:12
Τίτλοι Ειδήσεων - Σάββατο 3 Ιουνίου
22:00
Τηλεφωνική επικοινωνία Ζάκι - Γκάλαντ για το επεισόδιο στα σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου
21:50
Απάντηση Προέδρου Δημοκρατίας προς ΑΚΕΛ για διορισμό Αριστοτέλους
21:37
Υπό κράτηση μέχρι τη δίκη ο Κενάν Αγιάζ
21:04
Αποκαλυπτικό βίντεο ΡΙΚ από επεισόδιο ωμής οπαδικής βίας έξω από λύκειο της Λεμεσού
20:43
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: "Οι κόκκινοι φάκελοι θα πρέπει να διερευνηθούν αμέσως" (Βίντεο)
20:21
Θερμά συγχαρητήρια Προέδρου για τη συμμετοχή της Κύπρου στους ΑΜΚΕ
19:56
Σε βλάβη του συστήματος σηματοδότησης αποδίδεται η σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδία
19:48
Ελλάδα: 161 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ στο λιμάνι του Πειραιά
19:27
Πρώτη ομιλία Ερντογάν κατόπιν ορκωμοσίας - Εν αναμονή της ανακοίνωσης της νέας τουρκικής κυβέρνησης
18:53
Αθώα δηλώνει στην πρώτη συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή της η Εύα Καϊλή
18:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand