Ο Επίτροπος Στυλιανίδης ανακοίνωσε €42,5 εκ. ανθρωπιστική βοήθεια για το Ιράκ

Η Κομισιόν κλιμακώνει την απάντησή της στην ανθρωπιστική κρίση στο Ιράκ με ένα νέο πακέτο βοήθειας  αξίας €42.500.000. Η χρηματοδότηση ανακοινώθηκε από τον Επίτροπο για ανθρωπιστική βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα την 5η επίσκεψή του στη χώρα από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Μιλώντας σήμερα από το στρατόπεδο Qayaarah για εσωτερικά εκτοπισμένα άτομα, ο Επίτροπος Στυλιανίδης  ανέφερε ότι "Σε αυτό το κρίσιμο σημείο στη μάχη για την απελευθέρωση της Μοσούλης, επισκέπτομαι τις περιοχές των συγκρούσεων να επαναλάβω την υποστήριξη της ΕΕ και να αξιολογήσω προσωπικά τις ανάγκες. Τα ανθρωπιστικά κεφάλαια που ανακοινώσαμε θα σκοπό έχουν να βοηθήσουν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς σε ενεργές περιοχές συγκρούσεων, συμπεριλαμβανομένης της Μοσούλης, του Telafar και της Hawidja, για τους πολίτες σε πρόσφατα απελευθερωμένες περιοχές και για εκείνους που έχουν εκτοπιστεί δια της βίας."

"Ζητώ και πάλι την προστασία όλων των πολιτών κατά τη διάρκεια και μετά τη διεξαγωγή των εχθροπραξιών, αλλά και εγγυημένη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας για όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, παντού. Αυτό είναι απαραίτητο τόσο για να σωθούν ζωές, αλλά και για τις μελλοντικές προοπτικές  συμφιλίωσης και σταθερότητας στο Ιράκ και σε ολόκληρη την περιοχή", τόνισε.

Η ΕΕ έχει ήδη συνεισφέρει € 159 εκατομμύρια σε ανθρωπιστική βοήθεια από το 2016 και περίπου 266 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που προσφέρεται από χώρες μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης Μοσούλη. Η βοήθεια της ΕΕ που καλύπτει τις βασικές ανάγκες των πιο ευάλωτων στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, νερού, αποχέτευσης, υγιεινής, καθώς και την προστασία, στέγη και εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:50

Τελευταιες Ειδησεις

25 Μαΐου
Στον 5ο τελικό θα κριθεί ο τίτλος
12:00
Επιδόθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ η έκθεση της Σου Γκρέι για το partygate
11:52
Θελεί να μιλήσει επευθείας μόνο με τον Πούτιν και όχι μέσω μεσολαβητών, ξεκαθαρίζει ο Ζελένσκι
11:41
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώθηκε για την υγεία της Υπουργού Εργασίας - Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση
11:26
Ακόμα μια υπόθεση πολιτογράφησης ενώπιον της ΝΥ, θα μελετηθεί με τη δέουσα προσοχή, λέει στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας
11:20
Νέες προκλητικές ενέργειες ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος από την Τουρκία
11:15
Υπό κράτηση δύο άτομα για τις απαλλαγές από την Ε.Φ. έναντι χρηματικής αμοιβής
11:04
Βρετανικό Υπ. Άμυνας: Στις αποθήκες μένουν σημαντικές ποσότητες ουκρανικών σιτηρών λόγω του ρωσικού ναυτικού αποκλεισμού
10:37
Ο Υπουργός Μεταφορών ακύρωσε συνάντηση με την ΕΤΥΚ λόγω λήψης απεργιακών μέτρων
10:11
Μέρα τελικού Κυπέλλου! Ομόνοια και Εθνικός διεκδικούν το μεγάλο τρόπαιο!
10:08
Εμειναν ζωντανοί οι Μάβερικς
10:07
«Επαιξε με την φωτιά, αλλά δεν κάηκε»
10:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand