KΕ: Η εφαρμογή του ΓΕΣΥ ύψιστη προτεραιότητα

Υπεγράφη το πρωί στο Προεδρικό, η συμφωνία κυβέρνησης και των συνδικαλιστικών οργανώσεων Πασυνό και Πασυδύ για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας, περιλαμβανομένης της μισθολογικής αναβάθμισης των νοσηλευτών με πανεπιστημιακά πτυχία.

Μετά την τελετή υπογραφής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας και η εφαρμογή του ΓεΣΥ αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας προσωπικά.
Πρόσθεσε ότι η συμφωνία προνοεί και την εκ μέρους των εργαζομένων αποδοχή των αρχών και συγκεκριμένων χαρακτηριστικών της αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων.
Αναλύοντας τη συμφωνία, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι αυτή περιλαμβάνει:

- Οτι τα νοσοκομεία θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να λειτουργούν στο τέλος ως διοικητικά και οικονομικά αυτόνομες μονάδες.

- Οτι στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών και καλύτερης  αξιοποίησης των υποδομών των δημόσιων νοσηλευτηρίων θα εισαχθεί νέο, ευέλικτο ωράριο εργασίας, νέο σύστημα αξιολόγησης και bonus scheme με βάση την παραγωγικότητα του κάθε εργαζομένου.

 - Οτι όλες οι νέες προσλήψεις θα γίνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Παράλληλα, τόνισε ο κύριος Χριστοδουλίδης, η κυβέρνηση αποδέχεται την αναβάθμιση και ένταξη όλων των υπηρετούντων κατόχων πανεπιστημιακού προσόντος στην κλίμακα Α8. Η διαδικασία της αναβάθμισης θα αρχίσει την 1.1.2019 και θα ολοκληρωθεί μέχρι την 1.1.2023.

Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η συμφωνία περιλαμβάνει σημαντικά μέτρα που ελαχιστοποιούν το δημοσιονομικό κόστος που συνεπάγεται από την αναβάθμιση, όπως:

-  Μείωση των ιεραρχικών επιπέδων και επιπέδων προαγωγής του νοσηλευτικού προσωπικού.

- Κατάργηση σημαντικού αριθμού υψηλά αμειβόμενων θέσεων προαγωγής.

- Κατάργηση 500 κενών θέσεων νοσηλευτών.

- Εισαγωγή νέας κατηγορίας επαγγελματιών υγείας, αυτής των "φροντιστών υγείας", των οποίων η πρόσληψη δεν θα προϋποθέτει πανεπιστημιακό πτυχίο αλλά συναφή επαγγελματική κατάρτιση.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:50

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.