Στον μουσικοσυνθέτη Μιχάλη Χριστοδουλίδη το μεγάλο βραβείο του ΘΟΚ

Να εκτιμηθεί κάτω από τις δοσμένες συνθήκες η προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει τον πολιτισμό, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. “Και αυτό που υπόσχομαι, δεν δεσμεύομαι, είναι να είμαστε ειλικρινά στο πλευρό των ανθρώπων που προάγουν και παράγουν τον πολιτισμό”.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που μιλούσε εκτός κειμένου στο χαιρετισμό του απόψε κατά τα βραβεία Θεάτρου Κύπρου, ανταποκρινόμενος σε σχόλιο του νεαρού σκηνοθέτη Κώστα Σιλβέστρο που βραβεύθηκε με το Βραβείο καλύτερου Σκηνοθέτη, για στήριξη της πολιτείας στη δική του γενιά, είπε ότι βλέπει την ανησυχία των νέων που λόγω της κρίσης ή άλλων συμβάντων βρίσκονται “να πληρώνουν κόστος χωρίς ευθύνες”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που έδωσε συγχαρητήρια για το άριστο της τελετής, παρέδωσε ο ίδιος το μεγάλο βραβείο Θεάτρου Κύπρου στον μουσικοσυνθέτη Μιχάλη Χριστοδουλίδη, που δήλωσε ότι είναι μεγάλη τιμή και συγκίνηση να τιμάται στην ίδια του την πατρίδα. “Είναι μεγάλη συγκίνηση γιατί όσα βραβεία και αν πάρεις, αν δεν το πάρεις τελικά απ` την πατρίδα σου, όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία. Γι` αυτό είμαι πραγματικά συγκινημένος”.
Χαίρομαι, είπε, που τιμάται και η δική μου γενιά και παραπέμποντας στον φίλο του – όπως ανέφερε – Εύη Γαβριηλίδη, “μπορεί να εγκαταλείψεις τα εγκόσμια, μπορεί να εγκαταλείψεις μια γυναίκα, αλλά το θέατρο δεν το εγκαταλείπεις ποτέ”.
Αστειευόμενος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διερωτήθηκε “μα παίζουν και εκεί θέατρο;” για να απαντήσει ο κ. Χριστοδουλίδης ότι “παίζουν και εκεί, ναι. Ο Εύης είναι παντού, παρακολουθεί όλους, τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες, ενίοτε και τους Διευθυντές για τις αποφάσεις που παίρνουν. Είναι πάντοτε στο παρασκήνιο”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:28

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.