Βολές Περδίκη για τη διαχείριση των ζωικών αποβλήτων

Για “εμπλεκόμενα συμφέροντα και κυβερνητικές υπηρεσίες που φαίνεται να εμπλέκονται και αυτές στα συμφέροντα αλλά και για ανικανότητα των αρμοδίων” να δώσουν σύντομα λύση στο θέμα της διαχείρισης των ζωικών αποβλήτων, έκανε λόγο σήμερα ο Γιώργος Περδίκης, Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Μετά τη συζήτηση για τη διαχείριση των ζωικών αποβλήτων στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας, ο κ. Περδίκης είπε ότι εντός της συνεδρίας “ξεδιπλώθηκε για μία ακόμη φορά το μεγαλείο της κυβερνητικής ανικανότητας και ασυνεννοησίας ως προς τη διαχείριση των ζωικών αποβλήτων”.

Ανέφερε πως διαπιστώθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση και από το κράτος διαχρονικά αυτό ζήτημα είναι “εγκληματικός, γεμάτος κενά και δημιούργησε σωρεία προβλημάτων”.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων είπε ότι “αυτή τη στιγμή μπορεί να μην κινδυνεύουμε όπως κινδυνεύαμε πριν τρεις βδομάδες” ωστόσο άμεσα “πρέπει να τερματιστεί η υφιστάμενη διαδικασία διαχείρισης των ψόφιων ζώων” που θα έχει ως αποτέλεσμα “να γεμίσει η ύπαιθρος με ψόφια ζώα γιατί έχει γίνει μια προσωρινή ανανέωση που έχει δώσει μια εντελώς μπαλωματική λύση, με την επέκταση του συμβολαίου, αλλά το πρόβλημα παραμένει”.

Έκανε λόγο για “εμπλεκόμενα συμφέροντα, κυβερνητικές υπηρεσίες που φαίνεται να εμπλέκονται και αυτές στα συμφέροντα και ανικανότητα των αρμοδίων να δώσουν λύσεις, οι οποίες πρέπει να είναι σύντομες”.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας κλήθηκε και παρέστη και ο Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων, Θεοφάνης Θεοφάνους, “για να μας πει ότι πιθανόν όλο το πρόγραμμα να είναι και παράνομο με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις κρατικές ενισχύσεις”.

Ο κ. Περδίκης, κάλεσε την Κυβέρνηση “να σοβαρευτεί διότι το ζήτημα είναι πάρα πολύ κρίσιμο, είναι ζήτημα υγείας, ζήτημα στήριξης της κτηνοτροφίας, είναι ζήτημα προστασίας του περιβάλλοντος”.

“Θέλουμε να λυθεί ο γόρδιος δεσμός και να λυθεί άμεσα και να υπάρχει μια νόμιμη και επιτυχημένη διαχείριση των ψόφιων ζώων”, είπε ο Πρόεδρος των Οικολόγων.

Ανέφερε πως “μια καλή εισήγηση είναι να υπάρχουν δύο εργοστάσια (διαχείρισης ζωικών αποβλήτων) τα οποία να καλύπτουν ανάλογες περιφέρειες της χώρας, να μην υπάρχει μονοπώλιο, να υπάρχει ανταγωνισμός”.

Καταλήγοντας ο Γιώργος Περδίκης ευχήθηκε όπως οι κυβερνώντες “βρουν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν την κρίση η οποία έχει δημιουργηθεί”.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ευανθία Σάββα, είπε ότι “είμαστε εμβρόντητοι” για το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των ζωικών αποβλήτων και κατά τη διάρκεια της συνεδρίας “διαπιστώθηκε η τεράστια ασυνεννοησία ανάμεσα στις υπηρεσίες του κράτους”.

Όπως είπε η κ. Σάββα, “αναδείχθηκαν πτυχές του θέματος που συνιστούν με βάση και τις διαπιστώσεις του Γενικού Ελεγκτή αλλά και του Εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων ενδεχόμενες παρανομίες”.

Πρόσθεσε ότι “μαζί με τα απόβλητα κινδυνεύουν να μας πνίξουν ξανά οι προχειρότητες και οι ύποπτες μεθοδεύσεις”.

Καταλήγοντας η βουλευτής του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε κατά πόσον έχουμε κράτος, το οποίο κάλεσε “να φροντίσει για την υγεία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος κυρίως όμως ας διαφυλάξει τη νομιμότητα”.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:28

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Covid-19: Το τουρκικό εμβόλιο Turkovac ξεκινά την τρίτη φάση κλινικών δοκιμών
21:40
Λευκός Οίκος: Ο στόχος του Μπάιντεν για εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού έως την 4η Ιουλίου δεν θα επιτευχθεί
21:39
Ο ΠΟΥ «ανησυχεί» για τη χαλάρωση των περιορισμών σε ορισμένους αγώνες του Euro 2020
21:36
Βέρα Γιούροβα: Η συνολική ατμόσφαιρα στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας έχει βελτιωθεί
21:33
Ισραήλ-Covid-19: Για ένα «νέο κύμα» ανησυχούν οι αρχές μετά τα 125 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν την Δευτέρα
21:31
Φάουτσι: Η παραλλαγή Δέλτα η μεγαλύτερη απειλή στην μάχη των ΗΠΑ για την εξάλειψη της πανδημίας εντός των συνόρων
21:30
Νίκος Αναστασιάδης : ΠτΔ: Όσο είμαι στην εξουσία δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί η Κύπρος σε προτεκτοράτο της Τουρκίας
21:25
Νίκος Αναστασιάδης: Στόχος του ανασχηματισμού να υπηρετήσει το πρόγραμμα διακυβέρνησης και το Σχέδιο Ανάκαμψης
21:18
Τριψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων
20:38
Η Biontech ετοιμάζει γρήγορη αντίδραση σε τυχόν νέες παραλλαγές του κορονοϊού
19:41
WSJ: Το Πεκίνο θα διατηρήσει σε ισχύ για έναν ακόμη χρόνο τους συνοριακούς περιορισμούς λόγω Covid-19
19:40
Μέρκελ: Άλλαξε εμβόλιο για τη δεύτερη δόση – Από AstraZeneca σε Moderna
19:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand