Με αρχηγούς πολιτικών κομμάτων συναντήθηκε ο Ν. Κοτζιάς

Το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκε με αρχηγούς πολιτικών κομμάτων.Ο πρόεδρος του Δησύ, Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε ότι διαπιστώθηκε σύμπτωση θέσεων με τον έλληνα υπουργό, τονίζοντας ότι η Ελλάδα παραμένει το γνήσιο και ανιδιοτελές στήριγμα στον εθνικό μας αγώνα.

Επισήμανε ακόμα ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό αν δεν καταργηθούν οι συνθήκες εγγυήσεων του 1960.
Συναντίληψη για τα επόμενα βήματα αναφορικά με την επίλυση του Κυπριακού, διαπίστωσε ο γενικός γραμματέας του Ακέλ, Άντρος Κυπριανού.
Είχαμε, είπε, μιά πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της οποίας ανταλλάξαμε απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις.
Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα αποτελεί το βασικότερο στήριγμα του αγώνα μας για λύση και επανένωση.
Η έξαρση της τουρκικής αδιαλλαξίας απαιτεί την καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ Λευκωσίας- Αθήνας, δήλωσε ο πρόεδρος του Δήκο, Νικόλας Παπαδόπουλος.
Πρόσθεσε ότι όλοι πρέπει να συμβάλουν για να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χωρίς ταπεινωτικούς συμβιβασμούς.
Ανέφερε επίσης ότι διατύπωσε στον κύριο Κοτζιά τις ανησυχίες του για την πορεία των συνομιλιών.
Ο πρόεδρος της Εδέκ, Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε ότι η αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας και της Κύπρου, δεδομένων των υδρογονανθράκων και της αστάθειας που επικρατεί, θα αποτελέσει ισχυρό παράγοντα για να διεκδικήσουμε δημοκρατική και βιώσιμη λύση.
Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, εξέφρασε στον Νίκο Κοτζιά ανησυχίες για επανέναρξη των συνομιλιών υπό το κράτος των τουρκικών απειλών, ενώ τόνισε και την ανάγκη για χάραξη ολοκληρωμένης στρατηγικής από την Αθήνα και τη Λευκωσία.
 Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, είπε ότι στη συνάντηση με τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών, διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων για επίλυση του Κυπριακού στη βάση αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:28

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Περιπολίες σκαφών της Κύπρου ανοικτά του Λιβάνου (Βίντεο)
12:46
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο
12:05
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Σήμερα η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
10:50
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί (Βίντεο)
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.