Ι. Νικολάου στο ΡΙΚ για φυλακές, τρομοκρατία, αστυνομία

Θα αποδοθούν ευθύνες και δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν, διαβεβαίωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, με αφορμή και το τελευταίο περιστατικό απόδρασης καταδίκων από τις Κεντρικές Φυλακές.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", ο κύριος Νικολάου είπε ότι έχει οριστεί ανώτερος λειτουργός του Υπουργείου Δικαιοσύνης για διεξαγωγή έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχουν ποινικές ευθύνες.
Τονίζοντας ότι κανένα άλλο μέτρο δεν θα μπορούσε να ληφθεί περί τούτου αυτή τη στιγμή, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι έρευνα διεξάγεται και εντός των Κεντρικών Φυλακών και από την Αστυνομία, από ομάδα του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου.
Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι δεν λειτούργησε το σύστημα συναγερμού στις Φυλακές την ώρα της απόδρασης, ο Ιωνάς Νικολάου είπε ότι δεν σχολιάζει κουτσομπολιά ούτε εντελώς αβάσιμα δημοσιεύματα. Τα συστήματα, πρόσθεσε, λειτουργούσαν κανονικά.
Απαντώντας στο ΑΚΕΛ, το οποίο τον είχε καλέσει να παραιτηθεί, ο κύριος Νικολάου ανέφερε ότι κάποιοι ζητούν την παραίτησή του για εκδικητικούς λόγους, τονίζοντας ότι ξέρει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Λήψη μέτρων κατά της τρομοκρατίας

Λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για αντιμετώπιση κάθε ενδεχομένου, μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στο Λονδίνο, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.
Είπε ότι έχουν ήδη ληφθεί πρόσθετα μέτρα που αφορούν την προστασία συμφερόντων δυτικών χωρών, όπως πρεσβείες και άλλα υποστατικά.

Προαγωγές στην Αστυνομία

Ο κύριος Νικολάου κλήθηκε να σχολιάσει επίσης τις επικρίσεις για τις προαγωγές στην Αστυνομία.
Έχουμε, είπε, συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις μας ως προς τα κριτήρια που καταγράφονται στους νόμους, καθώς και με τις αποφάσεις δικαστηρίων.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε όσους τον επικρίνουν να εξηγήσουν πώς έχουν καταρρεύσει στα δικαστήρια όλες οι προαγωγές που είχαν γίνει προηγουμένως, καθώς και γιατί είχαν παραγνωριστεί πλήρως τα προσόντα των υποψηφίων και λήφθηκαν υπόψιν κριτήρια που ήταν εκτός νόμου.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:34

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιανουαρίου
Ιταλία: «Ξεκίνησε διάλογος» λένε η Λέγκα και η κεντροαριστερά, σε ό,τι αφορά την εκλογή του νέου προέδρου της δημοκρατίας
21:33
Σοβαρό τροχαίο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου
21:14
Μοιρασιά στο ΑΕΚ Αρένα: ΑΕΚ - Ανόρθωση 1-1 (βίντεο)
21:00
Tρεις πτήσεις από Λάρνακα προς Αθήνα ακυρώθηκαν λόγω κακοκαιρίας
20:56
Η Ομόνοια νίκησε δύσκολα την ΠΑΕΕΚ με 2-1 (βίντεο)
20:53
Ταλιμπάν συζητούν στο Όσλο με διπλωμάτες της Δύσης για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας
20:39
Τελεσίδικα εκτός «βουλής» το ΚΚΔ, ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα
20:19
Ένας θάνατος και 2815 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:00
Τέλος τα τεστ Covid για εμβολιασμένους ταξιδιώτες προς Αγγλία και η καραντίνα για τους ανεμβολίαστους
19:54
Χρ. Στυλιανίδης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση στην Αττική Οδό - Αντίξοες και αύριο οι συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας
19:17
Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας για διαφοροποίηση του μέτρου “test to stay” στα σχολεία
18:56
Παρέμβαση ΥΠΕΞ για τις εξελίξεις στη Συρία, Λιβύη και Ανατολική Ευρώπη στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
18:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand