Μπάσκετ: Ολα έτοιμα για το FINAL FOUR ( οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών)

 
Πραγματοποιήθηκε η Διάσκεψη Τύπου για το Final Four του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας. Την Παρασκευή (24/3) θα διεξαχθούν οι δύο αγώνες για τα ημιτελικά. Στις 17:45 θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας Πετρολίνα ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ καις τις 20:45 η αναμέτρηση Ένωση Νέων Παραλιμνίου – Κεραυνός.

 
Οι δύο ομάδες που θα επικρατήσουν θα προκριθούν στον τελικό ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή (26/3) στις 17:00. Όλες οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στο «Κίτιον Αθλητικό Κέντρο» στην Λάρνακα και θα μεταδοθούν ζωντανά από την Cytavision.
Υπενθυμίζεται πως δεν θα ανοίξουν ταμεία στις εισόδους του σταδίου και όσοι φίλαθλοι θέλουν να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια θα πρέπει να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους από τις ομάδες που συμμετέχουν στο Final Four. Στους αγώνες για τα Ημιτελικά, οι Πετρολίνα ΑΕΚ και Ένωση Νέων Παραλιμνίου θα λάβουν την κεντρική εξέδρα και οι ΑΠΟΕΛ και Κεραυνός την απέναντι εξέδρα.
Με ένα χαιρετισμό του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Λούη Δημητρίου, ξεκίνησε η Διάσκεψη Τύπου, όπου έγινε αναφορά για την πολύ θετική παρουσία και των τεσσάρων ομάδων φέτος σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Παράλληλα ο κ. Δημητρίου τόνισε πως η ΚΟΚ θα συνεχίσει στηρίζει τους κύπριους διαιτητές, αφού στο φετινό Final Four δεν θα κατέλθουν ξένοι διαιτητές, ενώ κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο και να υποστηρίξει και τις τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν το Κύπελλο. Τον λόγο πήραν στην συνέχεια οι προπονητές και αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων.
 
Λίνος Γαβριήλ – Προπονητής Πετρολίνα ΑΕΚ:
«Ευελπιστούμε όλοι όσοι αγαπάμε το άθλημα να έχουμε ένα καλό τριήμερο, μακριά από όποιου είδους προβλήματα. Θεωρώ πως δόθηκε η πρέπουσα προσοχή στο θέμα της ασφάλειας. Η Ομοσπονδία κάνει μεγάλες προσπάθειες και στο All Star Day γέμισε το γήπεδο και διαφημίστηκε το άθλημα. Κάπου τώρα μπήκε ένας φραγμός, ίσως από την αστυνομία, και ήρθαν πιο χαμηλοί αριθμοί εισιτηρίων στις ομάδες. Ο κόσμος έχει χρόνια που δεν είναι κοντά στο μπάσκετ, και είναι μία ευκαιρία οικογένειες και παιδιά να γεμίσουν το γήπεδο. Ο αριθμός των εισιτηρίων είναι μικρός. Και από τις τέσσερις ομάδες θα μπορούσε να έρθει περισσότερος κόσμος. Εμείς προετοιμαζόμαστε σκληρά τον τελευταίο καιρό. Έχουμε δουλέψει αρκετά, για να βρούμε μία γραμμή –μετά από διάφορα που έγιναν στην φετινή χρονιά– και τώρα πατάμε γερά στα πόδια μας. Δουλεύουμε σκληρά καθημερινά για να έχουμε την ομάδα σε καλό μομέντουμ, έτσι ώστε στο Final Four να είμαστε ανταγωνιστικοί και συγκεντρωμένοι, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια και να κατακτήσουμε τον τίτλο».
 
Δημήτρης Κουστένης – Προπονητής ΑΠΟΕΛ:
«Και οι τέσσερις ομάδες που θα συμμετέχουμε στο Final Four θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να διαφημίσουμε την καλαθόσφαιρα εδώ στην Κύπρο. Το κύπελλο είναι μία διοργάνωση που έχει την δυνατότητα και η πιο αδύνατη ομάδα να κάνει την έκπληξη. Διαχρονικά το final four είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Οι εφευρέτες του final four λένε πως όλες οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό έχουν από 25% πιθανότητες και αυτό με βρίσκει σύμφωνο. Δεν είναι ποια είναι η καλύτερη ομάδα, αλλά ποια ομάδα θα βρεθεί στην καλύτερη ημέρα και να επιβάλει το παιχνίδι της, για να πετύχει δύο νίκες και να φύγει με τον τίτλο. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας, και θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο. Το έργο μας δεν θα είναι εύκολο. Παίζουμε κατά της πιο πλήρης ομάδας της Κύπρου, που τον τελευταίο καιρό έχει βρει καλύτερη χημεία και πατάει καλά στο γήπεδο. Ο κόσμος να έρθει, να χαρεί δύο πολύ δυνατά παιχνίδια την Παρασκευή. Καλή επιτυχία σε όλους».
 
Νικόλας Παπαδόπουλος – Προπονητής Ένωσης Νέων Παραλιμνίου
«Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που είναι στο final four. Για την ομάδα μου είναι μία ιστορική στιγμή. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που συμμετέχει σε ένα final four, κάτι που αποτελεί από μόνο του επιτυχία. Απέναντι στον Κεραυνό σίγουρα δεν είμαστε το φαβορί. Ο Κεραυνός έδειξε καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος πως είναι η πιο σταθερή ομάδα. Δέχθηκε μόλις δύο ήττες. Εμείς θα μπούμε στο παιχνίδι και θα παλέψουμε για να διεκδικήσουμε όλες μας τις ελπίδες. Αν βρεθούμε σε καλή ημέρα και ταυτόχρονα ο Κεραυνός σε μία κακή ημέρα, πιστεύω πως μπορούμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση μας στον τελικό. Θέλω να καλέσω τον κόσμο της ομάδας μου να έρθει στο γήπεδο, να στηρίξει την προσπάθεια μας και να είναι σίγουροι πως θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να περάσουμε στον τελικό».
Χριστόφορος Λειβαδιώτης – Προπονητής Κεραυνού
«Θεωρώ πως είναι σωστή η απόφαση κάθε χρόνο να διεξάγεται το final four να διεξάγεται σε διαφορετική πόλη, άσχετα αν φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί στην πόλη που εδρεύει η ομάδα μου, ώστε όλος ο κόσμος ανά το παγκύπριο να έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί τα παιχνίδια. Και να μην θέλαμε να σεβαστούμε την ΕΝΠ, κάτι που είναι ενάντια στις αρχές του Κεραυνού αφού σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο, νομίζω έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων από μόνη της. Όχι μόνο με την νίκη που πέτυχε απέναντι μας στον Στρόβολο, κάτι που εκ των υστέρων φάνηκε πως λειτούργησε θετικά για την ομάδα μου γιατί από εκεί και μετά έκανε μία πολύ καλή πορεία μέχρι σήμερα, αλλά και από την συνολική παρουσία της ομάδας μέχρι σήμερα. Πιστεύω πως θα γίνει ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι. Δεν υπάρχουν ταμπέλες για φαβορί και αουτσάιντερ. Δεν θέλω να αποποιηθώ τον τίτλο του φαβορί. Στον θεσμό του κυπέλλου έχει αποδειχθεί τα τελευταία 4-5 χρόνια πως ποτέ το φαβορί δεν κατακτάει τον τίτλο και αυτό τα λέει όλα. Οι παίκτες μας που έκαναν πολύ καλή προσπάθεια μέχρι τώρα, θα δώσουν τα πάντα στο κύπελλο. Κανείς δεν θυμάται τι γίνεται στην κανονική διάρκεια σε μία χρονιά, αλλά όλοι θυμούνται τους αγώνες του τελευταίου ενάμιση μήνα που κρίνονται οι τίτλοι. Θα δώσουμε τα πάντα στο γήπεδο. Εύχομαι να γίνει μία καλή γιορτή. Οι πρωταγωνιστές δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Οι προπονητές και οι καλαθοσφαιριστές είμαστε όλοι φίλοι μεταξύ μας. Εύχομαι να γίνει ένα final four αντάξιο των προσδοκιών».
 
ΣΥΝ: ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ  ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΟΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:34

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.