Ξέσπασμα Αντρέα Σοφοκλέους σε όσους "πολεμούν" την ΑΕΛ («Ακόμα δεν έχω πωλήσει το σπίτι μου»)

Γραπτή δήλωση στην ιστοσελίδα της ΑΕΛ, εκ μέρους του προέδρου της Ανδρέας Σοφοκλέους. Ο διοικητικός ηγέτης των «γαλαζοκίτρινων», σε ένα ξέσπασμα-κατάθεση ψυχής κάνει λόγο για «πόλεμο», που γίνεται στην ομάδα, παραθέτοντας τρεις προϋποθέσεις σε όσους εξωδιοικητικούς ενδιαφέρονται να εμπλακούν στην ομάδα.

Η γραπτή του δήλωση:

Φίλοι ΑΕΛίστες,

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 9 χρόνων που βρίσκομαι στην προεδρία της ΑΕΛ δούλεψα με ένα συγκεκριμένο μοντέλο Διοίκησης το οποίο έφερε την καθιέρωση της ομάδας στους διεκδικητές τίτλων με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και την συμμετοχή της ομάδας μας δύο φορές σε προκριματικούς αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και την συμμετοχή μας στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Παρατηρώ όμως ότι τα τελευταία δύο χρόνια ξεκίνησε έντεχνα ένας πόλεμος ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΕΛ δια μέσου του προσώπου μου, βασιζόμενος στον τρόπο λειτουργίας που επέλεξα όλα αυτά τα χρόνια.

Αφού αναγνωρίστηκε από εμένα ότι το συγκεκριμένο μοντέλο Διοίκησης έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του, προχώρησα σε ανοικτό κάλεσμα προς τον κόσμο (τόσο μέσα από Γενικές Συνελεύσεις όσο και μέσα από συγκεντρώσεις φίλων και μελών της ΑΕΛ) και ιδιαίτερα προς ΑΕΛίστες με οικονομική επιφάνεια, έτσι ώστε να συμμετέχουν στην Διοίκηση της Εταιρείας ΑΕΛ Ποδόσφαιρο Δημόσια ΛΤΔ.

Έγινε περί τα τέλη του 2015 μία προσπάθεια για την δημιουργία ενός Φορέα, αποτελούμενου από νέους ανθρώπους, αναγνωρισμένους επαγγελματίες και άξιους στις επιχειρήσεις τους με σκοπό να ενώσουν δυνάμεις και να εμπλακούν στα Διοικητικά της ΑΕΛ. Δυστυχώς όμως αυτό το εγχείρημα δεν προχώρησε.

Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά ότι δεν είναι αυτοσκοπός -το γνωρίζουν όλοι- να συνεχίσω να κουβαλώ από μόνος μου το βάρος της χρηματοδότησης και το βάρος της Διοίκησης ενός Σωματείου με τεράστια ιστορία, αλλά και με χιλιάδες απαιτητικούς φιλάθλους, λίγοι εκ των οποίων όμως δυστυχώς με κοντή μνήμη.

Είναι γεγονός και όλοι το αναγνωρίζουμε, ότι δεν υπάρχουν στην ΑΕΛ ούτε επιφανείς, αλλά ούτε αφανείς ΣΩΤΗΡΕΣ ή ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ή και ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ για να αναλάβουν το τεράστιο φορτίο αυτού του μεγάλου καραβιού που ονομάζεται Αθλητική Ένωση Λεμεσού.
Θυμόμαστε οι μεγαλύτεροι την κατάντια που ακολούθησε την φυγή ισχυρών, αλλά και ρομαντικών παραγόντων της ΑΕΛ (Δ. Σολομωνίδης-Α. Έλληνας). Δεν έχουμε ξεχάσει εμείς οι μεγαλύτεροι που κατρακύλησε το εκτόπισμα της ΑΕΛ, του μεγαλύτερου Αθλητικού Σωματείου στην Κύπρο. Δεν φεύγει ποτέ απ’ το μυαλό μας μέχρι που διασύρθηκε το όνομα της ΑΕΛ.

Κάποιοι από εσάς φίλοι μου με κρίνουν και με κατακρίνουν, αλλά και ζητούν την απομάκρυνσή μου από την ΑΕΛ διότι ακόμα δεν έχω πουλήσει το σπίτι μου ή δεν υποθηκεύτηκα ολόκληρος για χάρη της αγαπημένης μας ΑΕΛ. Μου λένε πλέον ανοικτά ότι αφού δεν κάνω τα πιο πάνω πρέπει να αποχωρήσω από την ΑΕΛ! Όμως δυστυχώς κανένας από αυτούς δεν μπορεί να εγγυηθεί ή να ενδιαφερθεί υπεύθυνα για την επόμενη ημέρα του ένδοξου Σωματείου μας.

Ρεαλιστικά λοιπόν η μόνη μας ελπίδα για να εμπλακούν κάποιοι πρέπει να διαθέτουμε τα εξής:

  1. Να υπάρχει προδιαγεγραμμένο πλάνο ισοζυγισμένου προϋπολογισμού στα πλαίσια των εσόδων της ομάδας μας και όχι στα πλαίσια του πόσο θα επιθυμούσαμε όλοι μας να ήταν. Για να ήταν δυνατό να έχουμε προϋπολογισμούς πέραν των εσόδων της ομάδας θα πρέπει να υπάρχουν αρκετοί που να συνεισέφεραν, ούτως ώστε να μην φτάνει στο σημείο ο οποιοσδήποτε εμπλέκεται στα της ΑΕΛ να νιώθει σαν ο “στόχος” ορισμένων οι οποίοι θεωρούν ότι αναλαμβάνοντας κανείς Διοικητικό πόστο στην ΑΕΛ αυτόματα σημαίνει και υποχρέωση υποθήκευσης της περιουσίας του (αυτό ουσιαστικά είχε γίνει με προηγούμενα Δ.Σ. του Σωματείου της ΑΕΛ όταν μέλη των οποίων έμπαιναν εγγυητές για δάνεια του Σωματείου από Τράπεζες. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι πλείστα εκ των μελών των τότε Δ.Σ. δεν είχαν καμία οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στις εγγυήσεις που είχαν υπογράψει με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα).
  2. Η οποιαδήποτε προσπάθεια θα πρέπει να έχει συλλογικό χαρακτήρα, δηλαδή στη βάση της προσπάθειας που έγινε για την ίδρυση του Φορέα, η οποία να πάρει μορφή Εταιρείας-Μέτοχο στην ΑΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΤΔ. Με αυτό τον τρόπο η ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης θα διαμοιραστεί σε περισσότερους Μετόχους της νέας εταιρείας με αποτέλεσμα η πίεση να είναι λιγότερη στον κάθε μέτοχο αλλά πάντα στα πλαίσια ισοζυγισμένου προϋπολογισμού που θα εγκρίνεται εκ των προτέρων. Πρέπει δηλαδή να ενώσουν δυνάμεις άνθρωποι επαγγελματίες, σίγουρα με οικονομική ευχέρεια και Διοικητικές ικανότητες στα πλαίσια της δημιουργίας κοινής Εταιρείας Μετόχου στην ΑΕΛ ΠΟΔΟΣΔΦΑΙΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΤΔ.
  3. Επειδή η παρουσία μου στην Εταιρεία τόσο διοικητικά όσο και μετοχικά θα είναι απαραίτητη δηλώνω ότι για να ενισχυθεί το ενδιαφέρον όσων θέλουν και επιθυμούν να ενταχθούν στον Φορέα και κατ ‘ επέκταση στα Διοικητικά της ΑΕΛ είμαι έτοιμος να υπογράψω συμφωνία μετόχων με την οποία να ρυθμίζεται από κοινού με το Φορέα (νέα εταιρεία Μέτοχος) τόσο η διαχείριση της ποδοσφαιρικής ομάδας όσο και τα διοικητικά της Εταιρείας ΑΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΤΔ.

Δηλώνω υπεύθυνα ότι αφού εισέλθουν τα άτομα αυτά στην Διοίκηση της ΑΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΤΔ και λειτουργήσει το ως άνω μοντέλο θα συνεχίσω να είμαι στην Εταιρεία μαζί τους, συνεισφέροντας οικονομικά, αλλά και με την εμπειρία που αποκόμισα όλα αυτά τα χρόνια και η οποία θα τους είναι αναμφίβολα άκρως σημαντική ιδιαίτερα στο ξεκίνημά τους. Δηλώνω υπεύθυνα ότι θα είμαι στο πλευρό τους μέχρι στο σημείο που η νέα μορφή Διοίκησης της Εταιρείας θα είναι τόσο έμπειρη και δυνατή, έτσι ώστε να μπορεί να συνεχίσει από μόνη της το δύσκολο έργο της Διοίκησης της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού. Ακολούθως θα δώσω από κοινού διαχείριση τις μετοχές μου στην Εταιρεία ΑΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΤΔ, στο Σωματείο ΑΕΛ και σε αυτό τον νέο Φορέα Εταιρεία-Μέτοχο στην ΑΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΤΔ.

Καλώ τα άτομα τα οποία ενδιαφέρθηκαν τότε, να κάνουν δεύτερες σκέψεις, καθώς επίσης και νέους τυχών ενδιαφερόμενους όπως ξεκινήσουν άμεσα διεργασίες μέχρι το τέλος του Απρίλη για να γίνει κατορθωτό να συναντηθούμε από κοντά για να καταλήξουμε στη φόρμουλα λειτουργίας του νέου σχήματος και την σύνθεση της νέας Διοίκησης της ΑΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΤΔ για τα επόμενα χρόνια.

Σημειώνω δε, ότι όλα τα στοιχεία της Εταιρείας είναι στη διάθεσή τους.

 

ΣΥΝ: ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:35

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Ετοιμάζεται να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα η Τουρκία
05:42
Ενώπιον της Βουλής ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ, στην σκιά των απειλών για απεργίες
05:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.