Α. Νεοφύτου: Απαντούμε στις εκτιμήσεις της Κομισιόν με αποτελέσματα

Η Κομισιόν έχει το δικαίωμα να κάνει τις δικές τις εκτιμήσεις και εμείς στην Κύπρο απαντούμε με αποτελέσματα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ερωτηθείς για το γεγονός ότι το Eurogroup υιοθέτησε τις θέσεις του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για λανθασμένους υπολογισμούς της Κομισιόν σε σχέση με την κυπριακή οικονομία και όσον αφορά τις  αξιώσεις της για επιβολή φόρων.

Σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση με τον Πρέσβη του Κατάρ στην Κύπρο Sultan Ibrahim Al-Mahmoud, ο κ. Νεοφύτου είπε πως η Κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα δεν υιοθετούν τις πολιτικές των αυξήσεων των φορολογιών. “Εν αντιθέσει πιστεύουμε στις προοπτικές της οικονομίας με ελαφρύνσεις φορολογικών επιβαρύνσεων”, επεσήμανε, και πρόσθεσε πως ψηλότεροι φόροι δημιουργούν προβλήματα στην οικονομία, ενώ χαμηλότεροι φόροι δημιουργούν προοπτικές ανάπτυξης και παράλληλα αυξάνουν τα έσοδα του κράτους.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου πως το ΑΚΕΛ λέει πως η Κυβέρνηση ανακάλυψε ξαφνικά πως μπορεί να λέει όχι στην Κομισιόν ενώ εφάρμοζε ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας, με βάση τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και της τρόικας, ο Πρόεδρος της ΔΗΣΥ ανέφερε πως “εφαρμόσαμε συνειδητά το μνημόνιο γιατί ήταν ο μόνος δρόμος να οδηγήσουμε τη χώρα ξανά στην αξιοπιστία και την οικονομική ανάπτυξη”.

“Εν αντιθέσει”, πρόσθεσε, “με άλλες περιόδους που κατασπαταλούσαμε λεφτά που δεν είχαμε δια ενός άκρατου δανεισμού που είχε ως αποτέλεσμα δημοσιονομικά ελλείμματα, αύξηση του δημόσιου χρέους, ανεργία από το 4% στο 17%”.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε πως δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα, αλλά η οικονομία στέκεται καλύτερα και έχουμε φύγει από το μνημόνιο.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:37

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.