Κυπριακό στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανισμών

Οι εξελίξεις στο κυπριακό, οι προσπάθειες για απόκτηση πολιτιστικού κέντρου και η νεολαία, θα είναι  μεταξύ των κεντρικών θεμάτων  που θα απασχολήσουν τις εργασίες του Εθνικού Συνεδρίου της  Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανισμών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαρτίου, στο Terrace on the Park.

Την κυπριακή κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θα ενημερώσει τους αντιπροσώπους για  τις εξελίξεις στις συνομιλίες, αλλά και τα θέματα της ενέργειας και  της οικονομίας.

Αναμένεται επίσης να παρευρεθεί και να χαιρετήσει εκπρόσωπος της  ελληνικής κυβέρνησης  πιθανόν  ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος  και μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου που θα βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για τις εκδηλώσεις της Ομογένειας για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας. Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κυριάκος Παπαστυλιανού, στο συνέδριο  που φέτος δεν είναι εκλογικό  θα συμμετάσχουν αντιπρόσωποι των σωματείων  μελών από όλη την Αμερική και θα διαβαστούν οι απολογισμοί τους , καθώς και οι απολογισμοί της εκτελεστικής επιτροπής του οργανισμού και των επιτροπών του. Μεταξύ άλλων, της νεολαίας, της επιτροπής Δικαιοσύνη για την Κύπρος και της φιλανθρωπικής.

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το κυπριακό, τα ενεργειακά και την οικονομία», είπε ο κ. Παπαστυλιανού.

To μέλλον της Ομοσπονδίας και των κυπριακών σωματείων στην Αμερική, με αιχμή τη νεολαία και την προώθηση της κουλτούρας και του πολιτισμού, αποτελούν κεντρικό σημείο αναφοράς τα τελευταία χρόνια. Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Παπαστυλιανού, έχει ήδη γίνει τροποποίηση του καταστατικού με στόχο να μπορεί καλύτερα να ανταποκριθεί η Ομοσπονδία στις σημερινές συνθήκες και στους στόχους που θέτει για το μέλλον.

«Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί ξανά το καταστατικό προς έγκριση», είπε.

Ένα δεύτερο σημαντικό θέμα αφορά στο πολιτιστικό κέντρο, που έχει τεθεί ως στόχος και κρίνεται καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του οργανισμού.

«Έχουν γίνει αναλύσεις και μελέτες για τις ανάγκες και τις δυνατότητες που έχουμε. Υπάρχει σημαντική πρόοδος στην προεργασία που απαιτείται για να λάβουμε τις αποφάσεις μας και να ξεκινήσουμε για την υλοποίηση του έργου», ανέφερε.

Αναφορικά με τη νεολαία, προωθείται η αλλαγή `του ονόματός της, από CyCA σε NEPOMAK USA και πρέπει αυτή η αλλαγή να εγκριθεί από το συνέδριο.

«Θα γίνει μία έκκληση  προς τα σωματεία να ενθαρρύνουν τα νέα μέλη, αλλά και στην οργάνωση της νεολαίας να αυξήσει τα μέλη της και να εμπλακούν περισσότερο  στις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας  και των συλλόγων.

Στην έκθεση του προέδρου και της εκτελεστικής επιτροπής  της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανισμών θα υπάρχει αναλυτική αναφορά όλων των δραστηριοτήτων της χρονιάς που πέρασε, τόσο για το εθνικό θέμα, όσο και πολιτιστικές και φιλανθρωπικές.

Γράφει:ΑΠΟΑΣΤΟΛΗΣ ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:38

Τελευταιες Ειδησεις

17 Σεπτεμβρίου
Περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Αφγανιστάν
10:26
Πιστοποιητικό εμβολιασμού από 1η Οκτώβρη και στο Βέλγιο
10:00
Εικαστικό ημερολόγιο - Που να πάτε, τι να δείτε
09:31
Κινητή μονάδα εμβολιασμού στην Αθηένου
09:29
Νουρής:Εξαιρετικά σημαντική η απόφαση για αναβολή των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση
08:59
Μάριος Πελεκάνος:Η ατζέντα της τριμερούς, θα καθοριστεί από τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών
08:56
Αυστραλία:Εφαρμόζει πιλοτικά σύστημα καραντίνας στο σπίτι για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες εξωτερικού
08:30
Ανδρέας Βύρας:Η καλύτερη επιλογή θα είναι και η απόφαση για αναβολή των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση
07:55
Η κυβέρνηση της Ταϊβάν κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ταχεία έναρξη εμπορικών συνομιλιών
07:29
Το δ.σ. της Μπαρτσελόνα ενέκρινε προϋπολογισμό 765 εκατομμυρίων ευρώ για τη σεζόν 2021-2022
07:24
Πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα η Σύνοδος Κορυφής των κρατών - μελών του νότου της Ε.Ε.
07:22
Αίτηση Κίνας για την ένταξή της στη Συνολική και Προοδευτική Συμφωνία για τη Διασυνοριακή Εταιρική Σχέση στην Περιοχή του Ειρηνικού
07:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand