Αποφασίζει το εκλογοδικείο για το δήμο Λεμεσού

Το Εκλογοδικείο αναμένεται να αποφασίσει σήμερα για οδηγίες στην αίτηση του Ανδρέα Χρίστου για επανακαταμέτρηση των ψήφων στον Δήμο Λεμεσού.


Στην αίτηση υποστηρίζεται ότι κατά τη διαλογή και την καταμέτρηση των ψήφων διαπράχθηκαν σοβαρά λάθη από τους βοηθούς εκλογής και συνεργεία καταμέτρησης ή και τους προεδρεύοντες των κέντρων εκλογής.
Προστίθεται δε ότι λόγω της μικρής διαφοράς μεταξύ των δύο υποψηφίων αλλοιώθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στην αίτηση υποστηρίζεται ότι δεν ακολουθήθηκε ο κατάλογος προτύπων προς καθοδήγηση που δόθηκε στους προεδρεύοντες σε σχέση με την εγκυρότητα των ψήφων. Μεταξύ των επιχειρημάτων που κατατίθενται με αίτημα την επανακαμέτρηση είναι ότι:
Στο Κέντρο Α του εκλογικό κέντρου του Αγίου Νικολάου διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν 4 ψηφοδέλτια στα οποία το σημείο που τέθηκε στο σχετικό κουτί ο σταυρός ήταν έντονος ή και διπλός και κατακυρώθηκαν υπέρ του Νίκου Νικολαΐδη.
Στο Κέντρο του εκλογικού κέντρου στο Γυμνάσιο Νεαπόλεως διαπιστώθηκε αριθμός αμφισβητούμενων ψηφοδελτίων σημειωμένων με σχήμα κύκλου και ή μουτζουρωμένων τα οποία κατακυρώθηκαν υπέρ του Νίκου Νικολαΐδη.
Στο Κέντρο Γ στο Γυμνάσιο Καθολικής λανθασμένα ακυρώθηκε ψηφοδέλτιο στο οποίο ήταν σημειωμένο με διπλό σταυρό υπέρ του Ανδρέα Χρίστου. Στο Κέντρο Η στο εκλογικό κέντρο στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σπυρίδωνα καταμετρήθηκαν κατά παράβαση της νομοθεσίας τα ψηφοδέλτια μακριά από τους εκπροσώπους των υποψηφίων. Όπως τονίζεται, αυτή η απόφαση τούς στέρησε το δικαίωμα της εξακρίβωσης της εγκυρότητας των ψηφοδελτίων ή και των σταυρών προτίμησης.

 

Σύνταξη: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Πηγή:ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:38

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.