Ρέγκλιγκ:2 δις ευρώ αποπλήρωσε η Eλλάδα στον ESM

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, τη Δευτέρα έλαβε αποπληρωμή του δανείου € 2 δισ από την ελληνική κυβέρνηση, στη βάση συμβατικής υποχρέωση σε συνέχεια της πώληση ενός περιουσιακού στοιχείου από μία από τις τράπεζες που συμμετείχε το 2015 τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση.

«Η έγκαιρη πληρωμή  αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος . Είναι ένα σημάδι ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού τομέα προχωρεί ικανοποιητικά. Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού με την Ελλάδα κατά το υπόλοιπο του προγράμματος », δήλωσε ο Klaus Regling Διευθύνων Σύμβουλος του ESM. Στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα, ο ESM εκταμίευσε 5,4 δις € για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών το 2015 η Ελλάδα χρησιμοποίησε τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (Εθνική Τράπεζα) και την Τράπεζα Πειραιώς.Το ποσό αυτό έχει ληφθεί από τα 25 δις € διατίθενται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος βοήθειας.Προϋπόθεση της έγκρισης για την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας ήταν η πώληση της θυγατρικής της Finansbank, καθώς και το να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για την αποπληρωμή μέρους της ανακεφαλαιοποίησης. O ESM είχε το δικαίωμα να ζητήσει την επιστροφή του εν λόγω ποσού από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ESM . Η επιστροφή δεν επηρεάζει τη συνεχιζόμενη εφαρμογή των μέτρων βραχυπρόθεσμου χρέους για την Ελλάδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:08

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Το Ισραήλ χαλαρώνει περιορισμούς στη Λωρίδα της Γάζας με την εκεχειρία να τηρείται
20:52
Ένας νεκρός και 51 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση 12ώροφου κτιρίου στη νότια Φλόριντα
20:49
Κορωνοϊός: 175 νέα κρούσματα στην Κύπρο
20:33
Νέες βελτιώσεις στο τελευταίο προσχέδιο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία
20:31
Ετήσιο εμβολιασμό για τις πιο ευάλωτες ομάδες προβλέπει ο ΠΟΥ
20:02
Βατικανό: «Δεν θέλουμε να μπλοκάρουμε το σχέδιο νόμου κατά της ομοφοβίας - Θέσαμε υπόψη κάποια προβλήματα πριν να είναι αργά»
19:54
Ο ΠτΔ επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να εργαστεί με τον ΓΓ των ΗΕ για τη διευθέτηση του κυπριακού
19:34
Φον Ντερ Λάιεν: Το 60% θα φτάσει το ποσοστό των ενηλίκων στην ΕΕ που έχουν λάβει έστω μία δόση εμβολίου μέχρι τις 27 Ιουνίου
19:09
Εντοπίστηκε σκάφος με μετανάστες 20 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο
18:49
Ακάρ: Η Ελλάδα έσπασε τη συμφωνία του 1988
18:37
Δεύτερη ημέρα με πάνω από 16.000 κρούσματα κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο
18:34
ΕΛΛΑΔΑ: 489 νέα κρούσματα, 256 διασωληνωμένοι, 15 θάνατοι
18:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand