Σε ικανοποιητικούς ρυθμούς η εξυπηρέτηση των μεταφορέων στο λιμάνι Λεμεσού

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται από το πρωί η εξυπηρέτηση των μεταφορέων στο λιμάνι της Λεμεσού, κάτι που και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης κλήθηκε να σχολιάσει το πρωί, λέγοντας "νομίζω πάμε καλά".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που παρευρέθηκε στο εθνικό μνημόσυνο των Μιχαλάκη και Ανδρέα Μακρίδη και του πατέρα τους, πρώην βουλευτή, Νίκου Μακρίδη, στη Λεμεσό, είχε κληθεί να σχολιάσει την κατάσταση στο λιμάνι Λεμεσού, μετά τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη χθεσινή σύσκεψη και την απόφαση των μεταφορέων να επιστρέψουν στην εργασία τους.

"Νομίζω πάμε καλά, ας περιμένουμε μέχρι το μεσημέρι να δούμε", είπε συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος δεν προέβη σε άλλες δηλώσεις.

Εξάλλου σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής της Eurogate, Γιώργος Πούρος δήλωσε πως το τερματικό εμπορευματοκιβωτίων άρχισε από τις 6 το πρωί να δέχεται τους μεταφορείς και σημείωσε πως "χρησιμοποιούμε τον αριθμό των μηχανημάτων που υποσχεθήκαμε και φαίνεται ότι με αυτόν τον αριθμό των μηχανημάτων η εργασία κυλά ομαλά".

"Δεν υπάρχει έξω σειρά αναμονής, είδαμε κάποια προβλήματα τα οποία θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο", ανέφερε, ενώ ανέφερε πως εκ των πραγμάτων παρατηρείται κάπως αργός ρυθμός, αφού "υπάρχουν αρκετά εμπορευματοκιβώτια τα οποία είναι στοιβαγμένα και πρέπει να γίνονται μετακινήσεις".

Θα χρειαστεί υπομονή, συνέχισε, και εξέφρασε την πεποίθηση πως σε τρεις μέρες θα αποσυμφορηθεί πλήρως το λιμάνι, ούτως ώστε να γίνεται η παράδοση και η παραλαβή πολύ πιο εύκολα.

"Ο χρόνος αναμονής διαφέρει από ώρα σε ώρα που τον μετρούμε. Υπήρξε χρόνος αναμονής 35 λεπτών από την ώρα που περνούσαν (οι μεταφορείς) τη δεύτερη πύλη, κάποιες φορές ήταν 12 λεπτά, τώρα ο μέσος όρος βγαίνει 24 λεπτά, αλλά αυτό πρέπει να  βελτιωθεί ακόμα περισσότερο", απάντησε εξάλλου ο κ. Πούρος σε σχετική ερώτηση.

Μέχρι το μεσημέρι είχαν εξυπηρετηθεί 550 περίπου εμπορευματοκιβώτια και με το ρυθμό αυτό η εξυπηρέτηση για σήμερα μπορεί να ξεπεράσει τα χίλια εμπορευματοκιβώτια, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως τις προηγούμενες μέρες, που ήταν λιγότερα τα μηχανήματα, εξυπηρετούνταν μόλις 600 εμπορευματοκιβώτια μέχρι τις 21:00.

Είπε, τέλος, πως το τερματικό εμπορευματοκιβωτίων θα παραμείνει σήμερα ανοικτό μέχρι τις 18:00.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:09

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο του προστάτη βελτιώνει την επιβίωση και επιταχύνει την ανάρρωση των νοσηλευόμενων ασθενών με Covid-19
14:12
Από την πρώτη Ιουλίου θα ισχύει και στην Κύπρο το ψηφιακό πιστοποιητικό covid από χώρες μέλη της ΕΕ(βίντεο)
14:02
Πρώτη διμερής συνάντηση υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας
14:02
Τρόπους επίλυσης των προβλημάτων του συνοικισμού Αγίων Αναργύρων συζήτησε με κατοίκους ο Ανδρέας Βύρας
14:00
Δύο νέες αλυσίδες μετάδοσης κρουσμάτων εντόπισε το υπουργείο Υγείας
13:45
Για το Παρίσι αναχωρεί αύριο η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου
13:42
Έκκληση Γκουτιέρες στην Ολομέλεια του ΕΚ για παγκόσμια ενίσχυση της διάθεσης εμβολίων σε όλα τα κράτη του πλανήτη
13:39
Υπόθεση φόνου που διαπράχθηκε το 1998 ξανανοίγει η Αστυνομία των Βάσεων
13:00
Την ανάγκη να επιδείξει η Τουρκία συνέπεια και συνέχεια στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο, θα τονίσει ο Κυρ. Μητσοτάκης
12:55
Το μίσος, η μισαλλοδοξία και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην ΕΕ, λέει ο Πρόεδρος
12:31
Σήμερα η νέα αναθεώρηση της πράσινης και πορτοκαλί ταξιδιωτικής λίστας των Βρετανών
12:28
Έκκληση του υπ. Υγείας προς τους πολίτες να εμβολιαστούν
12:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand