Εθνική κληρονομιά τα δάση, δηλώνει ο Υπουργός Γεωργίας

Εθνική κληρονομιά αποτελούν τα δάση και το πράσινο της Κύπρου και ως τέτοια έχουμε ευθύνη να τα προστατέψουμε και να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Σε χαιρετισμό του, την Κυριακή, στη Γιορτή του Δέντρου στο Λύκειο και Γυμνάσιο Σολέας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κουγιάλης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του Τμήματος Δασών, στις εργασίες αποκατάστασης των καμένων δασικών περιοχών, καθώς και στην οικονομική βοήθεια που έχει εξασφαλιστεί από πλευράς ΕΕ.Ο Υπουργός έδωσε τα εύσημα στους λειτουργούς του Τμήματος Δασών για τις εργασίες αποκατάστασης σημειώνοντας ότι «πέραν των αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων στην καμένη περιοχή της κοιλάδας Αγίου Θεοδώρου όπου θα μεταβούμε στη συνέχεια για δενδροφύτευση, έχουν φυτευτεί περισσότερα από δώδεκα χιλιάδες φυτά, ενώ ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τις 20.000 μέχρι το τέλος του 2017».Σε σχέση με την οικονομική βοήθεια από ΕΕ, ανέφερε ότι αυτή είναι ύψους €7.3, εκατ. για την αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε στους δασικούς, υδάτινους και γεωργικούς πόρους κατά το 2016. Παράλληλα, είπε, «μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, που αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη και προστασία των κυπριακών δασών και την οικονομική ενίσχυση του κύπριου αγρότη που επενδύει στη δασοπονία, θα διατεθεί ποσό ύψους €6,5 εκατ».Σύμφωνα με τον κ. Κουγιάλη, «τα δάση και το πράσινο του νησιού μας δεν αποτελούν σημερινό δικαίωμα, αλλά εθνική κληρονομιά και έχουμε ευθύνη να τα προστατέψουμε και να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές».«Το αίσθημα της ευθύνης γίνεται ακόμη πιο μεγάλο αφού τα δάση μας αποτελούν και μοναδική κληρονομιά της Ευρώπης,μιας και βρίσκονται εδώ στην άκρη της ανατολικής Μεσογείου, στην άκρη της Ευρωπαϊκής επικράτειας δίπλα από χώρες με εκτεταμένες έρημους», σημείωσε.Προέτρεψε όλους να συμβάλλουν «στην περαιτέρω προστασία και επέκταση των δασών μας και στον τερματισμό της υποβάθμισης του χερσαίου περιβάλλοντος».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:09

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.