Σειρά μέτρων για το λιμάνι Λεμεσού αποφασίστηκαν στις συσκέψεις υπό τον ΠτΔ

Σειρά μέτρων προς υλοποίηση για την επαναφορά της ομαλότητας στη λειτουργία του λιμανιού της Λεμεσού αποφασίστηκαν σήμερα κατά τις δύο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στη Λεμεσό, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.


Εξερχόμενος της Επαρχιακής Διοίκησης, μετά την κρίσιμη δεύτερη σύσκεψη με την αντιπροσωπεία των μεταφορέων και ερωτηθείς αν έχει βρεθεί η χρυσή τομή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε "ελπίζω και πιστεύω ναι", παραπέμποντας σε δήλωση που ακολούθησε από τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως στην πρώτη σύσκεψη με την εταιρεία Eurograte, την Αρχή Λιμένων, τους Εκτελωνιστές, τους Ναυτιλιακούς Πράκτορες, την ΟΕΒ  καθώς και το ΚΕΒΕ, εξετάστηκαν τα προβλήματα και λήφθηκαν συγκεκριμένα μέτρα και συγκεκριμένες αποφάσεις ως προς την υπερπήδησή τους για την ομαλότερη εργασία στο λιμάνι Λεμεσού.

Αναφερόμενος στη δεύτερη σύσκεψη με τους μεταφορείς και τη διαχειρίστρια εταιρεία, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος είπε πως συμφωνήθηκε να δοθεί μια περίοδος 30 ημερών, ώστε η εταιρεία να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για να λυθούν συγκεκριμένα προβλήματα των μεταφορέων."Επίσης αποφασίστηκε να αρθούν γραφειοκρατικές διαδικασίες που δικαιολογημένα ταλαιπωρούσαν τους μεταφορείς και δυσκόλευαν το έργο τους, έτσι ώστε μέσα σε αυτή την προθεσμία που έχει δοθεί να υπάρξει πλήρης ομαλοποίηση των εργασιών", συμπλήρωσε.

Ανακοίνωσε ακόμη πως, για την παρακολούθηση, τόσο της συμφωνίας και των μέτρων που έχουν ληφθεί κατά την πρώτη σύσκεψη, όσο και κατά τη δεύτερη σύσκεψη, έχει συσταθεί Ειδική Επιτροπή η οποία θα παρακολουθεί καθημερινά το συντονισμό της εφαρμογής αυτών των αποφάσεων και θα ενημερώνει καθημερινά, ανελλιπώς, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Υπέδειξε, τέλος, πως εκείνο που έχει σημασία είναι ότι επιδείχθηκε κατανόηση και από πλευράς των μεταφορέων και της εταιρείας ώστε να λυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τους μεταφορείς, πέραν των άλλων προβλημάτων που εξετάστηκαν κατά την πρώτη σύσκεψη.

Όπως εξάλλου αναφέρεται στο κείμενο 14 μέτρων που δόθηκε στη δημοσιότητα, για τη μεταβατική περίοδο των 30 ημερών, δεν θα υπάρξει κανένα απεργιακό μέτρο από κανέναν και πως θα αποφασιστεί ένα ποσό μεταξύ της Eurogate και των μεταφορέων, για τυχόν αποζημιώσεις για κάθε φορτηγό που εισέρχεται στο λιμάνι.


Επιπρόσθετα, η Eurogate δεσμεύτηκε να υπολειτουργεί με τα πλοία που εξυπηρετεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα εξυπηρετούνται τα πλοία περισσότερο κατά τη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας και πως σε δέκα μέρες φέρει ακόμα τέσσερα μηχανήματα (Straddle carriers) που επισκευάζονται αυτή τη στιγμή και μέχρι 12 Μαρτίου επτά καινούργια.

Η διαχειρίστρια εταιρεία διαβεβαίωσε επίσης πως το κόστος της χρέωσης για μεταφορά των εμπορευματοκιβωτίων στα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, εντός του λιμανιού, θα μειωθεί, μέχρι τις 4 Μαρτίου, ενώ μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου δεσμεύτηκε πως θα ανοίξει ταμείο για μικρές χρεώσεις.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, όπως η άλλη διαχειρίστρια εταιρεία, DP World, δανείσει για δυο μήνες χώρο προς την Eurogate, η οποία επίσης θα λάβει επιπρόσθετο χώρο από την Αρχή Λιμένων.

Επίσης, θα γίνει προδιαβούλευση των  εμπλεκομένων με την εταιρεία για τις νέες ταρίφες και για τις επόμενες 15 μέρες ή ενωρίτερα εάν επανέλθει ενωρίτερα η ομαλότητα, θα χρεώνονται με τα παλιά rates.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:09

Τελευταιες Ειδησεις

15 Μαΐου
157 νέα περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν το Σάββατο, κανένας θάνατος
21:26
Ο Νετανιάχου μίλησε με τον Μπάιντεν μετά την αεροπορική επιδρομή στα γραφεία του AP στη Γάζα
20:51
Περίπου 3.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες για την «ημέρα της Νάκμπα»
20:12
Επεισόδια έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα
19:42
Στα μεγάλα σαλόνια με δραματικό φινάλε, η ΠΑΕΕΚ ως πρωταθλήτρια(για 1η φορά στην ιστορία της) και ο ΑΡΗΣ
19:12
Ο Υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει στο Αμμάν για επαφές με τον Ιορδανό ομόλογό του
18:58
Εκκληση για επείγουσα επιστροφή στην ειρήνη, απηύθυνε ο Μακρόν
18:13
Ελλάδα: 1.957 νέα κρούσματα, 43 θάνατοι
17:48
Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν υπέρ των Παλαιστινίων σε Λονδίνο και Μαδρίτη
17:07
Το αντίο του Μαυρία στους Ομονοιάτες - Οδεύει προς Απόλλωνα
16:41
Σημεία δειγματοληψίας για τα προγράμματα ελέγχου με rapid test – 16 Μαΐου 2021
16:32
Ο ΥΠΕΞ του Ιράν ακύρωσε επίσκεψη στην Αυστρία λόγω της ισραηλινής σημαίας
16:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand