Πρόταση νόμου για σχολικές γιορτές και μηνύματα κατέθεσε ο ΔΗΣΥ

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός κατέθεσε πρόταση νόμου ενώπιον της Ολομέλειας, σύμφωνα με την οποία τα ζητήματα των σχολικών μηνυμάτων ή φυλλαδίων αφορούν αποκλειστικά το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με σχετική εγκύκλιο που θα εκδίδει, μετά από διαβούλευση με την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Ο Κοινοβουλευτικός  Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, δήλωσε ότι δεν στέλλεται κανένα πολιτικό μήνυμα με την συγκεκριμένη πρόταση νόμου, σε σχέση πάντα με την τροπολογία που ψήφισε την περασμένη βδομάδα η Ολομέλεια και προκάλεσε τα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις για λύση του κυπριακού. Ο ΔΗΣΥ, τόνισε, τάσσεται υπέρ της απελευθέρωσης και επανένωσης της Κύπρου, στο πλαίσιο λύσης ομοσπονδίας.
Η πρόταση νόμου, την οποία υπογράφουν οι βουλευτές Κυριάκος Χατζηγιάννης, Γιώργος Κάρουλλας και Αννίτα Δημητρίου, θα οδηγηθεί για συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής και ακολούθως θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας για ψήφιση.

Αντίθεση ΔΗΚΟ

Σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ κατηγορεί τον ΔΗΣΥ για  πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του κατοχικού ηγέτη και της τουρκικής πλευράς ευρύτερα, , μετά την κατάθεση της πρότασης νόμου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Αθως Αντωνιάδης δήλωσε ότι, προτού περάσει μια μέρα, ο ΔΗΣΥ υπέκυψε στον εκβιασμό Ακιντζί, ο οποίος προκλητικά απαίτησε να αλλάξει η απόφαση της Βουλής για την επέτειο του ενωτικού δημοψηφίσματος.
Είπε ότι, με την ενέργεια αυτή, ο ΔΗΣΥ ρίχνει ταυτόχρονα στον κάλαθο των αχρήστων την προχθεσινή ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου.
Δυστυχώς, τόνισε ο κύριος Αντωνιάδης, οι κυβερνώντες συνεχίζουν τη νοοτροπία της ηττοπάθειας και την στρατηγική των υποχωρήσεων, που οδήγησε το Κυπριακό σε αδιέξοδο.

Πηγή: Παναγιώτης Καπαρής, ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:10

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.