Λέχθηκαν μισές αλήθειες ισχυρίζεται ο Ακιντζί

Ο Μουσταφά Ακιντζί υποστήριξε ότι παρουσιάστηκε η μισή αλήθεια από τον Έσπεν Μπαρθ Άϊντα, για τα τεκταινόμενα στη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση Άϊντα ότι ήταν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης που αποχώρησε από τη συνάντηση, ο κύριος Ακιντζί είπε ότι ο ίδιος εξήγησε όλη την πραγματικότητα.
Εξάλλου, πρόσθεσε, είχα πει ότι αποχώρησα από τη συνάντηση, γιατί δεν έμειναν τρόποι καλής συμπεριφοράς και οι συναντήσεις διεξάγονται στο πλαίσιο ενός αλληλοσεβασμού.
Επανέλαβε ότι, ενώ ο κύριος Άϊντα έλεγε ότι πρέπει κάτι να γίνει για να αντιμετωπιστεί η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί στους Τουρκοκυπρίους από την απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα, ο Ελληνοκύπριος ηγέτης φώναζε σαν να ήθελε να του κλείσει το στόμα.
Σύμφωνα με τον Ακιντζί, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι δεν είχε τίποτε άλλο να πει και βγήκε έξω κλείνοντας την πόρτα με δύναμη πίσω του.
Για την απόφαση της Βουλής, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε στη συνάντηση ότι είναι λανθασμένη.
Αν, τόνισε, το λέει αυτό πίσω από κλειστές πόρτες, πρέπει να το πει και στην κοινότητά του και να πράξει αυτό που επιβάλλεται να γίνει.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι έχει κλυδωνιστεί η εμπιστοσύνη και πρέπει να διορθωθεί η κατάσταση.
Εάν, είπε, με πείσμα δεν διορθωθεί, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.
Για την προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι θα αξιολογήσει τις εξελίξεις και αναλόγως θα αποφασίσει κατά πόσο θα παραστεί.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου
Πηγές: Ραλλή Παπαγεωργίου, ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:10

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.