Κυπριακό: Στ. Στεφάνου και Γ. Λιλλήκας στο ΡΙΚ

Έχουν ευθύνη οι δυο ηγέτες να βρουν τρόπο να ξεπεράσουν το πρόβλημα δήλωσε στο ΤΡΙΤΟ ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΑΚΕΛ περί πολιτικής σχιζοφρένειας στην απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα ανέφερε ότι το κόμμα του προειδοποίησε ότι μια τέτοια απόφαση θα επηρεάσει τις προσπάθειες για λύση του κυπριακού και ότι δεν στέλνει τα σωστά μηνύματα.
Ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ με ξένους πρεσβευτές, οι πρέσβεις έθεταν στις βασικές τους ερωτήσεις το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος. Πρόσθεσε ότι για τους ξένους πρεσβευτές ήταν ακατανόητο γιατί μετά από επτά δεκαετίες αποφασίστηκε να τιμάται το ενωτικό δημοψήφισμα εν μέσω των συνομιλιών για λύση του κυπριακού.
Ο Στέφανος Στεφάνου χαρακτήρισε υπερβολικό και απαράδεκτο τον Μουσταφά Ακιντζί τονίζοντας ότι αντί να διευκολύνει την κατάσταση, ρίχνει λάδι στη φωτιά.
Επέκρινε επίσης τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι αντί να δηλώσει ξεκάθαρα ότι διαφωνεί με την απόφαση για το ενωτικό δημοψήφισμα αρκέστηκε να πει ότι ήταν άκαιρη.
Αν επιδίωξη τόνισε είναι η λύση, άλλη οδός από τις συνομιλίες δεν υπάρχει.

Γιώργος Λιλλήκας

Την ανάγκη διαμόρφωσης σχεδίου δράσης από το Εθνικό Συμβούλιο για αποτροπή των τουρκικών σχεδιασμών, ώστε να παραμείνει ανοικτή η διαδικασία των διαπραγματεύσεων, τόνισε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.
Μιλώντας επίσης στο ΤΡΙΤΟ, ο κύριος Λιλλήκας σημείωσε ότι όπως διαφαίνεται, η Τουρκία θέτει σε εφαρμογή σχέδιο βήτα στο Κυπριακό, και αυτό θα πρέπει να μελετηθεί από το Εθνικό Συμβούλιο.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι αυτού του είδους οι συνομιλίες δεν θα επαναληφθούν, ο κύριος Λιλλήκας τόνισε ότι καταδεικνύει την τακτική Ερντογάν, για κορύφωση της διαδικασίας, προκειμένου να θέσει στην ελληνοκυπριακή πλευρά το δίλημμα: υιοθέτηση των τουρκικών θέσεων ή αδιέξοδο.
Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών εξέφρασε την εκτίμηση ότι στόχος της Τουρκίας είναι να οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο, προσθέτοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις, σε περίπτωση που η διαδικασία οδηγηθεί σε ναυάγιο.

Σύνταξη: Στέλιος Κρέουζος, Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:10

Τελευταιες Ειδησεις

30 Σεπτεμβρίου
Ο Πούτιν ενημέρωσε την Κρατική Δούμα για το σχέδιο προσάρτησης τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας
14:57
ΚΕ: Η Κυβέρνηση παρακολουθεί με ψυχραιμία τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας και λαμβάνει τα δέοντα μέτρα
14:30
Επίσημο του Αμπντουραχίμι στην Πάφο.
14:27
Πάει δανεικός στον Ακρίτα ο Σταύρος Γαβριήλ
14:23
Τσαβούσογλου: ΥΠΑΜ και στρατός θα αξιολογήσουν το ύψος της στρατιωτικής ενίσχυσης που θα σταλεί στην κατεχόμενη Κύπρο
14:08
Κρεμλίνο: Ανεύθυνοι όσοι μιλούν για κλιμάκωση με πυρηνικά λόγω της προσάρτησης εδαφών
14:02
Φώτης Φωτίου: Το θέμα των αγνοουμένων ουδέποτε έχει πολιτικοποιηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία
14:01
Κ. Πετριδης: Αυξημένος κατά 524 εκατομμύρια ο κρατικός προϋπολογισμός του 2023. Περιλαμβάνει τις περισσότερες αναπτυξιακές δαπάνες από κάθε άλλον
13:50
Δημοκρατικός χώρος η ΕΕ και πρέπει να προστατευθεί, δήλωσε η Αντιπρόεδρος Σούιτσα
13:36
Νορβηγία: Το φετινό Νόμπελ Ειρήνης θα μπορούσε να στείλει ένα μήνυμα καταδίκης του πολέμου στην Ουκρανία
13:29
Ηπατίτιδα Α: Έξαρση μολυσματικού στελέχους σε επτά χώρες στην Ευρώπη
13:07
'Ολντρα : “Σημαντικό το παιχνίδι με την Ανόρθωση,όχι μόνο για τους οπαδούς μας αλλά για όλη την πόλη” (video)
13:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand