Κυπριακό: Στ. Στεφάνου και Γ. Λιλλήκας στο ΡΙΚ

Έχουν ευθύνη οι δυο ηγέτες να βρουν τρόπο να ξεπεράσουν το πρόβλημα δήλωσε στο ΤΡΙΤΟ ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΑΚΕΛ περί πολιτικής σχιζοφρένειας στην απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα ανέφερε ότι το κόμμα του προειδοποίησε ότι μια τέτοια απόφαση θα επηρεάσει τις προσπάθειες για λύση του κυπριακού και ότι δεν στέλνει τα σωστά μηνύματα.
Ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ με ξένους πρεσβευτές, οι πρέσβεις έθεταν στις βασικές τους ερωτήσεις το θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος. Πρόσθεσε ότι για τους ξένους πρεσβευτές ήταν ακατανόητο γιατί μετά από επτά δεκαετίες αποφασίστηκε να τιμάται το ενωτικό δημοψήφισμα εν μέσω των συνομιλιών για λύση του κυπριακού.
Ο Στέφανος Στεφάνου χαρακτήρισε υπερβολικό και απαράδεκτο τον Μουσταφά Ακιντζί τονίζοντας ότι αντί να διευκολύνει την κατάσταση, ρίχνει λάδι στη φωτιά.
Επέκρινε επίσης τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι αντί να δηλώσει ξεκάθαρα ότι διαφωνεί με την απόφαση για το ενωτικό δημοψήφισμα αρκέστηκε να πει ότι ήταν άκαιρη.
Αν επιδίωξη τόνισε είναι η λύση, άλλη οδός από τις συνομιλίες δεν υπάρχει.

Γιώργος Λιλλήκας

Την ανάγκη διαμόρφωσης σχεδίου δράσης από το Εθνικό Συμβούλιο για αποτροπή των τουρκικών σχεδιασμών, ώστε να παραμείνει ανοικτή η διαδικασία των διαπραγματεύσεων, τόνισε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.
Μιλώντας επίσης στο ΤΡΙΤΟ, ο κύριος Λιλλήκας σημείωσε ότι όπως διαφαίνεται, η Τουρκία θέτει σε εφαρμογή σχέδιο βήτα στο Κυπριακό, και αυτό θα πρέπει να μελετηθεί από το Εθνικό Συμβούλιο.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι αυτού του είδους οι συνομιλίες δεν θα επαναληφθούν, ο κύριος Λιλλήκας τόνισε ότι καταδεικνύει την τακτική Ερντογάν, για κορύφωση της διαδικασίας, προκειμένου να θέσει στην ελληνοκυπριακή πλευρά το δίλημμα: υιοθέτηση των τουρκικών θέσεων ή αδιέξοδο.
Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών εξέφρασε την εκτίμηση ότι στόχος της Τουρκίας είναι να οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο, προσθέτοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις, σε περίπτωση που η διαδικασία οδηγηθεί σε ναυάγιο.

Σύνταξη: Στέλιος Κρέουζος, Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:10

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.