Στην Τουρκία μεταβαίνει αύριο ο αρχηγός του αμερικανικού στρατού

Στην Τουρκία φτάνει αύριο ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Τζόζεφ Ντάνφορντ ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ, αναφέροντας ότι αναμένεται να ξεκαθαρίσει εάν θα γίνει η επιχείρηση της Ράκκας ενώ θα αξιολογηθούν οι αντιρρήσεις της Τουρκίας σχετικά με το YPG (Κούρδοι της Συρίας).

Όπως είπε οι ΗΠΑ διαβεβαίωσαν ήδη ότι θα δώσουν μεγαλύτερη στήριξη στην Άγκυρα για την καταπολέμηση του ΡΚΚ.Ο Τούρκος Υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι η Ελ Μπαμπ έχει πολιορκηθεί πλήρως και πως αυτή τη στιγμή γίνεται εκκαθάριση στο κέντρο της πόλης.Ο Τούρκος Υπουργός δήλωσε από τις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ ότι πρόκειται για μια σημαντική συνάντηση και πως θα γίνουν σημαντικές αξιολογήσεις για το αν θα γίνει ή όχι η επιχείρηση της Ράκκας. “Έπειτα που θα γίνουν οι τεχνικές εργασίες θα υπάρξει απόφαση αλλά από ό,τι είδα δεν έχουν λάβει οριστική απόφαση οι ΗΠΑ σε αυτό το σημείο. Δηλαδή δεν είναι στο σημείο ότι θα κάνουν αυτή τη δουλειά με το PYD (Κούρδους Συρίας). Πιστεύουμε ότι οι επόμενες συναντήσεις θα επηρεάσουν την τελική απόφαση των ΗΠΑ. Στο μεταξύ υπήρξε μια πολύ σημαντική συνάντηση και για το ΡΚΚ.
Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι αυτή τη στιγμή η Ελ Μπαμπ έχει πολιορκηθεί εντελώς και γίνεται σοβαρή εκκαθαριστική επιχείρηση εντός της πόλης. “Υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα για την πλήρη εκκαθάριση του κέντρου της πόλης από στοιχεία του ISIS. Αυτό το κάνουν από κοινού οι δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεών μας. Μετά την εκκαθαριστική επιχείρηση αναμένεται να ομαλοποιηθεί η ζωή στην Ελ Μπαμπ”, είπε ο Τούρκος Υπουργός και πρόσθεσε ότι ελπίζουν πως μετά την Ελ Μπαμπ το PYD/PKK θα αποχωρήσουν από την πόλη Μουνμπίτς και γι αυτό το θέμα εργάζονται με τις ΗΠΑ. “Το αποτέλεσμα που περιμένουμε δεν το έχουμε πάρει μέχρι στιγμής αλλά μετά την επιχείρηση της Ελ Μπαμπ οι προτεραιότητες της Τουρκίας είναι δύο, η μία είναι η Μουνμπίτς και η άλλη είναι η Ράκκα. Οπωσδήποτε δεν αποδεχόμαστε την παρουσία των ΡΚΚ/PYD στην Μουνμπίτς. Αποτελεί μεγάλη απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας και την σταθερότητα στην περιοχή. Προσπαθούμε αυτό να το διασφαλίσουμε μαι τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο. Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε αυτό τον στόχο χωρίς να υπάρξει ένταση”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:10

Τελευταιες Ειδησεις

20 Οκτωβρίου
Παραιτείται ο Ερσάν Σανέρ μετά από τη διαρροή ροζ βίντεο
12:12
Μ. Ντράγκι: Η ΕΕ πρέπει να παρουσιάσει σαφή σχέδια για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στην Μεσόγειο
12:06
Και δεύτερο δημοτικό σχολείο παραμένει κλειστό λόγω μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού
11:53
Εκκλήσεις προς τη βρετανική κυβέρνηση για επαναφορά μέτρων κατά Covid
11:45
Εισάγεται στην Κύπρο ο θεσμός της ηλεκτρονικής παρακολούθησης υπόπτων και υποδίκων, με την τοποθέτηση βραχιολιού
11:36
Καταθέτει προτάσεις για αντιμετώπιση ακρίβειας και επικρίνει κυβέρνηση ο ΓΓ του ΑΚΕΛ
11:34
Εφαρμογή στα κινητά βοηθά στη συλλογή γνώσεων και δεδομένων για τους επικονιαστές
11:32
Το ίδρυμα Γκέιτς θα επενδύσει έως και 120 εκατ. δολ. για την πρόσβαση φτωχών χωρών στη θεραπεία της Merck
11:29
Στις Βρυξέλλες ο ΠτΔ για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
11:11
Η Κύπρος φιλοξενεί το Ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Ειδικευμένων Γιατρών
10:59
Τη συνδρομή του κοινού για εντοπισμό κλεμμένων πινακίδων, ζητά η Αστυνομία
10:47
Λεμεσός: Κλειστό έως την Παρασκευή δημοτικό σχολείο εξαιτίας αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού
10:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand