Στην Κύπρο Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του ΕΕ

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας (CULT) του ΕΚ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο στις 20 -22 Φεβρουαρίου 2017.

Κατά την πρώτη μέρα (Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου) τα μέλη της Αντιπροσωπείας θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους της διοργανωτικής επιτροπής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος2017», ενώ την επομένη θα συναντήσουν τον Δήμαρχο της Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος. Αργότερα την ίδια μέρα θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Καδή ενώ θα ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς και άλλους χώρους της Πάφου.

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου η Αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τη Λευκωσία όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη. Ακολούθως τα μέλη της Αντιπροσωπείας θα δώσουν διάσκεψη Τύπου στις 13:00 στο Σπίτι της Ε.Ε. (λεωφ. Βύρωνος 30).   

Της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ηγείται η Ευρωβουλευτής Silvia COSTA (S&D) και σε αυτή συμμετέχουν οι Theodoros ZAGORAKIS (EPP), Andrzej ZDROJEWSKI (EPP), Bogdan Stefano MAULLU (EPP), Julie WARD (S&D), Petra KAMMEREVERT (S&D), Momchil NEKOV (S&D), Angel DZHAMBAZKI (ECR) και Helga TRÜPEL (Greens/EFA). Την Αντιπροσωπεία θα συνοδεύουν επίσης οι  Κύπριοι Ευρωβουλευτές Κώστας ΜΑΥΡΙΔΗΣ (S&D) και Δημήτρης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ (S&D).

Σημείωμα για την Επιτροπή CULT

Η Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του ΕΚ είθισται να επισκέπτεται την πόλη που αναλαμβάνει την σκυτάλη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Σε αυτό το πλαίσιο της προαναφερθείσας πρακτικής εντάσσεται η επίσημη αποστολή της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας στην Κύπρο μεταξύ 20 και 22 Φεβρουαρίου 2017. Κύριος σκοπός της αποστολής είναι η διενέργεια σχετικών επαφών στην πόλη της Πάφου τόσο με τη διοργανωτική επιτροπή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης (Πάφος2017) όσο και με τις τοπικές αρχές της πόλης.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν επιθυμεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ
21:52
Τζο Μπάιντεν και Ερντογάν θα συνομιλήσουν αύριο στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη
21:04
Ο ΓΓ του ΑΛΕΛ υπογράμμισε εκ νέου τη σταθερή εναντίωση του Κόμματος στη διχοτόμηση και τη προσήλωσή του στη συμφωνημένη βάση λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας
20:27
Έφτασαν το απόγευμα στην Κύπρο τα δύο νέα μισθωμένα αεροπλάνα τύπου Air Tractor
20:11
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεργοποίησαν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας
19:24
Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η τριήμερη σύνοδος του ΝΑΤΟ που ξεκινά αύριο στη Μαδρίτη
18:52
ΗΠΑ: Πενήντα παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν χθες νεκροί μέσα σε αποθηκευτικό χώρο φορτηγού
18:17
Κιλιτσντάρογλου: ''Αντί ο Ταγίπ Ερντογάν να πει "δεν αναγνωρίζω τον Νίκο Αναστασιάδη", θα φάει στο ίδιο τραπέζι μαζί του"
17:59
To Μεσογειακό Χωριό υποδέχτηκε την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής
17:34
Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας στις 19 Οκτωβρίου 2023 προανήγγειλε η Στέρτζιον
17:11
Η Επιτροπή Προσφύγων ολοκλήρωσε την συζήτηση νομοσχεδίου για την είσπραξη του τέλους 0.4% επί των αγοραπωλησιών ακινήτων και μετοχών εταιριών με ακίνητα
16:31
Μαθητές του σχολείου του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου ενημερώθηκαν για την ασφαλή και δημιουργική χρήση του διαδικτύου
15:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand