Στην Κύπρο Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του ΕΕ

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας (CULT) του ΕΚ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο στις 20 -22 Φεβρουαρίου 2017.

Κατά την πρώτη μέρα (Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου) τα μέλη της Αντιπροσωπείας θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους της διοργανωτικής επιτροπής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος2017», ενώ την επομένη θα συναντήσουν τον Δήμαρχο της Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος. Αργότερα την ίδια μέρα θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Καδή ενώ θα ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς και άλλους χώρους της Πάφου.

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου η Αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τη Λευκωσία όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη. Ακολούθως τα μέλη της Αντιπροσωπείας θα δώσουν διάσκεψη Τύπου στις 13:00 στο Σπίτι της Ε.Ε. (λεωφ. Βύρωνος 30).   

Της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ηγείται η Ευρωβουλευτής Silvia COSTA (S&D) και σε αυτή συμμετέχουν οι Theodoros ZAGORAKIS (EPP), Andrzej ZDROJEWSKI (EPP), Bogdan Stefano MAULLU (EPP), Julie WARD (S&D), Petra KAMMEREVERT (S&D), Momchil NEKOV (S&D), Angel DZHAMBAZKI (ECR) και Helga TRÜPEL (Greens/EFA). Την Αντιπροσωπεία θα συνοδεύουν επίσης οι  Κύπριοι Ευρωβουλευτές Κώστας ΜΑΥΡΙΔΗΣ (S&D) και Δημήτρης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ (S&D).

Σημείωμα για την Επιτροπή CULT

Η Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του ΕΚ είθισται να επισκέπτεται την πόλη που αναλαμβάνει την σκυτάλη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Σε αυτό το πλαίσιο της προαναφερθείσας πρακτικής εντάσσεται η επίσημη αποστολή της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας στην Κύπρο μεταξύ 20 και 22 Φεβρουαρίου 2017. Κύριος σκοπός της αποστολής είναι η διενέργεια σχετικών επαφών στην πόλη της Πάφου τόσο με τη διοργανωτική επιτροπή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης (Πάφος2017) όσο και με τις τοπικές αρχές της πόλης.

Τελευταιες Ειδησεις

02 Μαρτίου
Συσσώρευση νερού σε διάφορα σημεία στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας
18:33
Εγκρίθηκαν οι κυρώσεις κατά τεσσάρων προσώπων στη Ρωσία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
17:25
Ντόμινικ Ράαμπ:Σημείο εκκίνησης το μοντέλο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας
17:15
Ανησυχούν Υπουργός Υγείας και Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή
17:08
Αυτά είναι τα σημεία δειγματοληψίας rapid test για την Τετάρτη (03/03)
16:54
Στο 7,6% η ανεργία το 2020
16:49
Συνεδριάζει αύριο η εκτελεστική της ΚΟΠ για το θέμα των ξένων διαιτητών
16:34
Ζωντανά από το ΡΙΚ το ευρωπαϊκό κλειστού στίβου
16:06
Τρείς αγώνες για την Εθνική Αντρών
16:01
Συνάντηση με τον ηθοποιό Ανδρέα Φυλακτού, είχε η υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη.
15:53
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Τα μονοκλωνικά αντισώματα "Ρεγκν-cov2", μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ασθενών
15:45
Απαντητική επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, απέστειλε ο πρόεδρος Αναστασιάδης
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand