Τρ. Κύπρου: Η θέση της για την έξωση στο Αγ. Τύχωνα

Πολύ διαφορετική είναι η εικόνα για την έξωση από την κατοικία στον Άγιο Τύχωνα, σε σχέση με αυτήν που παρουσιάστηκε στα Μέσα Ενημέρωσης, τονίζουν στο ΡΙΚ πηγές προσκείμενες στην Τράπεζα Κύπρου.

Πηγή της Τράπεζας δήλωσε ότι δεν πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια, αλλά για μία γυναίκα και την ενήλικη κόρη της που διαμένουν σε περιοδική βάση στην οικία, υποστηρίζοντας ότι το σπίτι δεν αφορά σε καμία περίπτωση πρώτη κατοικία, αλλά πρόκειται για διώροφο εξοχικό με πισίνα.
Η Τράπεζα αναφέρει ότι η κατοικία αποκτήθηκε από τον αποθανόντα σύζυγο με δάνειο, το οποίο δεν εξυπηρετείται από το 2009 και ότι το υπόλοιπό του ανέρχεται σήμερα σε περίπου 94 χιλιάδες ευρώ.
Προσθέτει ότι προχώρησε με το διάταγμα ανάκτησης, θεωρώντας ότι το σπίτι ήταν ακατοίκητο, διαφάνηκε όμως εκ των υστέρων ότι η χρήση ήταν περιοδική.
Η όλη εξέλιξη αποδίδεται από την Τράπεζα σε κληρονομική διαφορά μεταξύ της συζύγου, με καταγωγή από τη Ρουμανία, και της κόρης του αποθανόντος από άλλο γάμο.
Προστίθεται ότι η κόρη-κληρονόμος και δυο δικηγόροι-διαχειριστές της κληρονομιάς του αποθανόντος ήταν σε συνεχή επαφή με την Τράπεζα, συζητώντας προτάσεις για ανταλλαγή άλλων περιουσιακών στοιχείων έναντι του χρέους, πέραν της συγκεκριμένης οικίας.
Σύμφωνα με την Τράπεζα, οι προτάσεις αυτές απορρίφθηκαν από τη σύζυγο.
Ως προς τα επόμενα βήματα, η ίδια πηγή ανέφερε ότι έχει καθοριστεί συνάντηση με δικηγόρο της συζύγου, για να συζητηθεί η υπόθεση.

Σύνταξη: Ανδρούλα Γεωργιάδου
Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν επιθυμεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ
21:52
Τζο Μπάιντεν και Ερντογάν θα συνομιλήσουν αύριο στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη
21:04
Ο ΓΓ του ΑΛΕΛ υπογράμμισε εκ νέου τη σταθερή εναντίωση του Κόμματος στη διχοτόμηση και τη προσήλωσή του στη συμφωνημένη βάση λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας
20:27
Έφτασαν το απόγευμα στην Κύπρο τα δύο νέα μισθωμένα αεροπλάνα τύπου Air Tractor
20:11
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεργοποίησαν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας
19:24
Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η τριήμερη σύνοδος του ΝΑΤΟ που ξεκινά αύριο στη Μαδρίτη
18:52
ΗΠΑ: Πενήντα παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν χθες νεκροί μέσα σε αποθηκευτικό χώρο φορτηγού
18:17
Κιλιτσντάρογλου: ''Αντί ο Ταγίπ Ερντογάν να πει "δεν αναγνωρίζω τον Νίκο Αναστασιάδη", θα φάει στο ίδιο τραπέζι μαζί του"
17:59
To Μεσογειακό Χωριό υποδέχτηκε την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής
17:34
Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας στις 19 Οκτωβρίου 2023 προανήγγειλε η Στέρτζιον
17:11
Η Επιτροπή Προσφύγων ολοκλήρωσε την συζήτηση νομοσχεδίου για την είσπραξη του τέλους 0.4% επί των αγοραπωλησιών ακινήτων και μετοχών εταιριών με ακίνητα
16:31
Μαθητές του σχολείου του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου ενημερώθηκαν για την ασφαλή και δημιουργική χρήση του διαδικτύου
15:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand