Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης: Επίσκεψη πρέσβειρας ΗΠΑ στην Πάφο

Επίσκεψη στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης "Πάφος 2017", πραγματοποίησε η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο Κάθλιν Αν Ντόχερτι.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος εξέφρασε και δημόσια την αγάπη της για την Πάφο, την ιστορία, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της, ενώ σημείωσε στο ημερολόγιο της, σημαντικές εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας κατά την τρέχουσα χρόνια, που θα ήθελε να παρακολουθήσει.
Επισκέφτηκε τη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου και παρακολούθησε το έργο «Μακρινή Χώρα» και είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο της Πόλης Φαίδωνα Φαίδωνος και τον πρόεδρο του "Πάφος 2017" Δρ. Χρήστο Πατσαλίδη.
Η κα. Ντόχερτι σημείωσε ότι το όραμα της Πάφου γίνεται πραγματικότητα, εκφράζοντας ικανοποίηση για την ολοκλήρωση των έργων στην πόλη. Απαντώντας σε ερώτηση, η πρέσβειρα των ΗΠΑ ανέφερε ότι η Πάφος ήταν η καταλληλότερη επιλογή, για να είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017, αφού η πλούσια ιστορία της αποτελεί κράμα πολιτισμών και ανθρώπων.
Για τους δεσμούς Κύπρου και ΗΠΑ, ανέφερε ότι είναι πολύ ισχυροί και συνεχώς ενισχύονται. Είπε ότι στον τελευταίο 1,5 χρόνο που είναι στην Κύπρο, κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα σκέφτεται τρόπους προκειμένου να ισχυροποιούνται περαιτέρω οι σχέσεις αυτές.
Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του "Πάφος 2017" Χρήστος Πατσαλίδης χαρακτήρισε την κα. Ντόχερτι καλή φίλη της Πάφου. Με δική της πρωτοβουλία ενημερώθηκε για το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και εξέφρασε επιθυμία να παραστεί σε διάφορες δράσεις του Οργανισμού. Ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι είναι πολύ ευχάριστο και ελπιδοφόρο που και εκπρόσωποι άλλων κρατών αναγνωρίζουν και εκτιμούν το έργο που γίνεται στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ανταπόκριση: Πανίκος Ευριπίδου, ΡΙΚ/Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν επιθυμεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ
21:52
Τζο Μπάιντεν και Ερντογάν θα συνομιλήσουν αύριο στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη
21:04
Ο ΓΓ του ΑΛΕΛ υπογράμμισε εκ νέου τη σταθερή εναντίωση του Κόμματος στη διχοτόμηση και τη προσήλωσή του στη συμφωνημένη βάση λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας
20:27
Έφτασαν το απόγευμα στην Κύπρο τα δύο νέα μισθωμένα αεροπλάνα τύπου Air Tractor
20:11
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεργοποίησαν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας
19:24
Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η τριήμερη σύνοδος του ΝΑΤΟ που ξεκινά αύριο στη Μαδρίτη
18:52
ΗΠΑ: Πενήντα παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν χθες νεκροί μέσα σε αποθηκευτικό χώρο φορτηγού
18:17
Κιλιτσντάρογλου: ''Αντί ο Ταγίπ Ερντογάν να πει "δεν αναγνωρίζω τον Νίκο Αναστασιάδη", θα φάει στο ίδιο τραπέζι μαζί του"
17:59
To Μεσογειακό Χωριό υποδέχτηκε την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής
17:34
Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας στις 19 Οκτωβρίου 2023 προανήγγειλε η Στέρτζιον
17:11
Η Επιτροπή Προσφύγων ολοκλήρωσε την συζήτηση νομοσχεδίου για την είσπραξη του τέλους 0.4% επί των αγοραπωλησιών ακινήτων και μετοχών εταιριών με ακίνητα
16:31
Μαθητές του σχολείου του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου ενημερώθηκαν για την ασφαλή και δημιουργική χρήση του διαδικτύου
15:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand