Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης: Επίσκεψη πρέσβειρας ΗΠΑ στην Πάφο

Επίσκεψη στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης "Πάφος 2017", πραγματοποίησε η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο Κάθλιν Αν Ντόχερτι.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος εξέφρασε και δημόσια την αγάπη της για την Πάφο, την ιστορία, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της, ενώ σημείωσε στο ημερολόγιο της, σημαντικές εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας κατά την τρέχουσα χρόνια, που θα ήθελε να παρακολουθήσει.
Επισκέφτηκε τη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου και παρακολούθησε το έργο «Μακρινή Χώρα» και είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο της Πόλης Φαίδωνα Φαίδωνος και τον πρόεδρο του "Πάφος 2017" Δρ. Χρήστο Πατσαλίδη.
Η κα. Ντόχερτι σημείωσε ότι το όραμα της Πάφου γίνεται πραγματικότητα, εκφράζοντας ικανοποίηση για την ολοκλήρωση των έργων στην πόλη. Απαντώντας σε ερώτηση, η πρέσβειρα των ΗΠΑ ανέφερε ότι η Πάφος ήταν η καταλληλότερη επιλογή, για να είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017, αφού η πλούσια ιστορία της αποτελεί κράμα πολιτισμών και ανθρώπων.
Για τους δεσμούς Κύπρου και ΗΠΑ, ανέφερε ότι είναι πολύ ισχυροί και συνεχώς ενισχύονται. Είπε ότι στον τελευταίο 1,5 χρόνο που είναι στην Κύπρο, κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα σκέφτεται τρόπους προκειμένου να ισχυροποιούνται περαιτέρω οι σχέσεις αυτές.
Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του "Πάφος 2017" Χρήστος Πατσαλίδης χαρακτήρισε την κα. Ντόχερτι καλή φίλη της Πάφου. Με δική της πρωτοβουλία ενημερώθηκε για το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και εξέφρασε επιθυμία να παραστεί σε διάφορες δράσεις του Οργανισμού. Ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι είναι πολύ ευχάριστο και ελπιδοφόρο που και εκπρόσωποι άλλων κρατών αναγνωρίζουν και εκτιμούν το έργο που γίνεται στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ανταπόκριση: Πανίκος Ευριπίδου, ΡΙΚ/Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.