Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης: Επίσκεψη πρέσβειρας ΗΠΑ στην Πάφο

Επίσκεψη στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης "Πάφος 2017", πραγματοποίησε η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο Κάθλιν Αν Ντόχερτι.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος εξέφρασε και δημόσια την αγάπη της για την Πάφο, την ιστορία, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της, ενώ σημείωσε στο ημερολόγιο της, σημαντικές εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας κατά την τρέχουσα χρόνια, που θα ήθελε να παρακολουθήσει.
Επισκέφτηκε τη Δημοτική Πινακοθήκη Πάφου και παρακολούθησε το έργο «Μακρινή Χώρα» και είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο της Πόλης Φαίδωνα Φαίδωνος και τον πρόεδρο του "Πάφος 2017" Δρ. Χρήστο Πατσαλίδη.
Η κα. Ντόχερτι σημείωσε ότι το όραμα της Πάφου γίνεται πραγματικότητα, εκφράζοντας ικανοποίηση για την ολοκλήρωση των έργων στην πόλη. Απαντώντας σε ερώτηση, η πρέσβειρα των ΗΠΑ ανέφερε ότι η Πάφος ήταν η καταλληλότερη επιλογή, για να είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017, αφού η πλούσια ιστορία της αποτελεί κράμα πολιτισμών και ανθρώπων.
Για τους δεσμούς Κύπρου και ΗΠΑ, ανέφερε ότι είναι πολύ ισχυροί και συνεχώς ενισχύονται. Είπε ότι στον τελευταίο 1,5 χρόνο που είναι στην Κύπρο, κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα σκέφτεται τρόπους προκειμένου να ισχυροποιούνται περαιτέρω οι σχέσεις αυτές.
Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του "Πάφος 2017" Χρήστος Πατσαλίδης χαρακτήρισε την κα. Ντόχερτι καλή φίλη της Πάφου. Με δική της πρωτοβουλία ενημερώθηκε για το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και εξέφρασε επιθυμία να παραστεί σε διάφορες δράσεις του Οργανισμού. Ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι είναι πολύ ευχάριστο και ελπιδοφόρο που και εκπρόσωποι άλλων κρατών αναγνωρίζουν και εκτιμούν το έργο που γίνεται στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ανταπόκριση: Πανίκος Ευριπίδου, ΡΙΚ/Πάφος

Τελευταιες Ειδησεις

27 Φεβρουαρίου
Συμβιβασμός στο Μακάρειο
20:43
Τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Κυριακή
19:59
243 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν το Σάββατο
19:57
Γερμανία: Αισιοδοξία ότι η πανδημία θα έχει τεθεί υπό έλεγχο έως το τέλος του καλοκαιριού
19:25
Σπουδαία νίκη για την Ένωση
18:32
Προχώρησαν με νίκες οι πρωτοπόροι
18:08
Ελλάδα: 1.630 νέα κρούσματα- 29 νεκροί - 379 διασωληνωμένοι
18:02
Απετράπη πώληση μαρμάρου από την αρχαία Σαλαμίνα στο ebay
17:57
Ψαροκάικο εντόπισε και ανέσυρε δεξαμενή πολεμικού αεροσκάφους τύπου "Tornado"
17:42
Ελλάδα:Μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ- 70 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς
17:38
Ρώσοι επιστήμονες: Το Sputnik V αποτελεσματικό στα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού
17:14
Άρθρο Έλληνα πρωθυπουργού στα "Νέα" για την πανδημία:Ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται, στον ορίζοντα είναι πλέον ορατή η νίκη
16:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand