Με κόντρα Παπαδόπουλου – Προεδρικού άνοιξε το κεφάλαιο προεδρικές

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανοίγοντας ουσιαστικά το κεφάλαιο των προεδρικών εκλογών.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε την ανάγκη να τεθεί τέρμα στην αποτυχημένη, όπως τη χαρακτήρισε, στρατηγική που ακολουθείται στο κυπριακό, προσθέτοντας ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει είναι να αλλάξει η παρούσα διακυβέρνηση.
 Μιλώντας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι εκείνο που χρειαζόμαστε είναι μιά διακυβέρνηση που θα υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Κυπριακό Ελληνισμό.
Χρειαζόμαστε, ανέφερε, μιά διακυβέρνηση του Κέντρου που θα δώσει νέα προοπτική στο λαό, προσθέτοντας ότι ο ενδιάμεσος χώρος έχει ένα ιστορικό ρόλο να διαδραματίσει.
Οφείλει, είπε, να παρουσιάσει μια εναλλακτική επιλογή ενώπιον του λαού.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ δήλωσε ότι οι αλλεπάλληλες αντιφατικές δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, οι πολλές παραβιάσεις ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου και η αθέτηση διαχρονικών επιχειρημάτων της πλευράς μας, αποδεικνύουν ότι δεν πρέπει και δεν μπορούμε να τον εμπιστευθούμε.
Επανέλαβε παράλληλα ότι επιβάλλεται επιστροφή στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και στα ψηφίσματα των  Ηνωμένων Εθνών.

Απάντηση Προεδρικού
Σε αυστηρό ύφος απάντησε στο Νικόλα Παπαδόπουλο το προεδρικό.
Χαρακτηρίζοντας αστήρικτη την κριτική εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας, το προεδρικό επισημαίνει ότι αντί ο Νικόλας Παπαδόπουλος και η μικρή ομάδα του ΔΗΚΟ που τον περιστοιχίζει, να ενδιαφέρονται για τις μελλοντικές γενιές αυτού του τόπου, ενδιαφέρονται για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.
Σε γραπτή δήλωση, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος αναφέρει ότι, την ώρα που ο κυπριακός λαός παρακολουθεί με υπομονή, αγωνία και την ελπίδα να πετύχουν οι προσπάθειες για επανένωση της πατρίδας και απαλλαγή από την κατοχή, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ έχει αποκλειστική έγνοια τις προεδρικές εκλογές.
Ο κύριος Παπαδόπουλος προσθέτει ότι ο κυπριακός λαός γνωρίζει πάρα πολύ καλά ποια διακυβέρνηση τον διέσωσε από την οικονομική καταστροφή και αποκατέστησε την οικονομία του τόπου. Γνωρίζει, αναφέρει, ποια διακυβέρνηση έχει πετύχει σημαντικά κέρδη για τους Ελληνοκυπρίους στο τραπέζι των συνομιλιών για το Κυπριακό.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο κυπριακός λαός γνωρίζει επίσης πάρα πολύ καλά ποιος αναβάθμισε αυτά τα τέσσερα χρόνια την Κυπριακή Δημοκρατία όσο ποτέ άλλοτε μέσω Τριμερών Συνεργασιών στην περιοχή, μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και της αποκατάστασης των σχέσεων της Κύπρου με υπερδυνάμεις, στο διεθνές επίπεδο.
Καλεί παράλληλα τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ να συναισθανθεί, όπως αναφέρει, το βάρος της ευθύνης που φέρει ως ηγέτης κόμματος απέναντι στις μελλοντικές γενιές και να μην αρχίζει από τώρα μια ζημιογόνα για τον τόπο, παρατεταμένη προεκλογική εκστρατεία.

Σύνταξη : Μαρία Βρυωνίδου, Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταιες Ειδησεις

28 Φεβρουαρίου
Τίθεται αύριο σε ισχύ η αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.
07:44
Ιταλία: Σχεδόν 150 μετανάστες διασώθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες από μέλη του πληρώματος πλοίου
07:39
Τουρκία-Covid-19: Σχεδόν 9.000 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες
07:38
ΗΠΑ: Επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνιστά την αδειοδότηση του εμβολίου της Johnson & Johnson
07:31
Γερμανία: Ξεπέρασαν τους 70.000 οι θάνατοι
07:28
Ιταλία : Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως ρωμαϊκό άρμα, σχεδόν άθικτο.
07:23
Σύλληψη 71χρονου για παιδική πορνογραφία
07:14
Βέλγιο: Αρχίζει έρευνες για το Κινεζικό εμβόλιο
07:10
Απαισιόδοξοι οι Τούρκοι για το μέλλον τους
07:05
Τίτλοι τέλους για τον Κωστή Κωστέα
07:01
Tουρκία: Συζητήσεις γύρω από την υγεία του Ερντογαν,
06:57
Ιταλία : Αυξάνονται οι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού
06:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand