Έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας για τις δηλώσεις Ερντογάν

Έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας για τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν , περί Συνθήκης της Λωζάνης και Αιγαίου , λίγο πριν την άφιξη του στην Ελλάδα .

Η δυσφορία και ο προβληματισμός της Ελληνικής Κυβέρνησης εκφράστηκαν και από την δήλωση / απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου , αλλά και από τις αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όσο και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , θα ξεκαθαρίσου σε όλους τους τόνους προς τον κ. Ερντογάν κατά τις σημερινές συναντήσεις τους ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη και θα ζητήσουν επιτακτικά το πλήρη σεβασμό και της Τουρκίας που την έχει υπογράψει.
Σύμφωα με διπλωματικές πηγές και Κυβερνητικούς κύκλους στην Αθήνα στις συνομιλίες με τον κ. Ερντογάν , «θα επιδιωχθεί ένα θετικό μήνυμα για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό για δίκαιη και βιώσιμη λύση, με εγκαιρη προετοιμασία μεταξύ όλων των πλευρών».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα τεθεί από την ελληνική πλευρά το ζήτημα του τερματισμού της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και η ανάγκη αναζωογόνησης τους διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο και των διερευνητικών επαφών για την υφαλοκρηπίδα.

Η ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνει ακόμα τη συνεργασία των δύο χωρών για τη αποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και του διμερούς πρωτοκόλλου επανεισδοχής, αλλά και την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων (ενέργεια, τουρισμός, επενδύσεις, εμπόριο) και των μεταφορών (ακτοπλοϊκή και σιδηροδρομική διασύνδεση).

Γράφει:ΑΛΦΟΝΣΟΣ ΒΙΤΑΛΗΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:56

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαΐου
Ουκρανία, ενέργεια, επισιτιστική ασφάλεια, άμυνα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου
21:57
Την παραίτηση του Τατάρ ζήτησε στα κατεχόμενα το ΡΤΚ
21:37
Παλαιστίνη: Τουλάχιστον 90 τραυματίες σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις
21:21
Κ.Ε.: Το συνολικό ποσό που θα έχει δαπανηθεί μέχρι την 31 Αυγούστου 2022 για αντιμετώπιση της ακρίβειας ανέρχεται στα €300εκ.
21:00
Στο 81,3% η εμπιστοσύνη των Ρώσων πολιτών στον Πούτιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση
20:44
Αιχμές Αναστασιάδη προς τη διεθνή κοινότητα. Οι Τουρκικές προκλήσεις θα σταματήσουν αν επιτέλους κάποιοι ευαισθητοποιηθούν (ΒΙΝΤΕΟ)
20:26
Αμελητέα άνοδος στο ΧΑΚ την Παρασκευή, σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη
20:12
Βίαιη κατάληψη δύο πλοίων ελληνικής σημαίας στον Περσικό Κόλπο - Διάβημα Ν. Δένδια στο Ιράν
19:51
Ευρείας κλίμακας επιχείρηση της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό. Εντοπίστηκαν 6,5 κιλά κοκαΐνης
19:37
Σε συμφωνία για κατάργηση του ορυκτού άνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή κατέληξαν οι χώρες της G7
19:19
Νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης πόνου προσφέρει η «Αροδαφνούσα»
18:52
Στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη επικύρωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ
18:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand