Συνάντηση με τον Υφυπουργό Άμυνας της Γερμανίας συναντήθηκε ο ΥΠΑΜ

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Άμυνας της Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Γερμανίας  Marcus Grubel είχε σήμερα ο Υπουργός άμυνας Χριστόφορος Φωκαίδης  στην Αεροπορική Βάση Αντρέας Παπανδρέου στην Πάφο.

Ο Υπουργός Άμυνας  Χριστόφορος Φωκαίδης χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική στο πλαίσιο της οποίας είπε έγινε συζήτηση και ανασκόπηση των ζητημάτων τα οποία τροχοδρομούνται το τελευταίο διάστημα από κοινού με τη Γερμανία  και ειδικότερα σε ότι αφορά  τις διευκολύνσεις τις οποίες προσφέρει η Κύπρος στο γερμανικό απόσπασμα Unified . Πρόσθεσε ακόμη ότι έγινε διάλογος και σε ότι αφορά τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Γερμανίας αλλά και τις σχέσεις των δυο χωρών σε ευρωπαϊκό επίπεδο .Ο κ Φωκαίδης τόνισε ότι εκφράστηκαν για άλλη μια φορά  ευχαριστίες για την συμβολή της Κύπρου αλλά και για τον ρόλο που διαδραματίζει ευρύτερα εντός της Ε.Ε. υπό το  φως ειδικότερα και της υπό διαμόρφωση νέας αμυντικής ένωσης με την εγκαθίδρυση της Pesco , της μόνιμης διαρθρωμένης  συνεργασίας στην οποίαν η Κύπρος αποτελεί ιδρυτικό μέλος . Αυτές τις μέρες , επισήμανε ο Χριστόφορος Φωκαίδης  βρίσκονται σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με τους ετέρους  όπως την Γερμανία και  άλλες χώρες προκειμένου , είπε ο Υπουργός , μέσα από προγράμματα τα οποία  προωθούνται να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή προστασία και ασφάλεια της Ε.Ε. και  των ευρωπαϊκών συμφερόντων ιδιαίτερα σε αυτή την ασταθή και ταραγμένη γειτονιά για αντιμετώπιση νέων απειλών ή κρίσεων καθώς και για τη δημιουργία συνθηκών σταθερότητας και ασφάλειας.
Παράλληλα ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε την ετοιμότητα  και την προθυμία της Κύπρου  να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση  με τη διάθεση της αεροπορικής βάσης Ανδρέας Παπανδρέου αλλά και της ναυτικής βάσης στο Ζύγι στις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη είπε βελτιωτικά έργα προκειμένου η Κύπρος να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα   και να συμβάλει σε αυτό το οποίο από κοινού επιδιώκει με τους Ευρωπαίους ετέρους.  
Ανέφερε ακόμη ότι μεταξύ Κύπρου και Γερμανίας έχει υπογραφεί πρόσφατα  συμφωνία για την ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών ενώ σε εξέλιξη υπάρχουν και διάφορα άλλα προγράμματα συνεργασίας, κατέληξε ο Χριστόφορος Φωκαίδης .

Πηγή: Ολγα Ιωάννου, ΡΙΚ Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:58

Τελευταιες Ειδησεις

18 Οκτωβρίου
Το θέμα των πολιτογραφήσεων ενόψει των «βουλευτικών» έθεσε η Γενί Ντουζέν
21:42
Aίγυπτος: Απαγόρευση εισόδου σε μη εμβολιασμένους φιλάθλους και σε μη εμβολιασμένους δημοσίους υπαλλήλους
21:32
Πλησίασαν τις 50 χιλιάδες τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο Ην. Βασίλειο
21:02
Υεμένη: 150 αντάρτες Χούθι νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές νότια της Μαρίμπ
20:31
Τσεχία: Ο πρόεδρος Ζέμαν δεν είναι σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του
20:15
Γραπτή Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου – Απάντηση σε κ. Αρίστο Δαμιανού και ΑΚΕΛ
20:05
Κορωνοϊός: Δύο θάνατοι, 166 τα κρούσματα και 57 νοσηλευόμενοι
19:34
Αφιερωμένη στον σερ Ντ έιβιντ Έιμες η συνεδρίαση της Βουλής των Κοινοτήτων
19:30
Έγγραφο με επιλογές αντίδρασης σε σχέση με Βαρώσια και ΑΟΖ θα εξετάσουν τον Νοέμβριο οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ
19:25
Στη Βουδαπέστη ο ΥΠΕΞ
19:16
Τάταρ: Δεν υπάρχει κυπριακότητα, μόνο Έλληνες και Τούρκοι στην Κύπρο
18:57
Νικόλας Παπαδόπουλος: Το ΔΗΚΟ θα επικεντρωθεί στο να δώσει καλύτερη προοπτική, στην τουριστική βιομηχανία
18:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand