Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η σφοδρή κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι που αγγίζουν τα εννέα μποφόρ στο Αιγαίο, καθώς και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στις δυτικές περιφέρειες της χώρας, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν και τη μεταφορά σκόνης.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι Δήμοι Αγρινίου και Μεσολογγίου, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, με πλήμμυρες και κατολισθήσεις.
Από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους σφοδρούς ανέμους, πλημμύρισαν δρόμοι και υποστατικά, ξεριζώθηκαν δέντρα, ενώ οδηγοί κινδύνεψαν στα οχήματά τους και σε ορισμένες περιπτώσεις προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος. Καταστράφηκαν επίσης καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
Στο Λούρο της Πρέβεζας, οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω της η υπερχείλιση του ομώνυμου ποταμού. Προβλήματα προκάλεσε και η υπερχείλιση του Σαραντάπορου.
Καθίζηση υπέστη το οδόστρωμα σε σημείο της νέας εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, η οποία θα παραμείνει κλειστή μέχρι και ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν από τα Χριστούγεννα.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:00

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.