Επικρίσεις εναντίον του ΠτΔ για Κυπριακό και Οικονομία διατύπωσε από το βήμα του Παγκυπρίου Συνεδρίου του Κινήματος Αλληλεγγύη η Ε. Θεοχάρους

Επικρίσεις σε βάρος του προέδρου Αναστασιάδη για την πολιτική του στο Κυπριακό και στην οικονομία, διατύπωσε η Ελένη Θεοχάρους, μιλώντας στο Παγκύπριο Συνέδριο του Κινήματος Αλληλεγγύη, στη Λευκωσία.


Υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος, με τις προτάσεις του για τη λύση του Κυπριακού, οι οποίες περιλαμβάνονται στο έγγραφο Γκουτέρες, τα έδωσε όλα στους Τούρκους, ενώ δεν πήρε τίποτε για αντάλλαγμα.
Τον κατηγόρησε, επίσης, ότι πήγε στην τελευταία φάση των συνομιλιών για να υπογράψει ενδιάμεση στρατηγική συμφωνία, δηλαδή, λύση, αλλά το αρνήθηκε ενώπιον του λαού και του Εθνικού Συμβουλίου.
 Η αλήθεια, είπε η κυρία Θεοχάρους, είναι ότι με τη λύση που επιδιώκουν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και το βαθύ ανανικό κράτος, θα διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και θα την αντικαταστήσουν με δύο ισότιμου καθεστώτος κρατίδια, με μοιρασμένη την κυριαρχία και με βέτο των Τούρκων σε όλα τα θέματα.
Κατηγόρησε ακόμα τους κυβερνώντες ότι συνεχίζουν να ψεύδονται για δήθεν ανάπτυξη της οικονομίας, κάτι, είπε, που μόνο ο φτωχός πολίτης γνωρίζει.
 Η Ελένη Θεοχάρους είπε επίσης ότι ο μόνος τρόπος να σταματήσει η πτώση στο βάραθρο και στην καταστροφή είναι η εκλογή του Νικόλα Παπαδόπουλου.
 Η Αλληλεγγύη, κατέληξε, είναι εδώ και θα δώσει τη νίκη στον Νικόλα.

Ν.Παπαδόπουλος

Στη δική του ομιλία ο Νικόλας Παπαδόπουλος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ηγεσία του Ακέλ ότι προσπαθούν, πίσω από αόριστες και ανούσιες συζητήσεις, να κρύψουν την επιβολή κακής λύσης του Κυπριακού, η οποία θα καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν θα είναι λειτουργική και βιώσιμη και δεν θα διασφαλίζει την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού.
 Τον Φλεβάρη, είπε, αποφασίζουμε αν θα συνεχιστεί η αποτυχημένη και επικίνδυνη στρατηγική Αναστασιάδη, την οποία υιοθετεί και ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ, ή αν θα εφαρμοστεί η δική μας, Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού.
 Αποφασίζουμε, συνέχισε ο κύριος Παπαδόπουλος, ποιό πρέπει και ποιό θέλουμε να είναι το περιεχόμενο της λύσης, μακριά από το ψευδοδίλλημα περί Ομοσπονδίας, το οποίο είπε, ο Νίκος Αναστασιάδης και η ηγεσία του ΑΚΕΛ προσπαθούν να συντηρήσουν.
 Ο λαός μας όμως, είπε, έχει αντιληφθεί ότι αυτό το ψεύτικο δίλημμα, αποτελεί προκάλυμμα πίσω από το οποίο προσπαθούν να κρύψουν τις επικίνδυνες υποχωρήσεις των τελευταίων δέκα χρόνων.

 

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:59

Τελευταιες Ειδησεις

15 Οκτωβρίου
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι αμερικανικό αντιτορπιλικό προσπάθησε να παραβιάσει τα χωρικά της ύδατα
21:52
Εκτοξεύτηκε η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή για τον διαστημικό σταθμό Tiangong
21:51
ΗΠΑ: Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον αναρρώνει στο νοσοκομείο από μια λοίμωξη
21:49
Υπό την αντιτρομοκρατική οι έρευνες για τ η δολοφονία του Βρετανού βουλευτή σερ Ντέιβιντ Έιμες
21:07
Σύστημα πληρωμών στο μετρό της Μόσχας με βάση αναγνώριση προσώπου
20:36
Την αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης σε ΕΕ και Κύπρο, συζήτησε η Γιόχανσον στην Τουρκία
20:32
142 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Παρασκευή, κανένας θάνατος
19:57
Κοινό ανακοινωθέν ΗΠΑ-Ελλάδας για τον στρατηγικό διάλογο, αναφορά και σε Κύπρο
19:29
Η Κυπριακή Δημοκρατία υπέβαλε στην ΕΕ το Σχέδιο Δημοσιονομικού Προγράμματος 2022
18:57
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Τάλα
18:31
Κέρδη παρουσίασε την Παρασκευή το ΧΑΚ, εβδομαδιαία πτώση
18:28
Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Τάλα, ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand