Επικρίσεις εναντίον του ΠτΔ για Κυπριακό και Οικονομία διατύπωσε από το βήμα του Παγκυπρίου Συνεδρίου του Κινήματος Αλληλεγγύη η Ε. Θεοχάρους

Επικρίσεις σε βάρος του προέδρου Αναστασιάδη για την πολιτική του στο Κυπριακό και στην οικονομία, διατύπωσε η Ελένη Θεοχάρους, μιλώντας στο Παγκύπριο Συνέδριο του Κινήματος Αλληλεγγύη, στη Λευκωσία.


Υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος, με τις προτάσεις του για τη λύση του Κυπριακού, οι οποίες περιλαμβάνονται στο έγγραφο Γκουτέρες, τα έδωσε όλα στους Τούρκους, ενώ δεν πήρε τίποτε για αντάλλαγμα.
Τον κατηγόρησε, επίσης, ότι πήγε στην τελευταία φάση των συνομιλιών για να υπογράψει ενδιάμεση στρατηγική συμφωνία, δηλαδή, λύση, αλλά το αρνήθηκε ενώπιον του λαού και του Εθνικού Συμβουλίου.
 Η αλήθεια, είπε η κυρία Θεοχάρους, είναι ότι με τη λύση που επιδιώκουν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και το βαθύ ανανικό κράτος, θα διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και θα την αντικαταστήσουν με δύο ισότιμου καθεστώτος κρατίδια, με μοιρασμένη την κυριαρχία και με βέτο των Τούρκων σε όλα τα θέματα.
Κατηγόρησε ακόμα τους κυβερνώντες ότι συνεχίζουν να ψεύδονται για δήθεν ανάπτυξη της οικονομίας, κάτι, είπε, που μόνο ο φτωχός πολίτης γνωρίζει.
 Η Ελένη Θεοχάρους είπε επίσης ότι ο μόνος τρόπος να σταματήσει η πτώση στο βάραθρο και στην καταστροφή είναι η εκλογή του Νικόλα Παπαδόπουλου.
 Η Αλληλεγγύη, κατέληξε, είναι εδώ και θα δώσει τη νίκη στον Νικόλα.

Ν.Παπαδόπουλος

Στη δική του ομιλία ο Νικόλας Παπαδόπουλος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ηγεσία του Ακέλ ότι προσπαθούν, πίσω από αόριστες και ανούσιες συζητήσεις, να κρύψουν την επιβολή κακής λύσης του Κυπριακού, η οποία θα καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν θα είναι λειτουργική και βιώσιμη και δεν θα διασφαλίζει την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού.
 Τον Φλεβάρη, είπε, αποφασίζουμε αν θα συνεχιστεί η αποτυχημένη και επικίνδυνη στρατηγική Αναστασιάδη, την οποία υιοθετεί και ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ, ή αν θα εφαρμοστεί η δική μας, Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού.
 Αποφασίζουμε, συνέχισε ο κύριος Παπαδόπουλος, ποιό πρέπει και ποιό θέλουμε να είναι το περιεχόμενο της λύσης, μακριά από το ψευδοδίλλημα περί Ομοσπονδίας, το οποίο είπε, ο Νίκος Αναστασιάδης και η ηγεσία του ΑΚΕΛ προσπαθούν να συντηρήσουν.
 Ο λαός μας όμως, είπε, έχει αντιληφθεί ότι αυτό το ψεύτικο δίλημμα, αποτελεί προκάλυμμα πίσω από το οποίο προσπαθούν να κρύψουν τις επικίνδυνες υποχωρήσεις των τελευταίων δέκα χρόνων.

 

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:59

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.