Ποινικές διώξεις για το θάνατο σε οίκο ευγηρίας

Τη δικαιοσύνη για το θάνατο εξ αμελείας του Ανδρέα Κυριάκου, 70 ετών, θα αντιμετωπίσουν οι δύο ιδιοκτήτριες του οίκου ευγηρίας στη Λεμεσό.

Ήδη για το θάνατο του άτυχου Κυριάκου κατηγορείται 27χρονη από τη Σρι Λάνκα, η οποία εργοδοτείτο παράνομα στον οίκο ευγηρίας.
Ο γενικός εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, μελετώντας το μαρτυρικό υλικό του φάκελου της υπόθεσης, αποφάσισε την ποινική δίωξη της 69χρονης ιδιοκτήτριας του γηροκομείου και της διευθύντριας κόρης της, 40 ετών.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΡΙΚ, οι δύο ύποπτες θα αντιμετωπίσουν, μεταξύ άλλων, την κατηγορία του ηθικού αυτουργού στην πρόκληση θανάτου εξ αμελείας.
Οι δύο γυναίκες είχαν συλληφθεί και κατηγορηθεί για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης της 27χρονης.
Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε οριστεί για τις 29 Ιανουαρίου 2018 και είχαν αφεθεί ελεύθερες με εγγύηση μέχρι την έναρξη της δίκης.
Μετά την εξέλιξη, αυτή, οι δύο γυναίκες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για να κατηγορηθούν εκ νέου.
Ενώπιον του Δικαστηρίου για να παραπεμφθεί σε δίκη για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας, θα οδηγηθεί σήμερα και η 27χρονη από τη Σρι Λάνκα, η οποία ήταν και το άτομο που φέρεται να στραγγάλισε τον άτυχο 70χρονο τραβώντας τον από τη φανέλα, ενώ αυτός βρισκόταν πεσμένος για ώρες στο πάτωμα του οίκου ευγηρίας.

Σύνταξη: Μαρία Λουκαΐδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:29

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.