Ολοκληρώθηκε η υποβολή υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο "Φιλοξενία", η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιανουαρίου. Συνολικά υποβλήθηκαν εννέα υποψηφιότητες.

Υποψηφιότητα υπέβαλαν κατά σειράν: οι Χάρης Αριστείδου, Χριστάκης Καπηλιώτης, Ανδρέας Ευστρατίου, Μιχάλης Μηνά, Χρίστος Χρίστου, Σταύρος Μαλάς, Νικόλας Παπαδόπουλος, Γιώργος Λιλλήκας, Νικόλας Παπαδόπουλος και Νίκος Αναστασιάδης.
Ο κάθε υποψήφιος προτάθηκε από ένα άτομο και υποστηρίχθηκε από άλλα εκατό. Μαζί με την υποψηφιότητά του, κατέθεσε και παράβολο δύο χιλιάδων ευρώ, το οποίο θα επιστραφεί εάν ο υποψήφιος εξασφαλίσει ποσοστό τουλάχιστον 3% του εκλογικού σώματος. Σε διαφορετική περίπτωση το ποσό παραμένει στα ταμεία του κράτους.

Ενστάσεις

Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών, Δημήτρης Δημητρίου, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι ένσταση εναντίον οποιασδήποτε υποψηφιότητας μπορεί να υποβληθεί από οποιοδήποτε άτομο, του οποίου το όνομα είναι εγγεγραμμένο στον εκλογικό κατάλογο.
Η ένσταση παραδίδεται στο Γενικό Έφορο Εκλογής, το αργότερο μέσα σε έξι ώρες, (μέχρι 18:00) μετά τη λήξη του χρόνου που ορίστηκε για την υποβολή των υποψηφιοτήτων.
Ο Γενικός Έφορος Εκλογής μπορεί, επίσης, αυτεπάγγελτα να κηρύξει άκυρα οποιαδήποτε έγγραφα υποβολής υποψηφιοτήτων και αμέσως να πληροφορήσει τον  ενδιαφερόμενο υποψήφιο για την απόφασή του, η οποία μπορεί να ανατραπεί μόνο με Εκλογική Αίτηση.

Σύνταξη: Μαρία Λουκαΐδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:29

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.