Οι δηλώσεις των υποψηφίων για την προεδρία

Για δεύτερη και τελευταία θητεία έχει υποβάλει υποψηφιότητα, επανέλαβε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι όσα μέχρι σήμερα έχουν επιτευχθεί δεν είναι τυχαία.

Ηταν, είπε, αποτέλεσμα συλλογικής δράσης από πλευράς κυβερνητικού σχήματος, αλλά πρωτίστως με τη συνεργασία των κοινωνικών εταίρων και τις θυσίες του λαού.
Τόνισε ότι στη βάση όσων μέχρι σήμερα έχουν γίνει κατορθωτά, εδράζει το όραμά του για την επόμενη πενταετία. Οραμα, πρόσθεσε, που θέλει την Κύπρο μια απολύτως ευρωπαϊκή χώρα, ελεύθερη και πραγματικά ανεξάρτητη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα όπως, στο επόμενο χρονικό διάστημα, επικρατήσει ήπιο πολιτικό κλίμα, γιατί -είπε- η επομένη των εκλογών πρέπει να βρει όλους ενωμένους για το καλό της πατρίδας.

Ν. Παπαδόπουλος

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ευχήθηκε όπως το 2018 φέρει την αλλαγή και την αξιοπιστία στον τόπο και πάνω απ' όλα την ελευθερία στην πατρίδα.
Επανέλαβε ότι, με τη νέα στρατηγική που προτείνει, θα αντιμετωπιστούν η διαπλοκή και η διαφθορά, θα ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος και θα αναπτυχθεί η κυπριακή οικονομία, παράλληλα με τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.
Ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ότι, οι προτάσεις των δυνάμεων της αλλαγής φέρνουν το καινούργιο, προσθέτοντας ότι όσοι υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του συναποτελούν μια τεράστια κοινωνική πλειοψηφία, η οποία επιδιώκει τον τερματισμό αποτυχημένων πολιτικών και επαναφορά της αξιοπρέπειας του λαού.

Στ. Μαλάς

Επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού και επανασχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους, υπόσχεται ο Σταύρος Μαλάς, εάν ο λαός τον αναδείξει στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Είπε ότι αφουγκράζεται τα μηνύματα και τις ανησυχίες της κοινωνίας, διαβεβαιώνοντας ότι θα λειτουργήσει ως πρόεδρος όλων των Κυπρίων. Γιατί, πρόσθεσε, εκείνο που μας ενώνει είναι το αύριο και η Κύπρος μας και όχι οι καρέκλες της εξουσίας.
Ο κύριος Μαλάς τόνισε ότι, θα αξιοποιήσει τα καλύτερα μυαλά του τόπου, από όλους τους πολιτικούς χώρους και τα κοινωνικά στρώματα, με στόχο την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής, με σεβασμό στους θεσμούς.

Γ. Λιλλήκας

Ως εναλλακτική επιλογή, έθεσε ο Γιώργος Λιλλήκας την υποψηφιότητά του ενώπιον του λαού.
Απευθύνομαι, είπε, στους πολίτες, οι οποίοι θέλουν διεκδικητική πολιτική για να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία, να λυθεί το Κυπριακό και να επανενωθεί η πατρίδα μας. Στους πολίτες, πρόσθεσε, που θέλουν την αλλαγή και είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για εκπλήρωση του κοινωνικού χρέους έναντι των επόμενων γενιών, για αποκατάσταση της χαμένης αξιοπρέπειας και για ένα κράτος αποτελεσματικό, που θα λειτουργεί με διαφάνεια.
Ο κύριος Λιλλήκας είπε ότι στόχος του είναι, επίσης, μια σύγχρονη και ανταγωνιστική οικονομία, που θα φέρνει την ανάπτυξη και την ευημερία και η οποία θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, με αξιοπρεπείς μισθούς.

Χρ. Χρίστου

Με το μήνυμα ότι η μόνη καθαρή φωνή είναι η φωνή του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, υπέβαλε την υποψηφιότητά του, ο πρόεδρος του κόμματος, Χρίστος Χρίστου.
Εάν, είπε, οι συμπολίτες μας θέλουν αλλαγή και θέλουν να τελειώσουν με το παλιό, το σάπιο και το διεφθαρμένο η μόνη καθαρή φωνή είναι αυτή του ΕΛΑΜ.

Χ. Αριστείδου

Υποβάλλοντας την υποψηφιότητα του, ο Χάρης Αριστείδου δήλωσε ότι είναι εναντίον της ρατσιστικής, όπως είπε, Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με λάθος ή σωστό περιεχόμενο.
Ανέφερε, ακόμη, ότι η υποψηφιότητά του, στρέφεται εναντίον των εμπόρων ναρκωτικών και της διεφθαρμένης, κατά την έκφρασή του, Αστυνομίας και της πολιτικής ηγεσίας που τους προστατεύει.

Χ. Καπηλιώτης

Ο Χριστάκης Καπηλιώτης στην δήλωσή του επικεντρώθηκε στο Κυπριακό. Εξέφρασε την αγανάκτησή του για την αδιαλλαξία της Τουρκίας και τη στασιμότητα του Κυπριακού για 43 χρόνια.

Α. Ευστρατίου

Τη διαβεβαίωση ότι θα είναι αμισθί πρόεδρος και θα αγωνιστεί για τη φτωχολογιά, έδωσε ο υποψήφιος για την προεδρία, Ανδρέας Ευστρατίου.
Δήλωσε ότι δεν θα υφαρπάσει τη ψήφο του λαού με ψεύτικες υποσχέσεις όπως πράττουν τα κόμματα τα οποία, όπως ανέφερε, άφησαν τα αριστοκρατικά τους γραφεία και θυμήθηκαν το κόσμο.

Μ. Μηνά

Ο Μιχάλης Μηνά, πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης, μίλησε για παραβιάσεις της Νομοθεσίας για τις εκλογές και παραβίαση του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκαμε λόγο για χρηματισμό ψηφοφόρων και για αθέμιτο ανταγωνισμό.
Καταφέρθηκε, ακόμη, κατά των μέσων ενημέρωσης χαρακτηρίζοντας τα δορυφόρους του ψεύδους και της παραπληροφόρησης.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταιες Ειδησεις

05 Μαρτίου
Καρμιώτισσα - ΕΝΠ 4-2
20:43
Ανακοινώθηκαν 273 νέα περιστατικά COVID-19 την Παρασκευή, 111 οι νοσηλευόμενοι
19:48
Εμμένει στα δυο κράτη ο Τατάρ, επαναλαμβάνοντας την θέση του ότι η ομοσπονδία έχει κορεσθεί
19:27
Σε 64 σημεία μπορείτε να εξεταστείτε αύριο, διευρυμένο ωράριο σε 17 σημεία
17:45
Ασθενής σεισμική δόνηση στην Κύπρο
17:42
Έκκληση Πάπα Φραγκίσκου να σιγήσουν τα όπλα
17:36
Ο νέος κορωνοϊός δεν ανιχνεύεται στο ανθρώπινο σπέρμα, αναφέρει έρευνα
17:30
Βοήθεια από άλλες χώρες για νοσηλεία ασθενών με covid ζητά η Τσεχία
17:25
Προετοιμασία για το "ψηφιακό πράσινο πάσο” ζητά η πρόεδρος της Κομισιόν
17:15
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Στις 17 Μαρτίου η υιοθέτηση της πρότασης για το «Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό»
16:55
Επίσκεψη στο νέο περιφερειακό σταθμό Πισσουρίου,πραγματοποίησε η υπουργός Δικαιοσύνης
16:53
«Ντροπιαστική» εικόνα αποκόμισε η Επιτροπή Περιβάλλοντος από δεξαμενές χοιρολυμάτων στην Κάτω Μονή
16:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand