«Επιτέλους δικαιωθήκαμε», δηλώνει ο Ι. Κκαϊλής για τη απόφαση στην υπόθεση Αστρασόλ

«Αισθανόμαστε πλήρως ικανοποιημένοι γιατί ο πολύχρονος αγώνας μας στο τέλος δικαιώθηκε», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα Καρκινοπαθών Ιωνάς Κκαϊλής, σχολιάζοντας τη σημερινή απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας στην πολύκροτη υπόθεση του εργοστασίου Αστρασόλ.

«Περιμέναμε εδώ και χρόνια τη σημερινή μέρα και επιτέλους δικαιωθήκαμε. Δόξα σοι ο Θεός», ανέφερε ο κ. Κκαϊλής και ευχαρίστησε τόσο το Δικαστή Αλέξανδρο Παναγιώτου για την απόφαση του αλλά και τους δικηγόρους των εναγόντων που χειρίστηκαν την υπόθεση τους.
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στην πολυσέλιδη απόφαση του, που απαριθμεί 171 σελίδες, δικαίωσε τους ενάγοντες σημειώνοντας ότι «έχει αποδειχθεί, στον απαιτούμενο βαθμό, ότι η λειτουργία του εργοστασίου της Astrasol δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην υγεία και ευημερία των εναγόντων που κατοικούσαν γύρω από αυτό».
Το Δικαστήριο έκρινε ότι οι εναγόμενοι (3) Φοίβιος Λιασής, (4) Αστρασόλ Λτδ και (6) Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, (Διά Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας και Υπουργείου Εργασίας, και Τμήμα Πολεοδομίας) «ευθύνονται έναντι των εναγόντων για οιανδήποτε ζημιά έχουν υποστεί… και της αντίστοιχης διάπραξης των αστικών αδικημάτων της ιδιωτικής οχληρίας, παράβασης ευθύνης εργοδότη και παράβασης θέσμιου καθήκοντος…».
Για τους εναγομένους 1(Σωτήρης Λιασής), 2(Μαρούλα Λιασή), 5(Επίσημος Παραλήπτης ως εκκαθαριστής της περιουσίας της εταιρείας «Liasιs Shoelasts Company Ltd») & 7(Δήμος Λατσιών) δεν έχει αποδειχθεί στον απαιτούμενο βαθμό οιαδήποτε ευθύνη έναντι των εναγόντων και οι αγωγές εναντίον τους απορρίφθηκαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Φεβρουαρίου
Δύο συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών και παράνομης κατοχής πιστολιού
10:43
Αϊτή: 25 νεκροί στην απόδραση 400 κρατουμένων από φυλακή
10:35
Θετική η αντίδραση των εκπαιδευτικών για την απόφαση του Υπ.Υγείας για υποχρεωτικά rapid test στους εργαζόμενους στα σχολεία
10:18
ΗΠΑ: Ποινή κάθειρξης 20 ετών σε δηλωμένο ρατσιστή - Σχεδίαζε να ανατινάξει συναγωγή
10:08
Β'Κατηγορία: 21η στροφή με άκρως σημαντικά παιχνίδια
09:59
Πρόεδρος ΔΣ ΡΙΚ: Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision
09:44
Ποδόσφαιρο: Δύο αγώνες στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των πλέι- άουτ του πρωταθλήματος Σύτα.
08:25
Τζο Μπάιντεν: Το Ιράν δεν μπορεί να δρα ατιμώρητα.
08:20
Τράβηξε "32άρι" ο Κέμπα Γουόκερ και Σέλτικς-Πέισερς 118-112
08:18
Νίκος Αναστασιάδης: Αποφασιστικότητα για επιτυχή κατάληξη της άτυπης διάσκεψης
08:13
"Πρασινίζει" ο τίτλος στο βόλεϊ ανδρών, πέρασε και από το "Θεμιστόκλειο" η εκπληκτική Ομόνοια
08:11
Υποχρεωτικός εβδομαδιαίος έλεγχο με rapid test,στα σχολεία
08:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand