ΥΠΠ: Επιτυχημένος ο θεσμός των Μουσικών Σχολείων

Τα Μουσικά Σχολεία και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου καταγράφουν μια λαμπρή και αξιόλογη πορεία, με συμμετοχές σε εμβληματικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό, είπε χθες ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, προσθέτοντας ότι πρόκειται για επιτυχημένο εγχείρημα.

Ο Υπουργός μιλούσε στη συναυλία, με τίτλο «Μουσικά ΣυνΩΔΗπόροι», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Θέατρο Παλλάς, στη Λευκωσία, με πρωτοβουλία των Υπουργείων Άμυνας και Παιδείας.
Επί σκηνής συνυπήρξαν καλλιτεχνικά 150 και πλέον προικισμένοι νέοι, στρατιώτες και μαθητές. Πρόκειται για μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας, παιδιά που συμμετέχουν στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και φαντάροι που απαρτίζουν τη Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Καδής ανέφερε ότι στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, το Υπουργείο προχώρησε στη συμπλήρωση του εξαετούς κύκλου των Μουσικών Σχολείων και στην επέκτασή τους σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.
Η επιτυχημένη υλοποίηση της πολιτικής αυτής απόφασης, αποδείχτηκε έμπρακτα από το μεγάλο ενδιαφέρον και την ανταπόκριση των μαθητών μας να φοιτήσουν σε αυτά, ώστε να καλλιεργήσουν περαιτέρω τα μουσικά τους ταλέντα, είπε.
Πρόσθεσε επίσης ότι η επιτυχία του εγχειρήματος επιβεβαιώνεται από τις επιδόσεις και τις επιτυχίες των μαθητών μας καθώς και από το γεγονός ότι αποκτούν πολύτιμες βιωματικές εμπειρίες που θα τους συνοδεύουν για όλη τους τη ζωή.
Ο κ. Καδής ευχαρίστησε τέλος τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη για τη συνεργασία στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας.
Στη συναυλία, η χορωδία του Μουσικού Λυκείου μαζί με κλιμάκιο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου παρουσίασαν ένα μέρος από το πρόγραμμα της καθιερωμένης «Κυπρίων Συναυλίας», που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, με εξαιρετική επιτυχία στο παγκόσμια αναγνωρισμένο Μέγαρο Φίλων Μουσικής στη Βιέννη.
Ακολούθως, η Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς μαζί με μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Λευκωσίας, παρουσίασαν αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Οι νεαροί μουσικοί βρέθηκαν επί σκηνής με δύο καταξιωμένους καλλιτέχνες με σημαντική, διεθνή σταδιοδρομία, τον βαρύτονο Κύρο Πατσαλίδη και την Σοπράνο Ζώη Νικολαΐδου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:36

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.