Το ΥΠΑΜ κοινοποίησε το θέμα στο Γεν. Ελεγκτή για την ενδεχόμενη κατάχρησης εξόδων

Για αποκατάσταση της αλήθειας μίλησε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαίδης λέγοντας ότι το θέμα ενδεχόμενης κατάχρησης εξόδων ιατρικής περίθαλψης από τον ακόλουθο άμυνας στη Πρεσβεία της Κύπρου στη Μόσχα παλιότερα, το έθεσε ενώπιον του Γενικού Ελεγκτή το ΥΠΑΜ.

Σε δηλώσεις του στην Λεμεσό ο κ. Φωκαίδης ανέφερε ότι «προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων καθότι υπάρχουν και κάποια όρια ως προς την ανοχή που πρέπει να επιδεικνύεται προκειμένου να αποφεύγονται οι αντιπαραθέσεις στα θέματα της άμυνας, θέλω να διευκρινίσω ότι το θέμα της ενδεχόμενης κατάχρησης εξόδων ιατρικής περίθαλψης από τον διατελέσαντα στο παρελθόν ακόλουθο άμυνας στην πρεσβεία μας στη Μόσχα, εντοπίστηκε από το ίδιο το Υπουργείο Άμυνας. Δεν εντοπίστηκε από τον Ελεγκτή».
Όπως σημείωσε ο κ. Φωκαίδης το Υπουργείο του κοινοποίησε το θέμα στο Γενικό Ελεγκτή και έπραξε αμέσως όλα τα δέοντα. «Πήρε τις δέουσες αποφάσεις, έλαβε τις δέουσες ενέργειες, σε ότι αφορά τα ζητήματα αρμοδιότητας του».
Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι ζήτησε την άμεση ανάκληση του ακόλουθου και παράλληλα τη διεξαγωγή έρευνας από την πρεσβεία μας στη Μόσχα και τον έλεγχο προσωπικού του απορρήτου φακέλου ιατρικών εξόδων από το Υπουργείο Υγείας.
Επιπλέον το ΥΠΑΜ, ανέφερε ο κ. Φωκαίδης, προκειμένου να αποφεύγονται ενδεχόμενα ανάλογα κρούσματα στο μέλλον, ζήτησε όπως ανά εξάμηνο ενημερώνονται για τα ιατρικά έξοδα των ακόλουθων άμυνας που υπηρετούν στις διάφορες πρεσβείες.
«Συνεπώς δεν υπάρχει το παραμικρό θέμα ούτε και υπήρχε η όποια σύσταση. Και αν διαβάσει κάποιος την έκθεση του Ελεγκτή δεν υπάρχει η παραμικρή σύσταση για το Υπουργείο Άμυνας» κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

06 Μαρτίου
"Χρυσός" ξανά ο Μίλτος Τεντόγλου (Βίντεο)
18:36
Ελλάδα: 2.301 κρούσματα - 452 διασωληνωμένοι - 41 νεκροι
18:10
Στα ημιτελικά ο Μίλαν
18:02
Συμβιβασμός στο "Στέλιος Κυριακίδης": Πάφος - ΑΠΟΕΛ 1-1
17:58
Στ. Πέτσας: Τη Δευτέρα κατατίθενται 300.000 ευρώ σε κάθε σεισμόπληκτο δήμο
17:53
Ερντογάν: Προκλητικές δηλώσεις με πλάνα πολεμικών πλοίων να ανοίγουν πυρ!
17:37
Τουλάχιστον 90 μαχητές σκοτώθηκαν σε μάχες στη βόρεια Υεμένη
17:04
Μιανμάρ: Νέες διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας
16:50
ΔΗΣΥ για αξιολόγηση Standard & Poor's: Στα δύσκολα μετρούν οι πράξεις
16:21
Τοποθετήσεις κομμάτων για την παρούσα φάση του Κυπριακού
16:14
Άντρος Κυπριανού: Η ενότητα δεν χτίζεται με συνθήματα, αλλά με αλληλοσεβασμό
16:08
Για πρώτη φορά η Κύπρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ
15:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand