Yπό τις ψυχρές διμερείς σχέσεις η συνάντηση Τζόνσον-Λαβρόφ στη Μόσχα

Συνάντηση στη Μόσχα έχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών Βρετανίας και Ρωσίας, με τον Μπόρις Τζόνσον να γίνεται ο πρώτος υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης που επισκέπτεται τη Ρωσία την τελευταία πενταετία, καθώς οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν ψυχρανθεί σε πολλά μέτωπα.

Πριν από τη συνάντηση με τον Σεργκέι Λαβρόφ ο κ. Τζόνσον είχε πει ότι θα δηλώσει στο Ρώσο ομόλογό του πως η Βρετανία είναι έτοιμη να ανταποδώσει εφόσον η Μόσχα δε σταματήσει τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο για τις οποίες την κατηγορεί η Δύση.

 Υποδεχόμενος τον Βρετανό επισκέπτη του, ο κ. Λαβρόφ ανέφερε σε απάντηση: «Δεν είναι μυστικό πως οι σχέσεις μας δεν είναι καλές. Εσείς προτιμάτε να μιλάτε για αυτές δημοσίως, εμείς προτιμούμε να το κάνουμε πρόσωπο με πρόσωπο». Ο Μπόρις Τζόνσον απάντησε ότι «τα πράγματα δεν είναι σπουδαία» μεταξύ των δύο χωρών.

 Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών θα αξιοποιήσει την ευκαιρία της συνάντησης για να διαμαρτυρηθεί για τις απόπειρες της Ρωσίας να πλήξει κρίσιμες υποδομές στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του κυβερνοχώρου, όπως δίκτυα επικοινωνίας και μονάδες παραγωγής ενέργειας, να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών και να διαδίδει ψευδείς ειδήσεις.

 Μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν κατά τη διάρκεια της πτήσης προς τη Μόσχα, ο κ. Τζόνσον συνέκρινε τη Ρωσία με την αρχαία Σπάρτη ως «κλειστή, μοχθηρή, μιλιταριστική και αντιδημοκρατική» κρατική οντότητα.

 Η συνάντηση έρχεται μία ημέρα μετά από την αποκάλυψη ότι Ρώσος κατάσκοπος ήταν παρών σε πρόσφατη συνάντηση της κας Μέι με τον Ουκρανό Πρωθυπουργό Βολοντίμιρ Γκρόισμαν στην Ντάουνινγκ Στριτ, καθώς εργαζόταν ως διερμηνέας για λογαριασμό της ουκρανικής κυβέρνησης.

 Ο κ. Τζόνσον έχει ωστόσο πρόθεση να συζητήσει με τον κ. Λαβρόφ διεθνή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σε μια προσπάθεια να υπάρξει έστω μερική σύγκλιση απόψεων. Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται το μέλλον της Συρίας και η αντιμετώπιση της πυρηνικής απειλής από τη Βόρεια Κορέα, όπως επίσης και η αστυνόμευση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στη Ρωσία του χρόνου.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός, ΡΙΚ Λονδίνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:37

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.