Υπ. Παιδείας για Καλλιτεχνική Χορωδία Λευκωσίας

Χριστουγεννιάτικη συναυλία πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης η Καλλιτεχνική Χορωδία Λευκωσίας στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή, ο οποίος σε χαιρετισμό του δήλωσε ότι «εδώ και 36 χρόνια, η χορωδία, υπηρετεί με συνέπεια και επαγγελματισμό την ποιοτική μουσική, αναδεικνύοντας σημαντικά έργα καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών».

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών ο Υπουργός Παιδείας, είπε, επίσης, ότι η Καλλιτεχνική Χορωδία Λευκωσίας «δίκαια έχει κατακτήσει τιμητικές διακρίσεις σε Διεθνείς Χορωδιακούς Διαγωνισμούς και Φεστιβάλ, ενώ τιμητικά καλείται και συμμετέχει σε παγκόσμιες διοργανώσεις του μεγαλύτερου στον κόσμο μουσικού Οργανισμού ‘Interculture’».

Πρόσθεσε ότι «διαχρονικά, η Καλλιτεχνική Χορωδία Λευκωσίας, όπου κι αν παρουσιάζεται, προβάλλει την κυπριακή μουσική παράδοση σε συνδυασμό με ερμηνείες του παγκόσμιου κλασσικού και συγχρόνου ρεπερτορίου».

Επίσης, «με σεβασμό στην ιστορία και στους εθνικούς αγώνες των ανθρώπων του τόπου μας, η χορωδία συνεισφέρει σημαντικά στην έκφραση της γνήσιας ελληνικής πολιτιστικής φυσιογνωμίας του λαού μας».

Για τον ιδρυτή και Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Καλλιτεχνικής Χορωδίας, Σώζο Χαραλαμπίδη, ο Υπουργός Παιδείας, είπε ότι «με τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες του, μα κυρίως την αγάπη του για τη μουσική, καθοδηγεί τη συλλογική, αξιέπαινη και εθελοντική συμμετοχή των μελών της χορωδίας».Στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου συμμετείχαν η Καίτη Οικονομίδου στο τραγούδι και η Μαρία Εργατίδου στο πιάνο, τους οποίους ο Υπουργός Παιδείας, συνεχάρη θερμά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:37

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιουνίου
Κρεμλίνο: Η Μόσχα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικά με την ενδεχόμενη δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο Αζερμπαϊτζάν
14:20
Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 33χρονο για τη δολοφονία της συζύγου του
14:00
Διαγωνισμός για αγορά υποστηρικτικών υπηρεσιών για τις ανάγκες της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης και των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας
13:57
Να δοθεί προτεραιότητα στην υπόθεση θανάτου του Θανάση, λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
13:49
Επίσκεψη Προέδρου ΕΤΕΚ στο εργοτάξιο αποκατάστασης διατηρητέων Αρχιεπισκοπής
13:40
Σε νέο ιστορικό ρεκόρ ο δείκτης τιμών κατασκευαστικών υλικών τον Μάιο
13:19
Ν. Δένδιας: Χρησιμοποιήσαμε την τουρκική επιθετικότητα σαν «όπλο» εναντίον της
13:12
Η ΕΕ ανοίγει τα σύνορα για όλους του ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, την Αλβανία και μια σειρά επιπλέον χώρες
12:56
Αύξηση 78% των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα σε μ ία εβδομάδα στο Ην. Βασίλειο
12:29
Απόσυρση προϊόντος από την αγορά
12:22
Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να διαβουλεύονται στενά για τις ενέργειες της Ρωσίας
12:01
Η Hermes και άλλοι τουριστικοί φορείς υποστηρίζουν το άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων
12:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand