Τρεις Κύπριοι τιμήθηκαν από την Ακαδημία Αθηνών

Τρεις Κύπριοι τιμήθηκαν την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά τους στα Γράμματα και τις Θετικές Επιστήμες.


Ανακοίνωση από το Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα αναφέρει ότι στην κατηγορία των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών, «το Βραβείο Εμμανουήλ Ροΐδου, για φιλολογική ή κριτική μελέτη με θέμα από τη ζωή και το έργο Έλληνα λογοτέχνη, δόθηκε στον ποιητή, φιλόλογο, Γιώργο Μοράρη για το βιβλίο του ‘Μια διπλή απόκλιση της κυπριακής διαλέκτου και του ποιητικού λόγου. Ο ποιητής Βασίλης Μιχαηλίδης (1849-1917)’ (Ίδρυμα Τάκης Σινόπουλος, Εκδόσεις Γαβριηλίδης, Αθήνα 2016)».

Το Βραβείο Γ. Αθάνα, για την καλύτερη εκδιδόμενη ποιητική συλλογή νέου, κατά προτίμηση, ποιητή, δόθηκε στη Μυρτώ Παπαχριστοφόρου για τη συλλογή της «Η άλλη θάλασσα» (Εκδόσεις Περισπωμένη, Αθήνα 2016).

Στην κατηγορία των θετικών επιστημών, το Βραβείο Αικατερίνης Κέπετζη, εις μνήμην του συζύγου της ιατρού Νικολάου Κέπετζη, δόθηκε στον Μιχάλη Γεωργίου,  πρώτο αριστούχο πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016.

Η ετήσια πανηγυρική συνεδρία για την απονομή των βραβεύσεων άρχισε με ομιλία του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, Λουκά Παπαδήμου, με θέμα: «Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Όραμα, προκλήσεις και προοπτικές».

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών, Βασίλειος Χ. Πετράκος , παρουσίασε την έκθεσή του για το έργο της Ακαδημίας Αθηνών κατά το έτος 2017.

Η τελετή συνεχίστηκε με την απονομή τιμητικών διακρίσεων από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας. Απονεμήθηκαν συνολικά 45 βραβεία στις τρεις τάξεις των Θετικών Επιστημών, Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:37

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.