Γερμανία: Νεαρός σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα με φορτηγό

Τρομοκρατική επίθεση σε παγοδρόμιο με φορτηγό μέσα στις γιορτές φέρεται να σχεδίαζε ένας 29χρονος Γερμανός υπήκοος.

Ο νεαρός, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στην Καρλσρούη, σύμφωνα με τις αρχές είχε βοηθήσει, και άλλες φορές το Ισλαμικό Κράτος, του οποίου εκτιμάται ότι ήταν μέλος.
Στο ένταλμα σύλληψης αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι από τον Απρίλιο ως τον Ιούλιο του 2015 ο 29χρονος έφτιαξε και διένειμε βίντεο προπαγάνδας για το Ισλαμικό Κράτος ενώ προπαγάνδιζε υπέρ της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης σε πολλά «chat rooms», όπου εξηγούσε πώς μπορεί κανείς να καλύψει την διεύθυνση IP του και να χρησιμοποιήσει εφαρμογές μηνυμάτων χωρίς να μπορεί να εντοπιστεί.
Τον Ιούνιο του 2015 ο άνδρας εγκατέλειψε τη Γερμανία και μετέβη στο Ιράκ. Επέστρεψε τον Μάρτιο του 2016 στην πατρίδα του και ταξίδεψε εκ νέου στο Ιράκ τρεις μήνες αργότερα.
Εκεί εκτιμάται ότι έγινε μέλος του «Ισλαμικού Κράτους», εκπαιδεύτηκε σε πυροβόλα όπλα και κατασκόπευε για λογαριασμό της οργάνωσης πιθανούς στόχους στην ιρακινή πόλη Ερμπίλ.
Από τον Ιούλιο του 2017 βρισκόταν και πάλι στην Γερμανία και, σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα των ερευνών, μελετούσε μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος με βαρύ όχημα εναντίον περιπτέρων τα οποία είχαν στηθεί για τα Χριστούγεννα γύρω από υπαίθριο παγοδρόμιο στην Πλατεία Σλος της Καρλσρούης.
Μάλιστα, από τον Σεπτέμβριο υπέβαλε αιτήσεις πρόσληψης σε ταχυδρομικές εταιρείες και εταιρείες παράδοσης δεμάτων ως οδηγός - χωρίς όμως επιτυχία.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη
Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:38

Τελευταιες Ειδησεις

01 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 1η Μαϊου 2024
21:49
ΟΗΕ: Η Λωρίδα της Γάζας περιέχει περισσότερα ερείπια από ότι η Ουκρανία
21:30
Νέα πρωτοβουλία στο αμερικανικό Κογκρέσο για κατάργηση της ετησιας ανανέωσης του αμερικανικού εμπάργκου όπλων στην Κύπρο
20:54
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί το επιστέγασμα μιας επίπονης προσπάθειας
20:19
"Έφυγε" από τη ζωή η δημοσιογράφος Γεωργία Ψαριά
20:12
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση μοτοσυκλετιστής, 26 ετών-Τραυματίστηκε ψες στη Λάρνακα
17:14
Σύλληψη 23χρονου μετά τον εντοπισμό 1980 κροτίδων στη Λεμεσό
17:01
Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Οριακό προβάδισμα μιας μονάδας του Μπάιντεν επί του προκατόχου του Τραμπ
16:39
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 5/1/24
16:10
Ο Άντονι Μπλίνκεν προτρέπει τη Χαμάς να αποδεχθεί την προτεινόμενη εκεχειρία- Αντίθεση ΗΠΑ για επίθεση στη Ράφα
14:32
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 1/5/24
13:56
Πλήρη στήριξη προς Κουεγιάρ για Κυπριακό εξέφρασε ο Μπορέλ
13:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.