ΠτΔ: Γίνονται προσπάθειες επανέναρξης του διαλόγου

Οι χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου στην Τουρκική εθνοσυνέλευση ότι χρειάζεται να αλλάξουν οι παράμετροι στη λύση του κυπριακού αποδεικνύουν τα όσα έλεγε η δική μας πλευρά για την αδιαλλαξία της Τουρκίας δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Επανέλαβε ότι η Τουρκία επέμενε σε παραμονή εγγυήσεων, επεμβατικών δικαιωμάτων και στρατευμάτων, την ώρα που κάποιοι τρίτοι, εκτός Κύπρου, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν την εικόνα ότι η Τουρκία αποδεχόταν τις παραμέτρους του ΟΗΕ.
Ερωτηθείς αν ανησυχεί για τη δήλωση Τσαβούσογλου ότι θα πρέπει να γίνει προσπάθεια αναγνώρισης του ψευδοκράτους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι αυτό που γνωρίζει είναι ότι γίνονται προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου.
Όμως, είπε, αν κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να αλλάξουν οι παράμετροι ή ότι η λύση θα πρέπει να περιλαμβάνει εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα και παραμονή στρατευμάτων, τότε αυτό θα οδηγήσει σε άμεσο ή έμμεσο έλεγχο της Κύπρου από την Τουρκία και θα καταστήσει την Κύπρο προτεκτοράτο της.
Τόνισε ότι αυτό εκφεύγει των ορίων που διαπραγματευόμαστε μέχρι σήμερα και αν ο λαός τον τιμήσει με την ψήφο του αυτά είναι τα όρια που θα διαπραγματευθεί στο μέλλον.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέφθηκε τα στρατόπεδα της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα και του Υποστράτηγου Τάσου Μάρκου στην Κλήρου εν όψει των γιορτών των Χριστουγέννων. Μιλώντας προς τους εθνοφρουρούς δήλωσε περήφανος για την επιχειρησιακή ικανότητα της ΕΛΔΥΚ και της Εθνικής Φρουράς η οποία όχι μόνο διασφαλίζει την άμυνα της Κύπρου αλλά του επιτρέπει όπως είπε να διαπραγματεύεται με σιγουριά. Ευχήθηκε όπως το 2018 είναι η χρονιά επίλυσης του κυπριακού με μία λύση χωρίς εγγυήσεις, στρατούς και επεμβατικά δικαιώματα με διασφαλισμένο το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύνταξη: Νίκος Φοινικαρίδης

Τελευταιες Ειδησεις

26 Φεβρουαρίου
Δέκτης απειλητικών τηλεφωνημάτων έγινε το ΡΙΚ, με αφορμή το τραγούδι "Ελ Ντιάπλο"
21:26
Ικανοποίηση εξέφρασε ο Επίτροπος Ρέιντερς για την πρόθεση της Κύπρου να διορίσει Ευρωπαίους Εισαγγελείς
20:36
272 νέα περιστατικά κορωνοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας
20:26
Εύκολη νίκη για ΑΕΛ και πρωτιά!
20:25
Διαδηλωτές στο Γερεβάν ζητούν την παραίτηση του Πρωθυπουργού Πασινιάν
19:47
Ο ΠτΔ επανέλαβε την αποφασιστικότητα για επιτυχή κατάληξη της επικείμενης άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο
19:06
Με ζημιές ολοκλήρωσε την εβδομάδα το ΧΑΚ
19:00
Πρόγραμμα παραχώρησης υποτροφιών σε Κύπριους φοιτητές από το πανεπιστήμιο του Μπόλντον (Βίντεο)
18:54
Πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό πραγματοποίησαν μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής
18:52
Ελλάδα: Παράταση του αυστηρού lockdown στην Αττική
18:37
Ελλάδα: 1.790 νέα κρούσματα, 371 διασωληνωμένοι, 29 θάνατοι
17:54
Στις φυλακές της Τρίπολης μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης
17:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand