Πρώτη μεγάλη νίκη στο Κογκρέσο για τον Τραμπ

Έπειτα από 11 μήνες στο Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τραμπ πέτυχε σήμερα την πρώτη μεγάλη νομοθετική του νίκη, καθώς και η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε πριν λίγο, με ψήφους 224 υπέρ έναντι 201 κατά,  το σχέδιο νόμου το οποίο αλλάζει ριζικά τον φορολογικό κώδικα των ΗΠΑ. Η Γερουσία είχε εγκρίνει χθες αργά το βράδυ το νομοσχέδιο της Βουλής με ψήφους 51-48, ωστόσο τρία σημεία του έμειναν έξω, καθώς έπρεπε να εγκριθούν με αυξημένη πλειοψηφία 60 ψήφων.

Την Τρίτη το πρωί η Βουλή είχε υπερψηφίσει το νομοσχέδιο με ψήφους 227 – 203.

Αν και ο πρόεδρος Τραμπ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπογράψει το νομοσχέδιο σε νόμο πιθανότατα αύριο, αργότερα σήμερα θα συμμετάσχει σε εκδήλωση στο Λευκό Οίκο με ρεπουμπλικανικά στελέχη της Βουλής και της Γερουσίας για να γιορτάσουν τη νίκη τους.

Ο πρόεδρος Τραμπ περιέγραψε σήμερα τις φορολογικές απαλλαγές ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων «μεγάλες και ουσιαστικές» κι ότι τα αποτελέσματά τους θα μιλήσουν από μόνα τους.

Το νομοσχέδιο επικρίθηκε με σφοδρότητα από τους Δημοκρατικούς ότι αυξάνει τα κέρδη των δισεκατομμυριούχων και των μεγάλων εταιρειών, με χρήματα που αφαιρεί από τα φτωχά και μεσαία στρώματα.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Βουλής, Πολ Ράιαν είπε πως αρκετοί θα αλλάξουν γνώμη ότι αρχίσουν οι μεταρρυθμίσεις να εφαρμόζονται.
Το νομοσχέδιο, προϊόν διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή και τη Γερουσία, επιτυγχάνει τον μακροχρόνιο στόχο των συντηρητικών για μόνιμη μείωση του φόρου εταιρειών από το 35  στο 21 τοις εκατό, κάτι που οι υποστηρικτές του θεωρούν κίνητρο για τον επαναπατρισμό αμερικανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Σε σχέση με τις ατομικές φορολογικές δηλώσεις, μειώνεται στο 37% το ποσοστό φορολόγησης της ανώτατης κατηγορίας, από το 39,6% που είναι σήμερα. Παράλληλα μειώνονται οι απαλλαγές σε φόρους που καταβάλλονται στις πολιτείες και δήμους, των τόκων δανείων, καταργείται η φορολόγηση μεγάλων κληρονομιών και εξαλείφονται τα πρόστιμα σε όσους δεν εντάσσονται στο σύστημα υγείας, γνωστό ως Obama Care.

ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:38

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.